Nuotr.: L.Žemgulis
Nuotr. L.Žemgulis

Dar viena Lietuvos jaunimo rinktinė pradeda pasirodymą oficialiose varžybose. Penktadienį Udinėje (Italija) startuos Europos jaunučių vaikinų krepšinio čempionatas, kurio kovas lietuviai pradės C grupėje ir susikaus su Slovėnijos, Estijos bei Turkijos rinktinėmis.

Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

„Pasiruošimas, kurį pradėjome liepos 6 dieną, praėjo kryptingai. Per šį laikotarpį sužaidėme 9 kontrolines rungtynes, atsirinkome galutinę sudėtį. Šioje rinktinėje neturime vieno išreikšto lyderio, kaip parodė kontrolinės rungtynės, komandą timptelėti į priekį gali vis naujas žaidėjas.

Gaila, kad dėl įsisenėjusios kelio traumos čempionate negalės dalyvauti Mintautas Mockus, kuris, manau, mums būtų padėjęs. Rugpjūčio pradžioje jam bus atliekama operacija, naudodamasis proga noriu jam palinkėti sėkmingos operacijos ir geros reabilitacijos, ir kad į krepšinio aikštelę sugrįžtų dar labiau sustiprėjęs.

Šioje rinktinėje turime nemažai vėlyvesnio brendimo krepšininkų, kurie turi puikias ateities perspektyvas, žinome, kad čempionate laukia iššūkis kovoti su pietiečiais, kurie šiame amžiaus tarpsnyje pasižymi ankstyvesne branda ir atletiškumu, tačiau jaučiamės tam pasirengę. Kadangi šešiolikamečiams tai yra pirmasis Europos čempionatas, anksti prognozuoti, kas bus favoritai, tačiau sprendžiant iš kontrolinių rungtynių, labai gerą sportinę formą demonstravo ispanai, kurie laimėjo Europos jaunimo olimpinį festivalį, taip pat turkai, prancūzai, serbai.

Ką parodo kitų amžiaus grupių čempionatai, krepšinis stipriai pažengęs į priekį visoje Europoje, tad reikia gerbti ir atsakingai ruoštis kiekvienam varžovui. Aš tikiu mūsų vaikinais, žinau, kaip sunkiai ir atsakingai jie dirbo viso pasirengimo metu, esu įsitikinęs, kad atiduosime visas jėgas ir garbingai atstovausime Lietuvos vardą“, – sakė Lietuvos jaunučių vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Rolandas Rakutis.

Galutinis 16-mečių dvyliktukas: Titas Sargiūnas (185 cm), Radvilas Kneižys (185 cm), Dominykas Butka (175 cm), Liutauras Lelevičius (197 cm), Emilis Butkus (192 cm), Tautvydas Baltrušaitis (200 cm), Paulius Murauskas (198 cm), Ugnius Jaruševičius (205 cm), Gytis Valickas (195 cm), Rokas Jocius (206 cm), Lukas Pivoriūnas (190 cm) ir Olegas Kojenetsas (210 cm).

Rugpjūčio 9 dieną jaunučiai susitiks su Estijos rinktine, rugpjūčio 10 – su Turkija, o rugpjūčio 11 dieną grupės kovas baigs akistata su Slovėnijos krepšininkais. Į aštuntfinalį pateks visos grupės komandos, o lietuviai atkrintamąsias varžybas pradės su viena iš D grupės komandų – Graikija, Serbija, Prancūzija arba Bosnija ir Hercegovina.

Komentarai:
Tavo tewas
lohu rinktine tik tiek galiu pasakyt
2019-08-07
+1
Atsakyti
Deimantas baziukas
liutaurai, jei matai, ar gali sumanimi pasirasyti bendradarbiavimo sutartele. aciu
2019-08-07
-4
Atsakyti
ziurovas
butkus atrodo aukstesnis .jis arteja prie dvieju metru .
2019-08-07
+1
Atsakyti
specas
aukso medaliai .jie neturi europoje konkurentu .
2019-08-07
+13
Atsakyti
aaa
.. "Šioje rinktinėje neturime vieno išreikšto lyderio"...

Neturime, nes ju negaminame.. Pagal matytas runktynes lyderiu turetu buti Paulius Murauskas.

Klausimas tik ar mokesime ji isnaudoti? Pauliaus dribligas nuo 3 tasku linijos kuomet zmogus turi pranasuma po krepsiu nera geriasiais sprendimas.. Kitais zodziais Paulius turetu daug dazniau zaisti po krepsiu. :) Ilgos rankos, geras kunas.
2019-08-07
Atsakyti
Gintaras
lukas pimpalas
2019-08-07
+2
Atsakyti
Tadas Bulotas
Nu Olegas manau bus geresnis uz Mata Repsy

idomu kokios perspektyvos laukia ir Luko Pyfkono
2019-08-07
+15
Atsakyti
Kleiza
Nu Butkus manau bus pagrindinis šios komandos centras
2019-08-07
Atsakyti
anonistui
vel taves nepaeme? Tetei pasiskundei dar?
2019-08-07
-3
Atsakyti
Nieko
O tai aštuntą vietą skaitysim kaip gerą rezultatą manau.
2019-08-07
+9
Atsakyti
Rakutis
Eurolyga raso kad murauskas 202cm. idomu koks tikras ugis.
2019-08-07
+2
Atsakyti
Anonimas
vel paeme visus savo metuose aukstus, o kai paspaus tai kamuoli kas persisivarines? niekas
2019-08-07
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.