Nuotr.: „Šiaulių“ krepšinio klubas
Nuotr. „Šiaulių“ krepšinio klubas

„Šiaulių” vyrų krepšinio komandą papildė Vilniaus „Ryte“ rungtyniavęs įžaidėjas Aistis Pilauskas ir iš JAV į Lietuvą po studijų sugrįžęs aukštaūgis Rokas Ulvydas.

Rokas Ulvydas

Rokas  Ulvydas
Pozicija: PF
Amžius: 24
Ūgis: 208 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Gynėjui planuojama suteikti dvigubą licenciją žaisti tiek Lietuvos krepšinio lygoje, tiek Nacionalinėje krepšinio lygoje, tuo tarpu vidurio puolėjas patirtį turėtų kaupti antroje pagal pajėgumą šalies lygoje.

21 metų amžiaus 188 cm ūgio Pilauskas praėjusiame sezone sostinės klube nesulaukė trenerių pasitikėjimo, per 21 rungtynes aikštelėje praleisdamas po kiek daugiau nei 6 minutes jis pelnydavo po 1,7 taško ir atlikdavo po 0,7 perdavimo.

Gynėjas atstovavo Lietuvos U18 jaunimo rinktinei, kuriai 2015 metais padėjo iškovoti bronzą Europos čempionate, rinkdamas po 5,3 taško ir po 2,1 karto rezultatyviai perduodamas kamuolį komandos draugams.

Taip pat jis rungtyniavo ir U20 rinktinėje Europos čempionate, kur pelnydavo po 7,4 taško ir atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Buvęs Kauno „Žalgirio” auklėtinis 211 cm ūgio 24 metų Ulvydas į Jungtines Valstijas išvyko 2015 metais. Teksaso Tech universitete aikštelėje jis pasirodė vos 6 rungtynėse. Po metų persikėlęs į Centrinės Floridos universitetą, vidurio puolėjas dėl žaidėjų migracijos taisyklių privalėjo praleisti visą sezoną.

Trečiaisiais metais naujoje komandoje Ulvydas sužaidė 26 rungtynes. Jose aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 10,7 minutės, pelnydavo po 2,4 taško ir atkovodavo po 2,3 kamuolio. Prieš prasidedant paskutiniam sezonui krepšininkas įsivėlė į konfliktą su kambarioku ir buvo nušalintas nuo komandos.

„Mūsų klubą papildė du jauni lietuviai krepšininkai, kurie žaidžia pačiose svarbiausiose krepšinyje įžaidėjo ir vidurio puolėjo pozicijose. Aistis yra vienas iš talentingiausių savo kartos krepšininkų, tačiau nuolatinės traumos neleido jam atskleisti pilno savo potencialo. Tuo tarpu Rokas pasižymi kovingumu, gali pataikyti iš toli. Deja, kelionė už Atlanto jam nesusiklostė ir, manau, žaidėjas buvo per anksti nuvertintas.

Mes toliau siekiame komandoje turėti kuo daugiau jaunų perspektyvių lietuvių krepšininkų, todėl tiek Aisčiui, tiek Rokui pasiūlėme išbandyti save mūsų sistemoje”, – apie naujokus kalbėjo „Šiaulių” klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Pirmąsias rungtynes „Betsafe-LKL” čempionate „Šiauliai” žais rugsėjo 22 dieną namuose prieš čempioną Kauno „Žalgirį”.

Komentarai:
Paparazzi
Šiaulių idėja įdomi ir sveikintina - ima nurašytus žaidėjus ir iš jų bando daryti rezultatą. Vienintelis dalykas, ką turi pasidaryti - tai dideles išpirkas, kad nebūtų taip, jog už mažus pinigus patys žaidėjai, tokie kaip Sabeckis ar Lukošiūnas išsiperka ir išeina - nori išeit, susimokėk ir daug. Tada arba pinigai į biudžetą (rimti) arba atsiskleidęs žaidėjas atžaidžia kiek jam priklauso. Ir nesąmonė, kad Šiaulių idėja nepasiteisino - per tuos kelis metus atsiskleidė Sabeckis, Birutis, Lukošiūnas, Griciūnas, Vaitkus, pritapo lkl\'e Ūdras, Žemaitis. Svarbiausia, kad klubas su idėja, o ne taip, kaip kiti - prieš sezoną 2 sav. susirenka, per sezoną pasikeičia 2/3 komandos, prisidaro skolų, o po sezono vėl daina iš naujo. Mažieji klubai gali gyventi, jei turi aiškią strategiją, visų pirma - dėl atsiskleidusių žaidėjų pardavimo. Šiaip pernykštis sezonas nenusisekė ne todėl, kad pati idėja bloga, o kad nepataikė su legionieriais. Čia jiems reikia pasistiebti.
2019-09-18
-6
Atsakyti
Įvertink mano intymias nuotraukas :) https://srt.lt/Bn0X8
2019-09-17
-12
Atsakyti
nusimanantis
Na ką galiu pasakyti. Pas Pilauską žymiai geresnė šukuosena.
2019-09-17
+4
Atsakyti
M.Bronius
Birutis yra grynas Šiaulietis,Biručio TĖVAS ilgametis Šiaulių komandos žaidėjas, o kad Šiauliai renka jaunima galės rinktis tarp Šiaulių ir Joniškio labai gerai Žukauskas dirba.
2019-09-17
+2
Atsakyti
Jusas
Ulvydas 94 metų gimimo jaunas?
2019-09-17
+9
Atsakyti
As
kur patirtis? baisu tie siauliai visai nusivazevo
2019-09-17
+14
Atsakyti
As
kam tu jaunu studentu tiek kammmmm???
2019-09-17
+9
Atsakyti
As
o dieve kokia baisi siauliu sudetis vel busim 8
2019-09-17
+6
Atsakyti
Pil
Pilauskas man ryte visai patiko, manau Šiauliuose sužibės nauja žvaigždė. Kaip giedraitis kadaise
2019-09-17
-6
Atsakyti
kranistas
atsibuskit krepsinio siauliai .metsas.
2019-09-16
-9
Atsakyti
amžinai perspektyvus talentai. šiaulių klubo naują vizija mes esame pasiimsime jūsų šiukšles ir už tai dosniai sumokėsime
2019-09-16
+13
Atsakyti
ex h tribūnos fanas
Šiauliai eile metų prašauna su tais "nešlifuotais centrais " ( apart Griciūno p.s. Biručio neskaičiuojiu, nes jis šiauliam niekad nepriklausė) gal ir klystu, bet perspektyvu šitam nematau
2019-09-16
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.