Nuotr.:

Ateinantį pirmadienį turėjusius prasidėti Kauno sporto halės rekonstrukcijos darbus sustabdė įtarimų keliantis skundas. Jį patenkinęs Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones. Kauno savivaldybė artimiausiu metu skųs šį teismo sprendimą.

„Tokio masto darbams, kokie numatyti sporto halėje, reikalingas ne tik rangovas, bet ir techninis prižiūrėtojas. Viešųjų pirkimų konkursą rekonstrukcijos darbams laimėjo bendrovė „Versina“, o vos 7 tūkst. eurų vertės viešąjį pirkimą techninei priežiūrai laimėjo bendrovė „Inžinerinė vizija“. Tačiau prieš pat darbų pradžią sulaukėme „pagalio į ratus“. Bendrovė „Archiplanas“ pateikė skundą teismui būtent dėl techninio prižiūrėtojo“, – situaciją aiškino Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Savivaldybės atstovams abejonių sukėlė motyvai, slypintys už sprendimo skųsti mažos vertės viešąjį pirkimą, ir skundą pateikusios bendrovės „Archiplanas“ artimos sąsajos su rangovu „Versina“. Techninės priežiūros paslauga buvo pirkta per Centrinę perkančiųjų organizaciją, savivaldybei čia nedalyvaujant ir neturint jokios sprendimų galios.

Analogiškų teisminių ginčų neišvengta ir dėl paties rangovo konkurso. Tiesa, čia apsieita be laikinųjų apsaugos priemonių taikymo. Praėjusią savaitę teismas atmetė konkurso nelaimėjusios bendrovės skundą ir pripažino jį nepagrįstu.

„Tikėtina, kad naujausią skundą dėl techninės priežiūros pirkimų nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas neturėjo užtektinai informacijos ir nepakankamai įsigilino į visas aplinkybes, todėl skirtingai nuo prieš tai buvusio atvejo, šįkart nutarė taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Svarbu pabrėžti, kad šį pirkimą vykdė Centrinė perkančiųjų organizacija ir Kauno savivaldybė čia visiškai nesusijusi su priimtais sprendimais renkant laimėtojus, tačiau paskutinę akimirką šiame ginče teismas įtraukė mus bendraatsakovais“, – teigė Kauno savivaldybės Teisės ir konsultavimo skyriaus vedėja Rūta Šimkaitytė-Kudarauskė.

Savivaldybės atstovė viliasi, kad įvertinęs atsiliepime į skundą išdėstytas visas faktines aplinkybes ir sporto halės svarbą miestui bei visuomenei, teismas greitai išspręs verslo interesais paremtą ginčą ir artimiausiu metu darbai prasidės bei vyks pagal suplanuotą grafiką. Tai neišvengiama norint, kad ši istorinius trofėjus Kaunui bei Lietuvai dovanojusi miesto ir šalies sporto meka būtų prikelta naujam gyvavimui drauge su šiuo metu rekonstruojamu S. Dariaus ir S. Girėno stadionu bei aplink esančiu unikaliu Ąžuolyno parku.

Komentarai:
giedrius
Emigraves jau 7 metai bet ziu Lietuvoj nieko naujo, toliau vilnieciai kisa pagalius i ratus kaunieciams.
2019-05-24
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.