Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt

Praėjusią savaitę finišavusi ketvirtoji BasketNews.lt vasaros krepšinio stovykla buvo rekordinė. Joje per keturias savaites apsilankė 177 jaunieji krepšininkai nuo Australijos iki Didžiosios Britanijos, kurie sportavo prižiūrimi trenerių nuo Kanados iki Makedonijos.

Aktyvios treniruotės stovykloje derinamos su pramogomis ir susitikimais su krepšinio pasaulio atstovais. Šiemet keturias stovyklautojų grupes aplankė Vaidas Čeponis, kuris vaikams paruošė specialius krepšinio protmūšio žaidimus.

Tobulėjimas aikštelėje ir už jos ribų yra pagrindinis stovyklos organizatorių tikslas.

„Kasmet siekiame, kad vaikai gautų aukščiausio lygio treniruotes, apgyvendinimo sąlygas, maitinimą ir laisvalaikį. Norime, kad po stovyklos namo jie grįžtų kupini įspūdžių ir su dar didesne meile krepšiniui“, – sakė stovyklos vadovas Povilas Butkevičius.

Sporto prekių parduotuvė „SIL.LT“ visus stovyklos dalyvius aprengia „Nike“ aprangomis, o naudingiausią stovyklos dalyvį apdovanoja 100 eurų čekiu. Vaikai gyvena viešbučio lygio apartamentuose, o krepšinio salė jiems pasiekiama 24 val. per parą.

Jau tampa tradicija, kad anksčiau „BasketNews.lt“ stovykloje besilankę vaikai vasaromis apsivelka Lietuvos rinktinių marškinėlius. Šiemet tokių krepšininkų buvo aštuoni: Justinas Leganovičius (U20), Rokas Jokubaitis, Klaidas Metrikis, Nojus Mineikis ir Matas Vaitkus (visi U19), Dovydas Rimkus (U18), Mykolas Abrutis ir Emilis Butkus (abu U16).

Rokas Jokubaitis (dešinėje su kamuoliu) BasketNews.lt stovykloje 2013 metais
Rokas Jokubaitis (dešinėje su kamuoliu) BasketNews.lt stovykloje 2013 metais
Nuotr. BasketNews.lt
Nemažai stovyklos dalyvių į ją atvyksta ne pirmus metus, todėl treneriai mato, kaip jaunieji krepšininkai per metus pasistiebė į viršų ūgiu ir krepšinio supratimu.

„Man smagu matyti vaikų progresą. Per metus jie patobulina savo žaidimą ir tampa vis geresni. Nors jie per metus paauga, prisimename jų veidus“, – pasakojo treneris iš Graikijos, Dimitris Zacharias.

Stovykla itin populiari tarp užsienyje gyvenančių lietuvių – kasmet čia atvyksta šeimų, gyvenančių Vokietijoje, Norvegijoje, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje ar Čekijoje, vaikai.

Kadangi kiekvienoje stovyklos grupėje būna bent po 2 trenerius iš užsienio, per treniruotes daug bendraujama anglų kalba. Tai netampa problema net jauniausiems stovyklos dalyviams – dešimtmečiai vaikai gali pasigirti puikiomis anglų kalbos žiniomis.

Stovyklautojų favoritu jau ne pirmus metus yra treneris iš Kanados, Dengas Awakas. Pats dar žaisdamas krepšinį, jis vaikams aikštėje pademonstruoja ne vieną triuką, įskaitant ir dėjimą iš viršaus.

„Jie visada to prašo. Aš tiesiog greitai įdedu į krepšį ir vaikams tai labai patinka“, – pasakojo kanadietis.

BasketNews.lt vasaros krepšinio stovyklos organizatoriai jau dėlioja gaires kitiems metams. Norintys pirmieji gauti informaciją apie kitų metų datas ir planus, kviečiami susisiekti el. paštu stovykla@basketnews.lt. Taip jūs pirmieji gausite visą aktualią informaciją apie būsimas stovyklas.

Komentarai:
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-04
+1
Atsakyti
Kviečiu jus i privatų sеkso klubą http://go-4.net/e1UJ
2019-08-03
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.