Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Pasaulio čempionatui besiruošianti Lietuvos krepšinio rinktinė sužinojo paskutinį varžovą atrankoje į 2021-ųjų Europos čempionatą.

Prie Lietuvos, Čekijos ir Belgijos rinktinių į Europos čempionato atrankos C grupę prisijungė danai (3-0), kurie lemiamose rungtynėse Kopenhagoje 69:66 (7:17, 18:20, 22:15, 22:14) įveikė Baltarusiją (2-1).

Pergalę šeimininkams lėmė Gabrielio Lundbergo tikslus tolimas metimas likus šešioms sekundėms iki mačo pabaigos – 69:66.

Pastarasis krepšininkas nugalėtojų gretose buvo sunkiai sustabdomas ir per 40 minučių pelnė 27 taškus (6/11 dvit., 2/7 trit., 9/10 baud.) ir surinko 22 naudingumo balus.

Baltarusijos rinktinėje rungtyniavo buvęs Vilniaus „Ryto“ vidurio puolėjas Arciomas Parachouskis, tačiau aukštaūgiui dvikova nesusiklostė.

Centras aikštėje praleido 24 minutes ir per jas pelnė 6 taškus (3/13 dvit., 0/1 trit., 0/1 baud.), atkovojo 9 kamuolius bei surinko 3 naudingumo balus, tačiau jam būnant aikštėje priešininkai įmetė 24 taškais daugiau.

Lietuva kovą dėl patekimo į Europos čempionatą, kuris įvyks Čekijoje, Vokietijoje, Gruzijoje ir Italijoje pradės 2020-ųjų vasarį rungtynėmis su Belgija.

Į Europos čempionatą iš Dainiaus Adomaičio treniruojamos komandos grupės pateks čekai ir dvi aukščiausias vietas užėmusios ekipos.

Komentarai:
buru
gali but ka veikt net ir tokioj grupej, NBA zaideju naturaliai nebus, Eurolygos pirmenybe pinigams teikia, o praeito kvalifikacinio zaideje gali irpadet skersa jokio sanso negave patekt i pagrindini turnyra
2019-08-18
-15
Atsakyti
djgaffer
Su atrankos grupėm mums sekasi.Šita grupė tai išvis lengvas pasivaikščiojimas nusimato.Už tai danų krepšinio pakilimas stebina.Turi lyderį Lundbergą,kuris žaidžia ACB lygoje.Jaunimo tarpe taip pat neblogo jaunimo auga,kaip Knudsenas arba Žalgiriui priklausantis Stormarkas.Krepšinis jau visur kyla į viršų ir net šiam sportu egzotiškose šalyse atsiranda ne vienas talentas.
2019-08-18
+5
Atsakyti
Anonimas
Bet kam čekai dalyvauja jei jau pateko??? Logikos nulis toje fiba....nebus net ką veikt tokioje grupeje...o paskui stebisi kad nenori krepšininkai žaist nes tos atrankos kaip treniruotės...nu silpnesniems gal ir yra naudos bet stipriesiems tik treniruotė deja....čia danams su mums žaist beveik tas pats kaip futbole mums su portugalija
2019-08-18
+25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.