Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Klaipėdos „Neptūnas“ stiprina sudėtį prieš netrukus startuosiantį sezoną. Uostamiesčio ekipa sudarė dvejų metų kontraktą su 21-erių puolėju Matu Jogėla.

„Tai universalus ir perspektyvus žaidėjas, kurį stebiu jau ne vienerius metus, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ komandos papildymą įvertino treneris Tomas Rinkevičius. – Matas gali žaisti per kelias pozicijas, yra gana aukštas bei turi ilgas rankas. Tai mobilus krepšininkas, kuris jau yra įrodęs, kad gali žaisti gerą krepšinį tiek jaunimo rinktinėse, tiek „Betsafe–LKL“ čempionate. Tikiu, kad ateityje jis demonstruos vis geresnį žaidimą.“

Šį tarpsezonį Jogėla sezonui ruošėsi su „Žalgirio“ ekipa, o pernai nuomos sąlygomis rungtyniavo Alytaus „Dzūkijos“ komandoje. 201 cm ūgio krepšininkas praėjusiame „Betsafe–LKL“ sezone vidutiniškai rungtyniavo po 19 minučių, pelnė po 7,3 taško, atkovojo po 3,6 kamuolio, atliko po 1,2 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 7,8 naudingumo balo.

2018-ųjų vasarą Jogėla buvo antras naudingiausias Lietuvos jaunimo (U20) rinktinės žaidėjas Europos čempionate Vokietijoje, nusileidęs tik kitam „Neptūno“ žaidėjui Gyčiui Masiuliui. Klaipėdos ekipos naujokas tuomet per 26 minutes rinko po 16 taškų, 4,2 atkovoto bei 2,2 perimto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei 17,7 naudingumo balo.

„Džiaugiuosi prisijungęs prie „Neptūno“, emocijos labai geros, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė ekipą papildęs Jogėla. – Visą vasarą vyko įvairios kalbos, tai labai džiugu, kad pavyko susitarti. Tikiuosi padėti komandai pasiekti kuo daugiau pergalių ir tikiuosi, kad sezonas bus geras ir sveikas – be traumų.“

Šansą debiutuoti Klaipėdos ekipoje Jogėla turės jau artėjantį šeštadienį, kuomet „Betsafe–LKL“ sezono starte „Neptūnas“ susikaus su Utenos „Juventus“. Mačo „Švyturio“ arenoje pradžia – 17 val.

Komentarai:
Gag
Vapše jeigu esi jaunas ir perspektyvus, iškart ieškok agento kuris tave stumtu kur nors į vokietija, turkija, prancūzija.. nes mūsų grandai jau seniai kažką išaugino, nes jaunimui vietos nepalieka.. Gaila Jogėlos, tokio amžiaus jis jau turėjo starte normalioj komandoj žaist, o nes 21 būdamas tikėtis malonės iš neptūno, sužlugdė šį puikų krepšininką
2019-09-19
+1
Atsakyti
Anonimas
tikrai gaila kaip zalgirio fanui, kad toki gan idomu, geru duomenu zaideja paleido. labai norejosi ji svyst pagrindinej sudety. tikrai daug geresnis prospectas nei tas is niekur atejes lukosiunas, kuris net dugno komandoj nieko nenuveike, ar juolab visiskai medinis venskus. jei nebegalejo skolint lkl komandoms del nauju apribojimu, galejo paieskot uzsienio komandos. manau labai susimove cia vadyba, bet laikas parodys, siaip jogela turi visus duomenis but solidziu zaideju
2019-09-19
+10
Atsakyti
tiesiog
Suprato žmogus,kad netraukia Žalgirio lygio,o LKL geriausias klubas dėl žaidimo Europoj Neptūnas - gal ten ja bus įmanoma įsitvirtinti - tik laikas parodys.
2019-09-19
+4
Atsakyti
djgaffer
Tobulėjimui jam bus puiki vieta.Gaus tikrai nemažai laiko ir galės parodyti,ko yra vertas.Neptūno žaidimą bus dar įdomiau stebėti,nes be Jogėlos matysim ir Masiulį su Sedekerskiu.Gerai sudėtis atrodo.
2019-09-19
+9
Atsakyti
krasas
spartako sukilimas ,gladijatoriu mokykloje .jaunyste greitai gendantis produktas ,nera kada miegoti .suprantama .
2019-09-19
+11
Atsakyti
Neptunas
Pagarba sitam jaunuoliui.
2019-09-19
+10
Atsakyti
Aha
Kodel nebuvo galima susitart su Neptunu ir Jogela paskolint jiems, jei tiek pats zaidejas, tiek ir klubas to norejo? Juk Masiuli tai paskolino. Gaila, manau, Zalgiris padare klaida, paleisdamas tokiu fiziniu duomenu zaideja, nedaug tokiu tarp lietuviu yra. Sekmes jam, svarbiausia isvengti traumu, kurios tikrai smarkiai stabde jo tobulejima, ir kiek imanoma stengtis pagerint metima is distancijos. Labai tikiuosi, kad nebuvo issiskirta bloguoju ir viena diena Jogela dar sugris i Zalgiri.
2019-09-19
+14
Atsakyti
Lrytas
Matas jogela abipusiu susitarimu nutrauke sutarti su lietuvos cempionaos sia informacija lrytas patvirtino zalgirio sporto direktorius javtokas Tai buvo jo pasirinkimas norejome kad jis zaistu prienu klube taciau krepsininkas pasirinko kita kluba
2019-09-19
+7
Atsakyti
Anonimas
sekmes siam drasiam jaunuoliui, tegu irodo kad zalgiris suklydo siusdami ji i prienus nes jam ne 17 kad laukt malones
2019-09-19
+7
Atsakyti
basketnews
tik dabar paskelbe kai krepsinis.net senokai paskelbe na cia idomiai viskas taip netiketai i neptuna
2019-09-19
+2
Atsakyti
x
žalgiris suprantu nutraukia sutarti su jaunais , kad šie pasirašytų su prienais , nes vienai komandai gali skolinti tik tris žaidėjus pagal LKL nuostatus. ko pasekoje Jogela sužaidė va bank.
2019-09-19
+17
Atsakyti
Berniokas turi stuburą. Ne nenoriu žaisti prienų projekte tai ate ate pasakė žalgiris. Neptūno sudėtis tai labai simpatiškai atrodo galbūt ir prasibraus į 2 vietą
2019-09-19
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Matas Jogėla

Matas  Jogėla
Pozicija: SG
Amžius: 21
Ūgis: 201 cm
Svoris: 86 kg
Gimimo vieta: Tauragė, Lietuva