Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos krepšinio federacijos pagrindinis kandidatas perimti šalies vyrų rinktinės vairą Kazys Maksvytis to padaryti negalės.

Trenerio klubas Permės „Parma“ išplatino pranešimą, kad nusprendė neleisti savo darbuotojui priimti pasiūlymą treniruoti Lietuvos rinktinę ir prie šio klausimo būtų linkęs sugrįžti nebent kitą vasarą.

„LKF pasiūlymas mums buvo maloni staigmena. Dar kartą įsitikinome, kad pasirinkome aukštos kvalifikacijos trenerį, – „Parma“ tinklalapyje cituojamas klubo prezidentas Sergejus Boguslavskis. – Visgi, kai šią vasarą pasirašėme kontraktą, iškėlėme sąlygą, kad treneris būtų visiškai atsidavęs tik darbui su „Parma“.

Suprantame Maksvyčio norą padėti savo šalies rinktinei, mūsų laukia sudėtingas sezonas VTB Vieningoje lygoje, o mūsų tobulėjimas yra labai svarbus. Dėl tokių sąlygų joks klubas negali sau leisti prabangos turėti trenerį, kuris dirba dviem frontais. Esame pasiruošę prie šio klausimo sugrįžti prieš kitą sezoną“, – sakė klubo prezidentas.

BasketNews.lt“ žiniomis, Lietuvos krepšinio federacija kitų variantų į vyriausiojo trenerio postą neturėjo. Federacija neatmeta galimybės papildomai kalbėtis su „Parma“ klubu ir ieškoti kompromiso.

Pats treneris kalbėjo, kad negalėjo laužyti susitarimo su savo klubu.

„Darbas nacionalinėje komandoje kiekvienam būtų didžiulė garbė. Buvau pasiruošęs suderinti darbą ir klube, ir rinktinėje. Visgi tai mano kontrakte nenumatyta. Pasirašydamas kontraktą su Permės komandą prisiėmiau įsipareigojimus, kurių negaliu sulaužyti. Turiu gerbti klubo sprendimą“, – Rusijos klubas citavo Maksvytį.

Maksvytis praėjusią vasarą su „Parma“ sudarė kontraktą pagal formulę 1+1.

Komentarai:
Homeras
Na, jei tėvas užpirks olimpinį atrankos turnyrą, bus Gediminas Petrauskas ir ką gi jūs padarysit😊
2019-10-18
+20
Atsakyti
adas
fibos sistemoj daėjom iki to, kad nebėra nei geriausių žaidėjų, nei geriausių trenerių. Šaras, Kemzūra net ne kandidatai realiai.... Lieka Sireika arba užsienis... Vien ką pasako fibos čempionų lyga, beveik be čempionų..... einam iki to, kad europos čempionais taps Lictenšteinas
2019-10-17
Atsakyti
Viskas
Šeškus bus treneris, nes daugiau nėra kam
2019-10-17
-8
Atsakyti
Hmm
Mano mokyklos fizrukas irgi laisvas
2019-10-17
-6
Atsakyti
Divos
grįš fizrukas Pablo prie vairo
2019-10-17
+13
Atsakyti
Nežinote, kur rasti merginą nakčiai? Tada išbandykite tai - http://getmeets.com
2019-10-17
+11
Atsakyti
Popstar
galėtų ir Sabas iki vasaros pastovėt, tada jau matytus kokie variantai yra
2019-10-17
-5
Atsakyti
Che che.....
politinis sprendimas....gaila rusai tuom naudojasi. O kas jeigu su ju zaidejais taip?
2019-10-17
-9
Atsakyti
asas
Sireika the best!
2019-10-17
+5
Atsakyti
Tadas85
Bus Donaldas Kairys Lietuvos rinktinės treneris.
2019-10-17
-3
Atsakyti
nemoksas
Tada tegu Ž.Urbonas buna lietuvos rinktines treneris, bent su juo nebus nuobodus ziuret press-conference.
2019-10-17
+19
Atsakyti
Nxnf
kodel rinktines netreniruoja geriausias lietuvos treneris Jasikevicius?
2019-10-17
-7
Atsakyti
Anonimas
liudna, bet negalima atmest varianto kad pats kazys nenori pult i ugni nes sansu patekt i olimpiada labai nedaug
2019-10-17
+2
Atsakyti
Labras
aš už D. Kairį, realiausias variantas.
2019-10-17
-14
Atsakyti
Imtu Kemzūra ir pasibaigtu rinkliavos, patikrintas geras treneris. Tikrai manau išspaustu daug daugiau nei Adomas.. Dabar dar daugiau patirties įgavęs yra, plius pasistažavo su Blattu, tad variantas vienas geriausiu ką matau.. Jeigu pradės čia eksperimentuoti, tad galit pamiršt apie visokias olimpiadas ir panašiai..
2019-10-17
+7
Atsakyti
Virginijus Šeškus
Aš galiu
2019-10-17
+18
Atsakyti
Anonimas
lb rimtas kandidatas galetu buti mazeikiu ereliu vyr.treneris gerb. Aloyzas Rudys
2019-10-17
+6
Atsakyti
Anonimas
Nejuokina tik tegu,kad neisleidzia,baik meluot Kazimierai ar ten tau labai didelius pinigus moka ar Perme aukstus tikslus sau labai kelia,kad treneris toks svarbus pasidare,isigandai ir tiek,kad bus kaip Adomaiciui-tautos priesa padare,aisku atsakomybe didele ir daug drasos reikia turet,nes paimt bilieta i olimpiada bus be galo sunku palyginus kokios rinktines jo sieks be Lietuvos
2019-10-17
-12
Atsakyti
Nu mlin
reikia skirt rinktines treneriui alga, kokia moka eurolygos komandos ir problema issispres.
2019-10-17
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.