Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Alytaus „Sintek-Dzūkija“ (1-3) kaip reikiant praretėjo ir prieš mačą, ir dėl jo metu gautų gausių pražangų, dėl ko „Betsafe–LKL“ išvykose rungtynėse 75:79 (13:21, 24:18, 23:18, 15:22) neatsilaikė prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (2-2).

„Sintek-Dzūkija“ šįkart rungtyniavo vos devyniese: mačą praleido Gabe’as DeVoe ir Artūras Jomantas, o pražangos iš mačo vėliau eliminavo Egidijų Dimšą, Radoslavą Pekovičių, o galiausiai ir Mindaugą Sušinską.

Varžovų problemomis naudojęsi pasvaliečiai 73:69 buvo priekyje, kuomet liko mažiau nei 2 minutės.

Šansų dar svečiai turėjo ir juos tik didino Logano McLane’o metimas, tačiau po penktos Sušinsko pražangos Miha Lapornikas atstatė 4 taškų persvarą – 75:71. Baudas sumetė ir Paulius Danisevičius, tačiau gavęs dar vieną šansą atakuoti jis nepataikė iš toli bei klydo, o Johnas Gillonas, likus 11 sekundžių, sumetė lemiamus baudų metimus.

Adrianas Bowie dar pabandė gelbėti „Dzūkiją“, bet pergalę baudų metimais įtvirtino Dominykas Domarkas.

Labai nerezultatyviai susitikimas prasidėjo „Sintek-Dzūkijai“, kuri pusę ketvirčio gyveno vos su 2 taškais, o antrojo kėlinio pradžioje leido „Pieno žvaigždėms“ atitrūkti 27:15.

Tiesa, po didžiosios pertraukos išvadas padarę dzūkai jau pamiršo, kaip turėjo dviženklį deficitą ir kelių tritaškių dėka rezultatą persvėrė (45:44), o pataikius dar tris tolimus metimus paeiliui vos per 2 minutes pranašumą pavertė dviženkliu – 56:46.

Legionierių vedamos „Pieno žvaigždės“ atsitiesė – Lapornikas rezultatą galiausiai lygino (67:67), o „Sintek-Dzūkijos“ gretos dėl pražangų ėmė sparčiai retėti.  

Praėjusią savaitę pasvaliečiai taip pat sugebėjo panaikinti dviženklį pranašumą dvikovoje su „Šiauliais“, kai paskutinėmis sekundėmis įveikė savo varžovus 88:84.

„Pieno žvaigždės“: Miha Lapornikas (4/4 dvit., 10/12 baud., 8 išpr. praž., 28 naud. bal.) ir Johnas Gillonas (10/10 baud., 6 rez. perd., 22 naud. bal.) po 21, Serhijus Pavlovas 14 (7 atk. kam.), Arvydas Šikšnius 9 (2/10 trit.).

„Sintek-Dzūkija“: Mindaugas Sušinskas ir Loganas McLane'as po 14, Adrianas Bowie 12, Paulius Danisevičius 11.

Trenerių komentarai:

Komentarai:
Alio
tas legionoerius gillionas tai uz ta zalgirio pereza dviem galvom geresnis...galetu zalgiris pabandyti atlikti keitima..pereza i pasvali,gilliona i zalgiri
2019-10-05
-16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.