Nuotr.: LKF
Nuotr. LKF

Prabėgus vasarai ir pasibaigus jaunimo krepšinio čempionatams, rinktinių treneriai tradiciškai pristatė savo ataskaitas apie pasibaigusias varžybas bei pasidalino savo įžvalgomis su Lietuvos krepšinio federacijos atstovais.

Po susitikimo su jais, Lietuvos krepšinio federacijos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila dar kartą pabrėžė, jog svarbiausias jaunimo rinktinių tikslas – pamainos ruošimas suaugusiųjų rinktinėms.

„Kalbėdami apie šią jaunimo rinktinių vasarą negalėtume sakyti, kad viskas labai blogai ar viskas labai gerai. Galime ją palyginti su Antaniniu obuoliu ir aviete ant jo. To obuolio rūgštelę mums labiau davė vaikinai, kuriems antrus metus iš eilės nepavyko iškovoti medalių, ko labai norėtųsi. Tikrai nesame tokie, kad šokinėtume iš džiaugsmo ir sakytume, kad viskas gerai. Matome, kad turime didelių erdvių tobulėjimui. Norėtųsi medalio, bet norėčiau užakcentuoti, kad pagrindinis jaunimo rinktinių tikslas – ruošti žaidėjus vyrų rinktinei, o jei pakeliui į vyrų krepšinį sugebėsime iškovoti ir medalių, tai bus labai didelis pasiekimas.

Jei kalbėtume apie merginų krepšinį, tai buvo labai smagi vasara, nes visos trys rinktinės iškovojo vietą kitais metais būti elite. Ir kaip minėjau pradžioje, ta mūsų avietė šiais metais buvo šešiolikmečių merginų rinktinės pasirodymas su Viliumi Stanišausku priešakyje. Merginos ne tik pasiekė geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje, iškovojo sidabro medalius, bet ir pateko į kitų metų pasaulio krepšinio čempionatą. Mes tikimės, kad ir ten jos gali nustebinti“, – sakė Rolandas Radvila.

Lietuvos šešiolikmečių vaikinų rinktinė Europos čempionate iškovojo 9-ą vietą, aštuoniolikmečiai liko 7-i, o dvidešimtmečiai užėmė 5-ą vietą. Geriausiai iš vaikinų rinktinių pasirodė Gedimino Petrausko vadovaujama devyniolikmečių komanda, kuri pasaulio čempionate iškovojo 4-ą vietą.

RINKTINĖ IŠKELTI TIKLAI UŽIMTA VIETA VYR. TRENERIS
U16 merginų 5-12 vietos 2 vieta Vilius Stanišauskas
U18 merginų 5-12 vietos 13 vieta Vytautas Pliauga
U20 merginų 5-12 vietos 11 vieta Dalius Ubartas
U16 vaikinų 1-8 vietos 9 vieta Rolandas Rakutis
U18 vaikinų 1-8 vietos 7 vieta Tomas Gaidamavičius
U19 vaikinų 1-8 vietos 4 vieta Gediminas Petrauskas
U20 vaikinų 1-8 vietos 5 vieta Donaldas Kairys

Merginų gretose, be minėtos šešiolikmečių rinktinės, kuri pasidabino medaliais, aštuoniolikmetės Europos čempionate liko 13-oje vietoje, o dvidešimtmetės – 11-oje. Visos merginų rinktinės kitais metais vėl kausis A divizione.

„Liūdniausias dalykas, kuris liečia vaikinų krepšinį yra U16 rinktinė, iš kurios tikėjomės labai daug. Slapta tikėjomės ne tik patekimo į pasaulio čempionatą, bet ir aukštesnių vietų, bet išėjo atvirkščiai. Gal būt federacija skirdama jaunimo rinktinių trenerius, turėtų remtis didesnę patirtį turinčiais specialistais, kurie turėtų didesnį žinių bagažą, būtų atsparesni tam spaudimui atėjus lemiamoms kovoms.

Tačiau federacijos tikslas yra padėti ir jauniems treneriams tobulėti, atiduodame visą štabą moksleivių krepšinio lygos treneriams ir visi treneriai buvo iš ten. Norime, kad jie tobulėtų, įvestų savo sistemą. Gal reikėtų į šį klausimą pažiūrėti kitaip, jei mes galvojame apie medalius“, – teigė Rolandas Radvila.

Išsamus Rolando Radvilos komentaras:

Komentarai:
Zinantis
slykstus, apgailetinas veikejas. Neturi jokiu pasiekimu, isskyrus treniravima Rusyne rusiskais metodais. Vienintelis jo isugdytas zaidejas- Kalnietis, kuris net pats pripazista, kad neturi technikos- ar cia trenerio pasiekimas? Bet is tikro problema yra Radvilos metodai- jis zemina, uzgaulioja, tyciojasi is vaiku, atvaziuojanciu i rinktines. Tai yra blogiausia, tai ne tik trukdo zaisti, bet ir zaloja jaunuolius ir jis uz tai turetu buti ne tik ismestas, bet ir nuteistas. Storas rutulys isivaizduoja, kad jo pareiga yra issitycioti is vaiku. Tikiu, kazkada kazkas neissigas bauginimu ir prabils viesai. O tada laikykis, Radvila. O LKF vel galva ikisus i smeli ir nieko nemato :D
2019-09-19
+21
Atsakyti
geras kometaras:
mes matome, mes tikimes , mes ruosiame .... Vadinkime daiktus tikrais vardais: as matau, as tikiuosi, as ruosiu.... :) i vyru krepsini gali ateiti tik per konkurencija, per vietos issikovojima... per tobulejima..... Nieko tokio - nepataike vieno kito tritaskio, nepataike vienos kitos baudos.... Tai kam veztis tokius nepataikncius vieno kito metimo??? kurie pagal statistika nepataiko .... Reeziume: ataskaita trenerio, turincio silta vieta ir jokios atsakomybese kliedesiai... :
2019-09-19
+6
Atsakyti
patikslinimas mazas
u 18 is 2 jaunesniu vienas tempe ,kitas trauke atgal .
2019-09-19
-7
Atsakyti
Įvertink mano intymias nuotraukas :) http://inx.lv/CdN
2019-09-19
-6
Atsakyti
djgaffer
Mest lauk tą Radvilą.Jau net nesuskaičiuosi,kiek metų jis to posto įsikabinęs.Kalba apie trenerius,jų būtinybę tobulėti,bet kad jam pačiam jau laikas pakeisti sovietinę mąstyseną.Visada bando apeiti problemas,bet jos aiškiai matomos,o jis to nepastebia.Nesuprantu,ką jame federacija mato.
2019-09-19
-2
Atsakyti
Radvilaviciau
prasukit megztuku ir snikeriuku tam jaunimui atsigaus biski!
2019-09-19
+4
Atsakyti
Anonimas
Kazko tai nelabai jums sekasi.
2019-09-19
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.