Nuotr.: Scanpix-USA Today
Nuotr. Scanpix-USA Today

Praėjusio sezono pabaigoje iš Kinijos lygos į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) persikėlusiam Donatui Motiejūnui siūloma sugrįžti į Aziją – Šanchajaus „Sharks“ klubas yra rimtai susidomėjęs puolėju ir žada jam pasiūlyti milijoninį kontraktą, skelbia tinklalapis „Sportando“.

Donatas Motiejūnas

Donatas  Motiejūnas
Donatas  Motiejūnas
MIN: 3.91
PTS: 2.38 (50%)
REB: 1.25
AS: 0.38
ST: 0
BS: 0.13
TO: 0.38
GM: 8

Tinklalapio „24sek“ žiniomis Motiejūnui siūloma suma gali siekti net 4 milijonus JAV dolerių.

Parašas ant kontrakto galutinai galėtų būti uždėtas liepos 15-ąją, kai Šandongo „Golden Stars“, buvęs Motiejūno klubas Kinijoje, nuspręs, ar nori pasilikti lietuvį.

Jei Šandongo ekipa norėtų išlaikyti puolėją, jo atlyginimas turėtų būti pakeltas bent 10 procentų. Praėjusį sezoną Motiejūnas Kinijoje uždirbo apie 3 milijonus JAV dolerių.

213 cm ūgio Motiejūnas „Golden Stars” ekipoje per du sezonus vidutiniškai pelnydavo po 27,3 taško, atkovodavo po 14 kamuolių bei atlikdavo po 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusį sezoną lietuvis užbaigė San Antonijaus „Spurs“ klube, kuriame per 8 susitikimus vidutiniškai rinko po 2,4 taško ir sugriebė po 1,3 kamuolio.

Komentarai:
Sveiki, ar jus domina tikros sеkso pažintys jūsų mieste? Taigi išbandykite šį puslapį - http://go-4.net/e1UJ Mano prоfilio vаrdas yra Аnna24, laukiu tavęs, be to, yra mano іntymios nuоtraukos :)
2019-07-31
-3
Atsakyti
Adomaitis
Donatai, už pinigus laimės, draugų, vidinės ramybės, meilės nenupirksi. Būk patriotas, prilėk į rinktinę. Ai bet aš tavęs nepakviečiau...😂
2019-07-10
+4
Atsakyti
Juice
Man patinka kinijos rinka, kontraktas garantuotas tik vienam sezonui, o ne 4-5, taigi jeigu zaidejas nori tiek pat uzdirbti kita sezona, turi nenustot stengtis - gera motyvacija. Galetu ir nba taip padaryt
2019-07-08
Atsakyti
Karolis
Norint į NBA reik kabintis nagais ir ragais. Pabandė Spurs, nieko gero neparodė. Dabar gal kas ir imtų, bet už minimumą. Sunku atsisakyt keliskart didesnės algos. Plius Kinijoj jis super mega žvaigždė, o NBA suolo galo žaidėjas. Reik labai norėt ir tikėt savim, kad patogumą iškeist į perspektyvas. Gal jam to kažkiek trūksta. Va kam netrūksta tai Brazdeikiui. Bet jis ir prasimuš NBA.
2019-07-08
+27
Atsakyti
ed
Nu nemanau kad Donatas neturi pinigų.. jis jau tų milijonų prikalęs sočiai manau yra... Anksčiau kai Donatas NBA sukosi, buvo tikrai įdomu jį stebėti kaip jis žaidžia ir t.t. dabar toje Kinijoje tarp tų mažiuku nėr ką jam ten veikt realiai o ir sirgaliams tuo tarpu ir man nebėra visiškai įdomu ką jis ten nuveiks... jokios konkurencijos ir jokių intrigu ir t.t. Cousin, šitais už 2,8mln nuvare į LAL ir duodu 100% kad po sezono pasikels savo vertę ir galės pasirašyti rimtą kontraktą, o jis laisvai galėtu į Kinija varyti ir ten nesveikus pinigus uždirbt iš vieno sezono, bet jis parodė kad jam prioritetas yra NBA ir rimta lyga...

Donces vietoj visom prasmėm bandyčiau prasimušt į NBA, bet jei ne tada tikrai į Eurolygą, nes pastaroji lyga yra stipriausia po NBA.. Ta kinijos lyga pergrūsta pensininkų juodukų kurie renka limonus prieš karjėros galą ir viskas, kai jau jie savo geriausius metus atkale NBA lygoje ar Eurolygoje.. Bet D-MO ten ne vieta, jam ne 35-36m. kad po Kinijas žaistu...

O ir žaidžiant prieš tokius vidutiniokus krepšinio, atrodo kad tu žaidi super gerai, renki po 30pts ir esi žvėris, bet kas iš to, kai susiduri su rimtais žaidėjais ir pasibaigia visi tie lengvi taškai..

Tikiuosi Donatas atsisakys tų milijonų ir gaus sutartį NBA lygoje kur galės vėl įrodyti kad yra tikrai vertas šios lygos.. Nes Rockets klube jis iki traumos tikrai laisvai galėjo būti starto penketo žaidėjas. !
2019-07-08
+3
Atsakyti
Panasu, kad pasiliks Kinijoj. Sekmes!!!
NBA nebus klubu, kurie pasiulytu tokius pinigus. Kanteris dviem metams sutare Bostone pagrindiniu centru arti uz mazesni atlyginima ( 5mil. permetus pries mokescius). D-Mo siuloma 4mil. tai kaip JAV 6-7 mil.. Donatui sypsosi sekme.
2019-07-08
+8
Atsakyti
anupras
Kad ir kaip apmaudu pripažinti, bet jau žlugo Donatas. Matomai, ir būdas nėra patrauklus rimtesnėms komandoms. O pats jis gali save reklamuoti, kaip tik nori.
2019-07-08
+3
Atsakyti
Qww
wow kokie pinigai. 4mln dol kinijoj yra kaip 8.5mln dol kontraktas nba.
2019-07-08
+6
Atsakyti
Adomaiti
tu baik cia rasinet skirtingais vardais pasivadines, artiste
2019-07-08
+10
Atsakyti
Vabibinikams
JO cia jums agentai ims ir parasys kas kiekviena diena juo domisi europoje.Kodel jam nezaisti kur daugiau moka? Parodyk kuriam cia babkiu nereikia ir uz dyka nori arti, sveikata drozti! Cia jus visi rasantis uz simta euru subine parduotumete, ne kiekvienam tuos milijonus dalina i kaire ir i desine.Idomu is cia rasanciu savo gyvenime daugiau kaip stuka yra uzdirbes?
2019-07-08
+23
Atsakyti
Motiejunas
ar jam pinigu mazai kad reikia kinjja geras variantas ka jam daugiau niekas negali pasiulyt europoje pinigu geru
2019-07-08
Atsakyti
...
Šitą visi prisimins kaip lošenti pas kiniečius, nieko daugiau. Pinigu vergas.
2019-07-08
-9
Atsakyti
Zalgirinis
atsiminkit... sukurwino Motiejuna.. Neivienas normalus klubas jo nenoir... Spurs paeme is bedos ir turi dekoti agentui
2019-07-08
-30
Atsakyti
boom shaka laka
Valera, duonos ir sviesto uz tokias babkes jis ir tau gales nupirkti, tiesiog siaip su selpti varguoliui ant kasdienybes stumimo.
2019-07-08
-6
Atsakyti
ernestas
Adomui butu pliucha jei zalgiris ji paimtu
2019-07-08
-10
Atsakyti
Motiejunas
aisku butu idomu pamatyt ir europoi zaidzianti
2019-07-08
+16
Atsakyti
kaunas
pabaigs karjera zalgiri
2019-07-08
+5
Atsakyti
Valera
Taip ir pabaigs karjerą, nieko doro krepšinyje nenuveikęs, užtat bus užsidirbęs pensijai net keliais milijonais daugiau. Nes kitaip šeima badautų. Vaikus gi reikia ir mokyklai aprengt, sviesto ant duonos užtept, o tai kas būtų jei žasitų bomžiškoj europoj, eitų dirbt treneriuku ar į stroikes, kad šeimą po karjeros išmaitintų. Net negrai amerikoj turi didesnių ambicijų kažko siekti, čia kai atsisako milijonų tam kad laimėtų čempionų žiedą. O šis kašioras visai be ambicijų kažką nuveikt. Bet ištikrųjų, tai čiuju bijo apsilochint eurolygoj.
2019-07-08
+2
Atsakyti
Anonimas
saunu.

tik adamsas nemato.kaip uz zaideja kuris nemoka sutari su komamda mokomas atligys. r zaidejas eile metu kvieciamas i tapacia komanda.
2019-07-08
-5
Atsakyti
basketnews
daug naujienu is pat ryt
2019-07-08
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Donatas Motiejūnas

Donatas  Motiejūnas
Komanda: San Antonio Spurs
Pozicija: PF, C
Amžius: 28
Ūgis: 213 cm
Svoris: 120 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva