Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Praėjusią savaitę Europos taurėje skaudžią pamoką iš Limožo CSP gavęs Vilniaus „Rytas“ jau rytoj bandys reabilituotis dvikovoje su Belgrado „Partizan“.

Vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis pasidalijo savo mintimis apie artėjantį varžovą bei pagrindinius rungtynių akcentus.

„Žaidžianti labai gerą krepšinį. Tikrai gerą, protingą krepšinį, stengiantis išnaudoti stipriąsias puses. Tuo metu aikštelėje su kuo yra, turi metikų, žaidėjų, kurie žaidžia po krepšiu. Veličkovičius sezono pradžioje ypač geroje formoje ir labai svarbus žaidėjas.

Jaramazas, Paige‘as visi metikai, kurie yra be galo pavojingi. Komanda, turinti daug ginklų ir žaidžianti įvairiapusį krepšinį“, – varžovą apibūdino Adomaitis.

– Šį kartą neatvyksta Thomasas. Kiek didelis praradimas jis yra varžovams?
– Sunku pasakyti, nes žaidė vienerias rungtynes Europos taurėje. Sužaidė fantastinį mačą ir matosi, kad jis ten turės didelį vaidmenį. Kitose rungtynėse Jaramazas užpildė jo nebuvimą taip, kad tapo turo MVP. 

– Su „Partizan“ žaidėte ir praeitą sezoną. Kaip pasikeitė ši komanda?
– Galima sakyti, kad žaidžia tuo pačiu stiliumi. Stilius išlikęs, pasikeitę tik žaidėjai.

– Jūsų geras pažįstamas Arciomas Parachouskis komandoje kol kas negauna daug laiko. Koks jo vaidmuo ten?
– Sunku vertinti. Reikia žinoti komandos vidų, ko norima iš jo. Faktas, kad mes žaidėme žymiai daugiau norėdami išnaudoti jį įvairiose situacijose. Faktas, kad ten žaidimas daugiau pagrįstas pikenrolu, tai stato daug užtvarų, daro daug sprintų, įkirtimų į baudos aikštelę. 

Žaidžia žaidimą, kuriame yra stiprus. Gal mažiau yra išnaudojamas po krepšiu, bet Arciomas yra labai aukšto lygio žaidėjas, kurį patys pamenate, kaip žaidžia tas rungtynes, kurias reikia sužaisti. Galima padaryti ir palyginimą: jei jis praeitą sezoną sezoną buvo vienas mūsų lyderių, ten jis yra vaidmenį turintis žaidėjas.

– Kokie pagrindiniai akcentai prieš rytojų?
– Pagrindiniai akcentai mažuose dalykuose. Mums nebereikia kažko keisti kardinaliai, turime koncentruotis į mažesnius dalykus. Jeigu mes darysime 18 klaidų ir neįmesime 12 baudų metimų, kaip tai buvo Limože, mums laimėti bus labai sunku. Paprasčiausiai negalime sau leisti tokios prabangos.

– Savaitgalį geras rungtynes sužaidė Marekas Blaževičius. Galbūt jį pamatysime ir rytoj?
– Taip. Treneriai turi duoti šansus jauniems žaidėjams, o jie turi duoti atsakymus. Mareko atsakymas buvo labai geras.

– Dovis Bičkauskis gauna nemažai rungtyniauti, bet puolime yra gan pasyvus. Ar toks yra planas?
– Iš abiejų įžaidėjų norime, kad jie geriau organizuotų žaidimą. Taškai yra taškai ir akcentus susidėliojame ten, kur norime atakuoti ir rungtynėse jie atlieka gerą darbą. Tiek su „Lokomotiv“, tiek su „Dzūkija“ tai buvo tai, ko norime iš įžaidėjų. Jie sukuria daug kitiems. Kas pelno taškus nėra labai svarbu. Manau, kad Dovis savo darbą daro labai gerai.

– Ar Arnas Butkevičius šį sezoną iš varžovų sulaukia daugiau dėmesio?
– Taip. Tai yra normalu. Turbūt stebite tuos žaidėjus, kurie žaidė pasaulio čempionate ir kaip komandos elgiasi su jais. Gal duoda kam pailsėti. Mes su Arnu irgi stengiamės dirbti kiek kitaip, nes norime jam padėti grįžti į tą gerąjį ritmą. Nes tai yra sudėtinga, žinau kas yra žaisti vasarą ir po to grįžti į klubą. Tai tikrai nėra lengva, bet manau po truputį išeisime iš to.

Komentarai:
Raudona plyta
Tik Partizan pergalė! Jokios kitos baigties negali būti.
2019-10-15
+11
Atsakyti
Saulius
BLAZEVIC tegul zaidzia,o ne sedi,per paskutinis LKL visi matem koks jis naudingas!
2019-10-14
+9
Atsakyti
abcdef
Jus pamatysit kaip ryt Parachouskis dauzys ta ryta. Jau pastatyta nemazai, kad permes ir jus jei kas norit pasikelt saibu dekit uz ji kad permes savo taskus kiek duoda. Tylejo tylejo ir pries buvusia komanda atlos uz viska, lb daznai taip buna, o matant apgailetina parodijos prieki, tai net neabejoju kad ryt pasiimsiu saibeliu:) o del pergales tai aisku sirgsiu uz lt komanda, kaip ir uz visas kurios losia europos lygose :)
2019-10-14
-3
Atsakyti
Ignas
labai reikia belgrado pergales kad šudrytis kristu i dugna
2019-10-14
+7
Atsakyti
Valdas
Taškų skirtumas svarbu,nes išvykoje laimėti bus sunku
2019-10-14
+7
Atsakyti
alio
kad butkevicius identiskai zaidzia kaip ir pernai,pernai eurocup vidurkis buvo 6 taskai,siemet irgi vidurkis 6 taskai....nesuprantu ko aukstina ta butkeviciu,pl 27 metu 6 taskus renka,o sneka lyg apie koki talenta
2019-10-14
-5
Atsakyti
Anonimas
Manyčiau startinis Vilniaus Ryto penketas su Partizan turėtu būti toks bent pirmas 5 minutes, tai būtu netikėtumas Partizan komandai, rungtynės prasideda rezultatu 0:0 - tiesiog tie 3 jauni Ryto talentai pernelyg talentingi kad pakenktų komandai per tas 5 minutes, daug svarbiau įžaidėjų žaidimas,vadovavimas komandai. C- MAREKAS BLAŽEVIČIUS PF- AŽUOLAS TUBELIS SF- DEIVYDAS SIRVYDIS SG- PACO CRUZAS PG- TU HOLLOWAY
2019-10-14
+5
Atsakyti
Turim palaikyt ne Rytą, Žalgirį ar Lietkabelį. Tarptautinėse varžybose turime palaikyti Lietuvos komandas.
2019-10-14
-2
Atsakyti
kunigas
Komanda zaidzianti labai gera krepsini, cia apie kiekviena komanda taip.
2019-10-14
-6
Atsakyti
Žalias kraujas
Vilniaus taboras norkomanai prapisit partizanų😂😂😂😂😂😂😂
2019-10-14
+5
Atsakyti
Ceska
seniuk blee kaip tu stumy baisej
2019-10-14
+1
Atsakyti
Anonimas
Blet jau toks captain obvious, tai ne nx jeigu baudas sumesi ir klaidu nedarysi kiekvienas rungtynes taip losiant gali laimet. Tie dalykai nesivengiami, nereik grybaut gynyboje.
2019-10-14
+8
Atsakyti
Kliauza
Partizan privalo laimet!
2019-10-14
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.