Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Rui Hachimura Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje savo pavardę išgirdo devintas, o jo gimtojoje Japonijoje tai sukėlė tikrą džiaugsmo bangą.

Šį sezoną metami dvitaškiai

54%
30,8
Pataiko: 30,8
Taiklumas: 54,3%
Vieta lygoje: 10
Geriausias pasiekimas: 43
Blogiausias pasiekimas: 18
Daugiausia pataiko: Bradley Beal

Japonijos krepšinio ir politikos atstovai, fanai bei žiniasklaida tiki, kad tokia Hachimuros sėkmė šalyje sukels naują krepšinio populiarumo bangą šalyje.

Vašingtono „Wizards“ pasirinktas puolėjas tapo pirmuoju japonu NBA istorijoje, kuris buvo pasirinktas pirmajame NBA naujokų biržos rate. 

Yasutaka Okayama iki šiol buvo pirmas bei vienintelis japonas išgirdęs savo pavardę biržoje, tačiau tai buvo gūdžiais 1981-aisiais, o ir šaukimas toli gražu nebuvo įspūdingas – 171-asis.

Okayama taip ir neišbėgo ant parketo reguliariojo sezono metu. Anksčiau tai buvo padaręs Yuta Tabuse 2004-05 m. sezone, atstovaudamas Finikso „Suns“ bei Yuta Watanabe, kuris šį sezoną vilkėjo Memfio „Grizzlies“ marškinėlius.

„Hachimuros gimimas NBA yra didelis žingsnis Japonijai“, – skelbė viena iš šalies dienraščių antraštė.

206 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną Gonzagos universitete vidutiniškai rinko po 19,7 taško ir atkovojo po 6,5 kamuolio bei buvo pripažintas Vakarų pakrantės konferencijos metų krepšininku.

„Faktas, jog Hachimura buvo pasirinktas NBA biržoje, kaip Japonijos krepšinio sistemos narys, verčia mus labai didžiuotis“, – sakė Japonijos krepšinio federacijos prezidentas Yuko Mitsuya.

Nuotr. AFP-Scanpix

Įkūrus profesionalią krepšinio lygą 2005-aisiais, Japonijoje susidomėjimas krepšiniu augo, tačiau iki dabar pat smarkiai atsilieka nuo beisbolo ir futbolo. Neabejojama, jog Hachimuros karjera NBA turės didelę įtaką tolimesnei sporto šakos raidai.

„Tai yra didelis žingsnis Japonijai. Tai iškels krepšinį į visiškai naują lygį“, – sakė NBA aktyviai sekantis ofiso darbuotojas Keisuke Tsutsumi.

Hachimuros mama yra japonė, o tėvas kilęs iš Benino Respublikos, kas leido tapti jam trečiuoju azijiečiu JAV sporto lygose, turinčiam dviejų skirtingų rasių tėvus. Be jo dar yra tenisininkė Naomi Osaka ir beisbolininkas Yu Darvishas.

Hachimuros pasiekimu džiaugėsi ir jo vidurinės mokyklos treneris Joji Sakamoto, kuris krepšininką treniravo gimtajame Tojamos mieste.

„Nuolat jam sakiau, jog jis siektų savo svajonės. Dabar tai tapo realybe“, – sakė Sakamoto.

Tuo metu Japonijos švietimo ministras Masahiko Shibayama įsitikinęs, jog Hachimura taps puikiu pavyzdžiu visiems šalies gyventojams.

„Tai yra tikrai nuostabu, – sakė Shibayama. – Užimdamas svarbią rolę lygoje, į kurią Japonijos žaidėjams patekti yra itin sunku, jis suteiks daug vilties Japonijos žmonėms.“

Hachimuros iškilimas įvyko idealiausiu įmanomu metu. 2020-aisiais Japonija rengs Tokijo olimpines žaidynes, kuriose Japonija jau turi garantuotą vietą. Negana to, vyrų rinktinė prasimušė ir į šiemet Kinijoje vyksiantį pasaulio čempionatą, o Hachimura lyderio rolę veikiausiai užims abiejuose turnyruose.

„Japonijai patekus į pasaulio čempionatą, Hachimura bus pagrindinis komandos vedlys tiek Kinijoje, tiek 2020-ųjų olimpinėse žaidynėse. Ant savo pečių nešti tokią atsakomybę būnant tokiam jaunam, jam tikrai padės žaidžiant NBA“, – teigė „Wizards“ generalinis vadybininkas Tommy Sheppardas.

Komentarai:
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-7
Atsakyti
Oreo
Ne negrams!
2019-06-24
+1
Atsakyti
Marius
galėtų nindze būt, naktinė maskuotė puiki
2019-06-24
+10
Atsakyti
as
Veidas tai azijietisku bruozu
2019-06-23
+23
Atsakyti
Antinelegaluinvazija
japonija irgi "praturtinama" jais pasirodo...
2019-06-23
-1
Atsakyti
Krv
Normaliai,jei gerai isiziuresit i akis tai matos ir mamos genu pora atejo :D
2019-06-23
+17
Atsakyti
Verta susimastyt
Idomu kas pirmi isnyks, baltaodziai kuriu zemej viso labo 8% visu gyventoju ar japonai kuriu apie 100mln.
2019-06-23
+24
Atsakyti
Kaimieciai
geda jums turetu buti: jei tik kalba apie juodaodzius, iskart lietuviu provincialumas pasirodo. ismokime paziureti uz savo darzo ribu
2019-06-23
-11
Atsakyti
Atsilikeliai
lietuviai tik pamato juoda, is karto kriokt pradeda. graudu
2019-06-23
-18
Atsakyti
Visko mačiau gyvenime
Bet juodo japono dar ne
2019-06-23
+12
Atsakyti
Tamsys
toks ir japonas jei tamseodis
2019-06-23
-21
Atsakyti
Ne/pašalpiniams
Iš pradžiu maniau koks naturalizuotas...Pasirodo Mama japonė,bet tėvo genai permušė kaip reikiant. Toks naujos kartos japonas 😁
2019-06-23
+17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.