Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Be pralaimėjimų atkrintamosiose varžybose žengiantis Kauno „Žalgiris“ finale laukia varžovo, kuriuo jau šiandien gali tapti Vilniaus „Rytas“.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
14
Naudingumas
17
Perimti kamuoliai
2
Atkovoti kamuoliai
4

Sostinės krepšininkai trečiadienį uostamiestyje įveikė Klaipėdos „Neptūną“ bei yra per žingsnį nuo antrojo „Betsafe–LKL“ finalo iš eilės.

Dainiaus Adomaičio kariauna šiandien „Ryto“ arenoje priims prie sienos priremtą „Neptūną“. Rungtynes nuo 18.30 tiesiogiai transliuos BTV.

Vilniečiai pusfinalio seriją pradėjo galingu pasirodymu – „Rytas“ uostamiestyje 75:46 sutriuškino „Neptūną“, kuris užfiksavo pelnytų taškų antirekordą klubo istorijoje šalies atkrintamosiose varžybose.

„Manau, kad tai vienos geresnių gynybinių mūsų rungtynių šį sezoną, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Ryto“ gynėjas Mindaugas Girdžiūnas, praeityje atstovavęs ir „Neptūnui“. – Buvo labai geras pasiruošimas rungtynėms. Žinojome pagrindinius „Neptūno“ ginklus, akcentavome tolimus metimus.

Planas suveikė – leidome mesti tiems, kurie nėra geri metikai. Stengėmės juos priversti mesti kuo daugiau nepatogių metimų.“

Nors įspūdingai sužaidęs „Rytas“ greitai perėmė namų aikštelės pranašumą, tačiau vilniečiai supranta, jog darbas dar nėra baigtas.

„Pirmaujame 1-0, bet laukia kitas mačas ir viskas bus iš naujo. Žinome „Neptūną“, žinome jų trenerį. Jie tikrai nepasiduos ir duos gerą kovą. Turime būti tam pasiruošę“, – prieš šio vakaro rungtynes teigė Girdžiūnas.

Tiesa, sostinės ekipos sirgaliai „Ryto“ žaidime gali įžvelgti pozityvių ženklų.

Sunkiai atkrintamosiose startavę D. Adomaičio auklėtiniai pirmajame susitikime su „Juventus“ praleido 91 tašką, antrajame – 83.

Seriją „Rytas“ užbaigė uteniškiams leisdamas įmesti 63 taškus, o dar geresnį rezultatą vilniečiai pademonstravo pusfinalio starte, į savo krepšį praleisdami vos 46 taškai.

„Tikiuosi, kad forma kyla. Ketvirtfinalis psichologiškai buvo sudėtingas etapas, tačiau dabar mūsų forma yra nebloga. Tikimės, kad pavyks ją išlaikyti ir toliau“, – sakė 30-metis „Ryto“ gynėjas.

Viena didžiausių gero vilniečių žaidimo priežasčių – nesustabdomai pastaruoju metu žaidžiantis Arnas Butkevičius.

26-erių puolėjas atkrintamosiose varžybose per ketverias rungtynes vidutiniškai pelno po 19,8 taško, atkovoja po 8,8 ir perima po 2,5 kamuolio, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo, renka net po 30,5 naudingumo balo.

Girdžiūnas su Butkevičiumi komandos draugai yra jau šeštąjį sezoną iš eilės, tad puikiai mato bičiulio progresą.

„Manęs nestebina toks geras Arno žaidimas, – mintimis dalijosi Girdžiūnas. – Aš matau, kaip jis dirba, kaip atrodo treniruotėse. Jis rado savo vietą komandoje, žaidžia su dideliu trenerių bei komandos draugų pasitikėjimu. Arnas demonstruoja puikų žaidimą, labai džiaugiuosi dėl jo.“

„Ryto“ gynėjas „Neptūnui“ su pertraukomis atstovavo beveik aštuonerius metus, kol praėjusį sezoną persikėlė žaisti į Vilnių. Klaipėdietis pripažįsta, kad žaidimas prieš buvusią komandą išlieka išskirtiniu, tačiau sentimentai su kiekvienu maču blėsta.

„Dvikovos prieš „Neptūną“ dar yra kitokios, bet jos po truputį tampa eilinėmis rungtynėmis. Nuo išvykimo iš Klaipėdos buvo sužaista jau nemažai mačų prieš „Neptūną“, – teigė Girdžiūnas.

Komentarai:
Valerija Bulotaitė
Nepritiktų Girdžiūnui taip kalbėt, palikus klubą viduryje sezono ir taip negarbingai. Tokios kalbos rodo negarbingumą, pakeltą kvadratu!
2019-05-24
-1
Atsakyti
Anonimas
VILNIAUS RYTAS JEEP

kito sezono nauja sudetis-

C - Artiom Parachouvski

C- Elmedin Kikanovic (Monaco)

C- Martynas Echodas

PF- Luke Sikma (Alba)

PF- Saulius Kulvietis (Lietkabelis)

SF- Arnas Butkevičius

SF- Eimantas Bendžius

SG- Alex Renfroe (Partizan)

SG- Mindaugas Girdžiūnas

SG- Deividas Sirvydis

PG- Peyton Siva (Alba)

PG- Chris Crameris

PG- Žygimantas Janavičius (Prienai).

14- Norbertas Giga

15- Margiris Normantas
2019-05-24
-8
Atsakyti
Pirdžiūnaa
ka tas ziurkenas meluoja, pastoviai jaudinasi i klaipeda atlekes, kad negautu zuvu
2019-05-24
-5
Atsakyti
Ka sakai?
Judas blt...
2019-05-24
-11
Atsakyti
Anonimas
Šiandien Neptūnas žais galingai, pasiims pergalę ir seriją grąžins į Klaipėdą, kur užbaigs visus formalumus ir įrodys, kad pirmas pralaimėjimas buvo tiesiog blogo nusiteikimo pavyzdys. Svarbu žaisti užtikrinta, nebijoti ir rodyti energiją. Linkiu šiandien Neptūnui pergalės !
2019-05-24
-8
Atsakyti
kunigas
Po truputi :)
2019-05-24
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Klaipėdos Neptūnas
45%
29/65
Metimai iš žaidimo
44%
22/50
36
Atkovoti kamuoliai
30
9
Rezultatyvūs perdavimai
11
7
Perimti kamuoliai
3
81
Naudingumas
57
33%
7/21
Tritaškiai
33%
5/15

Rungtynių žaidėjai

Derek  Needham
16 PTS
6/12 FG
3/3 FT
Osvaldas  Olisevičius
15 PTS
3/5 FG
7/8 FT
Eimantas  Bendžius
7 REB
7 DREB
0 OREB
Gytis  Masiulis
10 REB
7 DREB
3 OREB
D.J.  Seeley
4 AS
1 TO
25 MIN
Lorenzo  Williams
4 AS
1 TO
24 MIN
Arnas  Butkevičius
17 EFF
71% 2P%
33% 3P%
Osvaldas  Olisevičius
16 EFF
33% 2P%
100% 3P%