Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

JAV krepšinio federacijos vykdantysis direktorius Jerry Colangelo pareiškė, kad, kai ateis laikas rinkti komandą 2020 metų olimpinėms žaidynėms, jis nepamirš tų, kurie šią vasarą atsisakė rungtyniauti pasaulio čempionate Kinijoje.

Iš 35 krepšininkų, kurie originaliai buvo kviesti į rinktinės stovyklą, čempionate žaidžia vos 4. Ne stipriausios sudėties amerikiečiai pasaulio čempionate geriausiu atveju liks septinti – tai blogiausias jų pasirodymas tokio rango varžybose per šalies istoriją.

„Pasakysiu tik tiek, kad aš negaliu nepastebėti ir neatsiminti tų, su kuriais maniau šią vasarą eisiantis į karą, ir kurie nepasirodė, – sakė Colangelo. – Tikiu, kad žaidi su kortomis, kurias gauni. Mes gavome patvirtinimus iš daugybės žaidėjų ir, turėdamas tokias kortas, jaučiausi pakankamai gerai, kad surinksime pajėgią komandą.

Niekas nesitikėjo, kad tiek daug žaidėjų atkris.“

Amerikiečiai pasaulio čempionato ketvirtfinalyje nusileido prancūzams, o kovoje dėl 5-8 vietų – serbams. Iki tol ankstesnis blogiausias jų pasirodymas buvo šeštoji vieta 2002 metų pasaulio čempionate.

Rinktinės treneriai tikino, kad pasaulio čempionate žaidę krepšininkai nusipelnė daugiau.

„Čia varžomės su puikia vaikinų grupe, – sakė trenerio asistentas Steve’as Kerras. – Jie labai atsidavę vienas kitam ir procesui. Kai labai tuo didžiuojiesi, nusivili dėl tokio rezultato, tačiau toks gyvenimas.“

Colangelo ypatingai blogai jautėsi dėl trenerio Greggo Popovichiaus, kuris buvo JAV rinktinės trenerio asistentas 2002 ir 2004 metais, kai amerikiečiai liko be aukso.

„Norėjau Popui suteikti galimybę laimėti auksą, po jo ankstesnės patirties su JAV rinktine. Tačiau šiose varžybose tam nebuvo lemta atsitikti“, – sakė Colangelo.

JAV federacijos vadovas sakė dabar dar aktyviau bendrausiantis su krepšininkais, jų agentais ir klubais ir lauksiantis jų žinučių dėl noro žaisti kitų metų žaidynėse. Tačiau jis dar kartą pasiuntė aiškią žinutę.

„Labai nekantrauju pamatyti, kiek žaidėjų susisieks su manimi iš anksto ir parodys norą žaisti. Tačiau noriu pasakyti vieną dalyką: kur kas svarbiau bus tai, ko mes nenorėsime, nei tai, ko mes norėsime“, – sakė Colangelo.

Komentarai:
...
Kokie verksniukai. Vis vien sudėtis ant popieriaus brangesnė ir geresnė už likusių komandų buvo, visi geri scoreriai ir startiniuose vos ne visi. Parodė, kad treneris iš tikro nieko vertas. O dėl to, kad daug kas nevarė tai ir apie likusias rinktines galima tą patį sakyti
2019-09-13
+16
Atsakyti
alio
cia manau kalba apie zaideju kurie nera zaide rinktineja,turejo trumpa sezona ,jauni begt atsisake....cia manau apie tokius kaip Devin Booker is Suns
2019-09-13
-8
Atsakyti
Anonimas
Vargsas popovicius su 12 nba zaideju nesugebejo medalio gaut, nezinau ka kiti treneriai darytu su tokiais zaidejais baisu, reikia visgi superzvaizgdziu kad parodyt koks tu achuelnas treneris
2019-09-13
+10
Atsakyti
Anonimas
Stopudovai kvies atsiklaupęs visus tuos pačius. O paskiau viešumoje sakys, kad žaidėjai pareiškė didžiulį norą atstovauti šalį ir gailisi paleistos pasaulio taurės galimybės, ar ką nors tokio:D
2019-09-13
-2
Atsakyti
Audrius
aha ka jis cia loja, kvies vel visus issisiepes :D
2019-09-13
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.