Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Šiauliai“ įgauna vis didesnį pagreitį, o tai atsispindi ne tik komandiniuose rezultatuose (ekipa iškovojo jau antrąją pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse paeiliui), tačiau ir asmeniniuose – kaip ir praeitą savaitę, naudingiausiu lygos krepšininku tampa būtent Saulės miesto klubo atstovas.

Kevin Hardy

Kevin  Hardy
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Pozicija: PG, SG
Amžius: 26
Ūgis: 188 cm
Svoris: 82 kg
Gimimo vieta: Luizijana, JAV

Iš ankstesnę savaitę dominavusio Roko Gusčio estafetę perėmė Kevinas Hardy, kurio puikus pasirodymas prieš Kėdainių „Nevėžį“ atnešė jam savaitės MVP titulą.

Gynėjas iš JAV dvikovoje Kėdainiuose gerino asmeninius savo kol kas trumpos karjeros Lietuvoje rekordus – pelnė 15 taškų (6/8 dvit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir perėmė net 7 kamuolius.

Taip pat 6 kartus laimėjęs kovą po krepšiais, Hardy baigė mačą su 28 naudingumo balais. Amerikiečio vedami „Šiauliai“ Kėdainiuose laimėjo 98:85 bei pasiekė jau antrąją pergalę sezone.

Šiemet pasiekti tokią ribą Antano Sireikos auklėtiniams prireikė vos 5 rungtynių, kai praėjusiame sezone antrą laimėjimą šiauliečiai iškovojo tik tryliktoje sezono dvikovoje.

Verta paminėti, jog Hardy į naudingiausiųjų penketuką patenka jau antrą savaitę iš eilės.

Antrą kartą paeiliui tarp naudingiausių patenka ir „Šiaulių“ centras Rokas Gustys, o kartu su jais – Arnas Velička (Prienų „CBet“), Georgios Kalaitzakis („Nevėžis“) ir Željko Šakičius (Panevėžio „Lietkabelis“).

Dar vienas solidžias rungtynes sužaidė „CBet“ komandoje savo vietą radęs Velička.

Šį kartą jaunasis įžaidėjas baudė Utenos „Juventus“ krepšininkus – išvykos rungtynėse jis įmetė 14 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 varžovų pražangas, o pasirodymo neaptemdė ir 4 padarytos klaidos.

Kevin Hardy

Kevin  Hardy
Kevin  Hardy
MIN: 29.53
PTS: 9.4 (57.14%)
REB: 5.2
AS: 3.6
ST: 2.2
BS: 0.2
TO: 0.8
GM: 5

Krepšininkas dvikovą baigė su 23 naudingumo balais, o Prienų krepšininkai rungtynes laimėjo 76:65 ir pasiekė jau trečiąją pergalę iš eilės.

Geriausią karjeros Lietuvoje savaitę sužaidė ir „Nevėžio“ naujokas Georgios Kalaitzakis.

Nors jo komanda per savaitę vieną dvikovą laimėjo, o kitoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą, pats graikas buvo tarp savo ekipos vedlių.

Savaitės viduryje mače prieš „Lietkabelį“ žaidėjo buvo pilna visur – jis pelnė 18 taškų, sugriebė 9 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir iš viso sukaupė 23 naudingumo balus.

Atkovotų kamuolių, rezultatyvių perdavimų ir naudingumo grafose graikui tai buvo geriausios karjeros Lietuvoje rungtynės. Pakiliai rungtyniavęs „Nevėžis“ tas rungtynes namuose laimėjo 91:68.

Tuo tarpu pralaimėtose rungtynėse „Šiauliams“ G. Kalaitzakis įmetė 15 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir mačą baigė su 17 naudingumo balų.

20 naudingumo balų vidurkio per dvejas rungtynes pakako, jog vienas kėdainiečių lyderių turėtų vietą penketuke.

Neseniai minėtose rungtynėse Kėdainiuose savo lyderį bandė atrasti ir „Lietkabelis“, o juo tapo ekipos naujokas Željko Šakičius. Prastai komandai susiklosčiusiame mače kroatas surinko 12 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei dvikovą baigė su 14 naudingumo balų.

Tačiau prie krepšininko patekimo į penketuką daug labiau prisidėjo sekmadienio rungtynės su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Čia krepšininkas gerino savo rekordus „Betsafe–LKL“ pirmenybėse taškų (19), pataikytų dvitaškių (5) bei atkovotų kamuolių (9) grafose, o tai jam garantavo 27 naudingumo balus.

Šakičiaus vedami panevėžiečiai svečius iš Pasvalio savo arenoje nugalėjo 75:62. Kroatas dvejų rungtynių serijoje rinko po 20,5 naudingumo balo ir tokiu būdu pateko į penketuką.

Kaip ir prieš savaitę, taip ir dabar vidurio puolėjo poziciją naudingiausiųjų penketuke užima šiauliečių atstovas Gustys.

Naudingiausias praėjusios savaitės žaidėjas šį titulą užleido komandos draugui K. Hardy, tačiau laimėtose rungtynėse Kėdainiuose vis tiek buvo vienas svarbiausių pergalės kalvių.

Aukštaūgis pelnė 14 taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus (karjeros rekordas), išprovokavo 8 pražangas ir iš viso rungtynes baigė su 24 naudingumo balais.

Komentarai:
Susimastes
o tai pala, kur dinge tie visi kur po keliu pirmu rungtyniu isvadas pasidate namo ji siunte?🤔🙄 kur komentarai?
2019-10-14
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

66%
13,2
Pataiko: 13,2
Taiklumas: 66,0%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Rokas Gustys