Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Savo kritika Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui garsėjantis Enesas Kanteris negalėjo tylėti stebėdamas, kaip LeBronas Jamesas praėjusią naktį pasisakė apie Darylo Morey ir Kinijos situaciją.

Enes Kanter

Enes  Kanter
Pozicija: PF, C
Amžius: 27
Ūgis: 211 cm
Svoris: 121 kg
Gimimo vieta: Ciurichas, Šveicarija

Nors tiesiogiai nesikreipė į LeBroną ir apskritai jo neminėjo, Kanteris socialiniame tinkle „Twitter“ tuo pat metu, kai vyko LeBrono pasisakymas, įkėlė kelias žinutes.

„Vau, biče“, – Kanteris rašė pirmojoje žinutėje.

„Purtau galvą“, – rašė kitoje, o trečiojoje tiesiog įdėjo emoji su iš pykčio pažaliavusiu veidu.

Ketvirtoji turko žinutė buvo pati iškalbingiausia.

„Nemačiau ar nekalbėjau su savo šeima 5 metus. Mano tėtis buvo kalėjime. Mano broliai ir seserys negali gauti darbo. Nutrauktas mano paso galiojimas. Išduotas tarptautinis arešto orderis. Mano šeima negali palikti šalies. Kasdien gaunu grasinimus mirtimi. Mane atakavo, žemino. Bandė pagrobti Indonezijoje. LAISVĖ NĖRA NEMOKAMA“, – rašė Kanteris.

Taip jis reagavo į LeBrono pasisakymus, kad Morey be reikalo arba ne laiku pasisakė apie Honkongo laisvės siekius.

„Nenoriu veltis į žodžių karą su Darylu Morey, bet manau, kad jis tuo metu nebuvo deramai informuotas, – sakė LeBronas. – Dauguma žmonių galėjo nukentėti ne tik finansiškai, fiziškai, emociškai ar dvasiškai. Taigi, reikia būti būti atsargiems dalinantis žinutėmis ar kažką sakant. Taip, mes turime kalbos laisvę, bet su ja gali būti ir daug negatyvių dalykų.“

Paklaustas, kodėl mano, jog Morey nebuvo deramai informuotas, LeBronas atsakė, kad tai yra jo asmeninis įsitikinimas.

„Manau, kad jis nebuvo deramai informuotas arba nepakankamai apsišvietęs šioje situacijoje, – tęsė Jamesas. – Neturiu žalio supratimo (kaip yra iš tikrųjų), bet tai mano nuomonė. Kuomet darai ar sakai tam tikrus dalykus ir žinai, kad tai gali paveikti tam tikrus žmones, šeimas ar atskirus individus, kartais tie dalykai gali būti pakeičiami. Taip pat socialinė erdvė ne visada yra geriausias būdas išreikšti savo nuomonę.“

Komentarai:
Hm
lebronas, NBA balsas, kuris visada astriai pasisakydavo apie tai, kas ji jaudindavo, tarkim JAV politika, del pinigų issizada savo principu? krito akyse iki dugno. geda.
2019-10-16
+8
Atsakyti
djgaffer
Kanteriui pagarba,kad netyli.Daug grasinimų sulaukia,bet vistiek nebijo kalbėti.Tikrai šaunuolis.O Bronius pabruko savo uodegą,nusišnekėjo,nieko gero nepasakė,tai ir minusą nemažą užsidirbo.
2019-10-16
+8
Atsakyti
Vatnikas Artiomas
tai gal kokiom salim buvo nepatogu kad ssrs subyretu, nereikia tos zodzio laisves, kam ji, prie ruso buvo geriau vatnikam, o va broniui prie kino. sekmes jam, per diena is gerbiamo sportininko tapo eiline dolerio auka. linkiu jam baigti karjera daugiau doro nieko nenuveikus.
2019-10-15
+5
Atsakyti
bobis
Paskaitai komentarus ir pamatai, kad dauguma čia komentavusiu - mužikai.
2019-10-15
+2
Atsakyti
Anonimas
o ka sakyt Broniui,kazka uzvemt ,kad 25 mln nuostoliu lakers kaip rokets,gerai sneket,kai esi nepriklausomas o cia reikia atsizvelgt kas tau alga moka
2019-10-15
-7
Atsakyti
TAZ
Nu kokie jūs keisti.. LeBronas norėjo pasakyt, kad JAM nesvarbu pasėkmės. Jam keli milijonai į vieną ar į kitą pusę yra nesvarbu, bet kai tavo leptelėjimas apie teisybę turi įtakos tavo klubui, lygai ir kitiem absoliučiai niekuo dėtiem žmonėm, tai yra tavo atsakomybė. Kas iš tos tavo teisybės ir drąsos, jeigu pvz po tavo kalbų uždarys visą Kinijos padalinį ir visus nuo šlavėjo iki direktoriaus atleis?Ar jiem reikėjo tos tavo tiesos? Taip, tu teisus, drąsus ir gerbiamas, nes TU nepabijojai, bet už tai didžiąja dalimi moki ne tu, o kiti.
2019-10-15
-24
Atsakyti
Popstar
tik parodo koks žemas lebriaus lygis, laukia apsišikimas naujam sezone
2019-10-15
+31
Atsakyti
realus
lebronius = myznius
2019-10-15
+18
Atsakyti
Anonimas
tai tegu kalba, nieks jam nedraudzia bet visuomet yra pasekmes. net lietuvoj jei nurodinesi kaimynui ka jam daryt, gali gaut i snuki,o juk pas mus zodzio laisve
2019-10-15
-9
Atsakyti
...
vel sitas savo trigrasi kisa visur, paskui auka vaidins ne pirmas kartas. Sako tiesa bet kadangi cia Kanteris tai nemegstu sito aukos vaidintojaus.
2019-10-15
-15
Atsakyti
Pagarba Kanteriui
Stiprybes. Dziugu, kad tebera nebijanciu atvirai sakyti tiesa apie didziuju saliu lyderiu apsisikima
2019-10-15
+52
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.