Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

Bandydama apriboti išankstinius žaidėjų ir klubų tarpusavio susitarimus, NBA valdyba organizacijoms pagrasino didinti baudas už nelegalų kontaktą su krepšininkais.

Maksimali nusižengimo bauda už nelegalų žaidėjų viliojimą iki šiol siekė 5 mln. JAV dolerių, tačiau dabar lyga žada šią sumą padvigubinti ir klubus bausti 10 mln. JAV dolerių suma.

Jei organizacija iš anksto pasiektų nelegalų susitarimą su krepšininku, jai sąskaitą tektų patuštinti 6 mln. JAV dolerių, o žaidėjui pakloti 250 tūkst. JAV dolerių.

Lygos planuose suspindo ir dar viena idėja – NBA žada per metus audito principu patikrinti bent penkis atsitiktinius klubus.

Apie žaidėjų viliojimą imta kalbėti po kelių įtartinų sutarčių pasirašimų. Vienas tokių – Kevino Duranto ir Bruklino „Nets“ susitarimas dėl ketverių metų sutarties, oficialiai pasiektas praėjus vos kelioms minutėms po leidimo sudaryti kontraktą.

Palyginimui, per pusantros valandos NBA klubai šiais metais pasirašė kontraktų už 1,4 milijardo JAV dolerių.

Nepaisant to, jog NBA taisyklėse numatyta, kad krepšininkai negali komunikuoti su klubais iki liepos 30 dienos, didžioji dalis laisvųjų agentų su būsimomis komandomis susitarė greičiau nei per 24 valandas.

Komentarai:
Alfa
Iki birželio, ne liepos, 30 dienos
2019-09-18
+6
Atsakyti
Spectre
Itartinai skamba. visada galvojau kad nba dirba klubam ir atvirksciai, nu nes be klubu nebutu nba ir be nba nebutu nba :D o cia kazkaip kivirciuojasi. kokios naudos duotu jiems tas viesas auditas, kuris tik suskaldytu 30 komandu ir kas tada?
2019-09-16
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.