Paskutiniam karjeros sezonui į Kauno „Žalgirį“ sugrįžęs Arvydas Sabonis pademonstravo neįtikėtiną atsidavimą gimtojo miesto klubui.

Šį sezoną metamos baudos

79%
18,7
Pataiko: 18,7
Taiklumas: 78,5%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Brandon Davies

2003-ais atsisveikinęs su Portlando „Trail Blazers“ ir NBA, Lietuvos krepšinio legenda trečiąkart apsivilko žaliai-baltus marškinėlius bei žaidė visiškai už dyką, dabar prisimena tuometinis klubo vadovas Gediminas Navikauskas.

Kalbėdamas „BasketNews.lt krepšinio podkaste“, Navikauskas neslėpė susižavėjimo tokiu Sabonio poelgiu, kurį jis toliau tęsė ir eidamas pareigas „Žalgirio“ administracijoje.

„Sabas tikrai negaudavo nė vieno lito, – pabrėžė Navikauskas. – Net kaip žaidėjas negavo, net kaip ir prezidentas. Grįžo ir žaidė už dyką. Galiausiai ir dar būtų žaidęs. Jis iš „Žalgirio“ negavo nė kapeikos, daugiau jis atidavė „Žalgiriui“.

Kai „Snoro“ bankas griuvo, buvo pretenzijos Arvydui, nes jis laidavo kai kuriuos (užstatus). Kadangi iš „Snoro“ mes gaudavome ne tik paramą, bet ėmėme ir kreditą, nes tuo metu statėme „Kaustos“ salę. Atėjęs Romanovas, būdamas bankininkas, pamatė, kad yra statoma salė, yra paimtas kreditas. Tai arba perfinansuok ir pasiimk, jei tai bankas – konkurentas, ir mokėk. Jis nustojo mokėti ir skola liko kabėti.

Bankas, kuris perėmė „Snoro“ reikalus, tada pareikalavo laidavimą dengti pinigais. Buvo tokia problema. Ačiū Dievui, viskas tvarkingai išsisprendė ir jam nereikėjo (mokėti). Arvydas – liuks žmogus.“

Pasitikdamas karjeros saulėlydį, Sabonis tuomet nuskynė Eurolygos reguliariojo sezono ir „Top 16“ etapo MVP, o tiek laiką aikštėje, tiek vieta ant parketo dalijosi su „Žalgirio“ ikona Tanoka Beardu. 

Tikru „Žalgirio“ klubo vėliavnešiu tapęs amerikietis per pusšeštų metų Kaune pasižymėjo ne tik savo aikštingu elgesiu rungtynėse, bet ir už arenos ribų. Karjeros Lietuvoje akcentu tapo situacija, kai paskutiniame mače jis buvo pakeistas, o atsisėdęs ant suolo nusiavė batus ir užsikėlė kojas.

Beardas po mačo buvo suspenduotas, o paskui – ir atleistas.

„Jis tuomet nerado kontakto su treneriu Ainaru Bagatskiu, – dalijosi Navikauskas. – Mums buvo problemų su juo, berods, Salonikuose, kai pakeitus jis nuėjo į rūbinę ir išlaužė duris. Na, buvo stiprus vyrukas.“

„Jis dukart norėjo išeiti iš „Žalgirio“. Įdomesnis variantas buvo, kai Arvydas pas mus žaidė. Tanoka atėjo pas mane į kabinetą ir sako: „Aš jums per brangiai kainuoju, nes negaliu savęs parodyti. Arvydas – superinis žaidėjas. Mums abiem mažai vietos, o treneris mus stato žaisti kartu, aš – ketvirtu numeriu, Arvydas – penktu“. 

Ir tuo metu kaip tik atėjo Arvydas prieš rytinę treniruotę. Tuomet prie Arvydo reikėjo atskleisti visas kortas. Arvydas klausė: „Tai tu nori žaisti penktu ir nori, kad aš žaisčiau ketvirtu? Brolau, čia yra superinis variantas. Muškis tu po tuo krepšiu, aš daugiau pažaisiu ties tritaškiu“. Paskui komandoms atsirado didelės bėdos, kai Arvydas pradėjo mesti tritaškius. Su Stambulo „Fenerbahče“ prisimenu įmetė šešis tritaškius“, – kalbėjo buvęs „Žalgirio“ vadovas.

„BasketNews.lt krepšinio podkaste“ Navikauskas taip pat pasidalijo negirdėtomis istorijomis apie merginą apgynusį DeJuaną Collinsą, nuolatinius Larry Ayuso susitikimus su policija ir priešpriešą su „Lietuvos rytu“.

Komentarai:
Cercas
Sabas yra Sabas, daugiau nieko sakyti kaip ir nereikia.
2019-05-24
+4
Atsakyti
Nori surasti mergina per vieną naktį? Sveiki atvykę į >>> www.Sexcoss.Com
2019-05-24
+10
Atsakyti
mario
kiek kiausiniu skeptiku! zmigus turejo daugiamilijonini kontrakta NBA ir grizo zaisti uz dyka. nei vienas is jusu kiausiniu nebutumet taip padare.
2019-05-23
+7
Atsakyti
Anonimas
Tipo nezinojom, wtf?
2019-05-23
-4
Atsakyti
kunigas
Proto bokstas, atsiminkit zalgirio bendrasavininkas ir buvo sabas. tai kam jam sau alga moket :)
2019-05-23
-9
Atsakyti
pff
kas peer nsmn, sabas daugiausiai imete 4 pries maccabi, pries ulker 2
2019-05-23
-14
Atsakyti
babu
kaip krepsininkas sabonis buvo nerealus,bet kaip verslininkas,prie ko prisiliete viskas bankrutavo
2019-05-23
-7
Atsakyti
Ceska
o kas jam? dar dabar pas mane Sabonio langai sudėti
2019-05-23
+10
Atsakyti
Tauta
kad visiems placiai skelbtas faktas buvo jau tada.
2019-05-23
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Tanoka Beard

Tanoka  Beard
Pozicija: C, PF
Amžius: 47
Ūgis: 206 cm
Svoris: 114 kg
Gimimo vieta: Ogdenas, JAV