Nuotr.:

Jono Valančiūno naujuoju treneriu Memfio „Grizzlies“ ekipoje tapo iš Milvokio „Bucks“ trenerių štabo atvykstantis Tayloras Jenkinsas. Ką reiškia toks „Grizzlies“ vadovų ėjimas?

Šį sezoną metami dvitaškiai

50%
28,1
Pataiko: 28,1
Taiklumas: 50,4%
Vieta lygoje: 26
Geriausias pasiekimas: 38
Blogiausias pasiekimas: 15
Daugiausia pataiko: Mike Conley

Balandžio 11-ąją Memfio klubo savininkas Robertas Pera pertvarkė vadovų padalinį ir atleido vyriausiąjį trenerį J. B. Bickerstaffą. Naujaisiais vadovais tapę Jasonas Wexleris ir Zachas Kleimanas greitai iliustravo „Grizzlies“ organizacijos viziją – vertinti analitiką, bendravimą bei stabilumą.

Po dviejų mėnesių paieškų ir pokalbių su septyniais kandidatais, „Grizzlies“ vadovai į vyriausiojo trenerio vietą pasirinko Jenkinsą.

Ant popieriaus Jenkinsas atrodo atitinkantis Memfio klubo organizacijos viziją bei galintis sukurti naują „Grizzlies“ įvaizdį, tačiau kaip jam tai seksis, parodys ateitis.

Vis dėlto Jenkinsas atvyksta į komandą, kurios sudėtyje yra talentingasis 19-metis Jarenas Jacksonas. Dar vieną perspektyvų krepšininką ekipa antruoju šaukimu pakvies šių metų NBA naujokų biržoje. Nesvarbu, kas atsitiks su Mike'u Conley, aišku, kad kitą sezoną „Grizzlies“ didžiausią dėmesį skirs jaunimui.

„Grizzlies“ vadovai dar nėra pasakę, jog komanda yra kuriama iš naujo, bet Jenkinso pasamdymas reiškia, jog einama šia kryptimi.

„Labai džiaugiamės, kad Jenkinsas prisijungė prie „Grizzlies“ organizacijos. Esame tikri, kad Tayloras atliks puikų darbą įtraukdamas į komandą jaunus krepšininkus, nes jis turi elitinį krepšinio įžvalgumą ir viziją, padėsiančią jam tapti aukšto lygio vyriausiuoju treneriu NBA“, – sakė Kleimanas.

Jenkinsas metus praleido Mike'o Budenholzerio trenerių štabe, o prieš tai penkis sezonus užėmė trenerio asistento vietą Atlantos „Hawks“ ekipoje.

Naujasis „Grizzlies“ strategas turėjo įsiminti krepšinio gerbėjams, kai jis Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos trečiosiose rungtynėse Detroite staigiai sureagavo į įvykius aikštėje ir neleido savo žaidėjams pakilti nuo kėdžių bei padėjo išvengti gresiančio didesnio konflikto.

Tai buvo viena iš daugelio Jenkinso užduočių „Bucks“ klube. Budenholzeris naujuoju „Grizzlies“ vyriausiuoju treneriu pasitikėdavo tiek puolime, tiek gynyboje, kur skirdavo atitinkamas užduotis.

Greitai paaiškės, kokio tipo komandą treniruos Jenkinsas, tačiau matant, kokia kryptimi eina „Grizzlies“, galima būtų spėti, kad jie remsis analize.

Praėjusį sezoną Budenholzeris visiškai transformavo „Bucks“ žaidimą: iš vienos rečiausiai metančių tritaškių lygoje (27-as rezultatas lygoje), Milvokio ekipa tapo viena dažniausiai atakuojančių iš toli (3-ias rezultatas). Klubas tapo geriausiai besiginančiu, nors prieš tai pagal gynybos reitingą užėmė 18-ąją vietą. Taip pat naujasis „Bucks“ trenerių štabas stipriai pagreitino komandos puolimą.

Žinoma, Giannis Antetokounmpo stipriai prisidėjo prie tokios „Bucks“ transformacijos, tačiau trenerių štabas surado metodus, kurie maksimaliai atskleistų žaidėjų potencialą, . Jie perorganizavo puolimą ir gynybą bei atrado laisvuosius agentus, kurie idealiai tiko ekipos žaidimui.

Jenkinsas turi galimybę padaryti tą patį ir Memfyje – pagreitinti žaidimo tempą bei padidinti tolimų metimų skaičių. Nuo 2009-2010 metų sezono „Grizzlies“ daugiau kartų pagal išmestus tolimus metimus buvo 30-oje vietoje (4 kartus) nei pateko į pirmąjį penkioliktuką (1 kartas).

34-erių metų Jenkinsas bus antras jauniausias lygos strategas, tačiau jis turi daug žadančią patirtį bei ilgai laukė progos, kada galės valdyti savo komandą. 

NBA naujokų birža įvyks birželio 20-ąją, o laisvųjų agentų rinka atsidarys 30-ąją. Jenkinsas artimiausiu metu turi išsirinkti trenerių štabą, kuris tiks jo ir organizacijos vizijai, todėl artimiausios kelios savaitės nusimato intensyvios.

Komentarai:
Perimtų ir rinktinės vairą
jeigu jie kartu eitu, visa nba, visas pasaulis išsižiotu
2019-06-12
+1
Atsakyti
Didžiausia jėga
manau, kad JV geriau su Šaru į kažkurią komandą kartu eitu, treneris ir žaidėjas. Jeigu JV atvestu su savimi dar ir Šarą, galėtu rinktis kurią tik nori komandą, bet kurią. Visur su išskėstom rankom lauktu.
2019-06-12
-15
Atsakyti
ernestas
Jei vizija panasi i bucks , tai jonas turetu tikt sitai komandai tik dar daugiau is toli reiktu padirbet , nes lopezas bucksuose naudingas .
2019-06-12
+1
Atsakyti
Anonimas
Kazkaip nemanau kad bus geras sitas strategas, o tas video .. priverte garsu juoktis :D kaip asilas issoko prie zaidejus, kazka mojuoja, o zaidejams px, sedi ramiais veidais, net nebutu bande stotis. Didele JV dilema ka pasirinkt, pinigus ar zaidima normaliasnioje organizacijoje, kurios siekis butu playoffai.
2019-06-12
-3
Atsakyti
ed
Manau JV galėtu pabandyti keltis į kitą klubą, šis treneris bus kaip Casey, gynėjai ir tolimi metimai... JV neparanku.. Būtų įdomu JV pamatyt Lakers :)
2019-06-12
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.