Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

Kauno „Žalgiris“ fantastišku stiliumi išplėšė pratęsimą, tačiau jame neparodė savo ginklų ir Eurolygoje turėjo pripažinti antrąją nesėkmę namuose prieš Sankt Peterburgo „Zenit“.

Fotogalerija

„Toks pralaimėjimas tikrai žiauriai skausmingas, – savo kalbą po rungtynių pradėjo Šarūnas Jasikevičius. – Ne dėl to, kad tai prarastas taškas namie, o dėl to, kad antras rungtynes iš eilės namuose mūsų šįkart beveik pilnoje arenoje mus apstumdo, išmuša iš pozicijų, yra fiziškesni ir mes negalime žaisti savo krepšinio.

Šiandien spalio 30 diena ir jeigu žaidėjai užblokuoja trenerio informaciją, nepadaro išvadų po rungtynių su ASVEL, kur buvo lygiai tas pats... Nesuprantami dalykai. Lyderystė mūsų komandoje neegzistuoja.

Nežinau, ką jie skaito, ką jie daro. Šią savaitę bus 2-0, LKL nepralaimėsime nė vienų rungtynių. Absurdiški komentarai. Absurdiški. Kaip treneris stengiuosi daryti savo darbą, bet visgi yra trys Lietuvos rinktinės nariai, kurie, manau, Mateušą Ponitką labai gerai pažįsta. Ponitka buvo antros pusės viso to, kas mums nepavyko, esmė. Žmogus tikrai gali įmesti taškus, bet jeigu jam atiduodi viską, tai yra katastrofa. Tu jam atiduodi tritaškius, kas yra mano planas, bet atiduodi ir prasiveržimus, ir įkirtimus, ir puolime kamuolius, ir nebuvimą pagalbos greitajame puolime. Mes spaudėme ir bandėme iš rungtynių išimti varžovų įžaidėją, ką jie ko gero suprato, nes pirmajame kėlinyje vienu metu žaidė su trimis įžaidėjais.

Dar nesuprantu, kas yra mūsų lyderiai ir kaip jie tai laikys rūbinėje. Tą patį kalbėjau po mačo su ASVEL. Per penkias dienas gauname antrą tokią pamoką, tad tai nebe pamoka, o tendencija. Jie buvo perspėti, apie tai daug kalbėjome. Tikrai labai nusivylęs. Taškai man mažiausiai rūpi, bet mentaliteto klausimu tai yra neleistina.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
27
Tritaškiai
67%
2/3
Atkovoti kamuoliai
7

Trenerio ne kartą minėtas lenkas Ponitka per 25 minutes surinko 19 taškų (4/5 dvit., 2/3 trit., 5/6 baudos), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Vien ketvirtajame kėlinyje jis pelnė 10 taškų, pratęsime pridėjo dar 7.

– Koks yra vaistas ir raktas prieš varžovų fiziškumą? – spaudos konferencijoje buvo paklausta Šaro.
– Aš nežinau kito vaisto – tik rodyti video ir rodyti, žaisti fiziškiau per treniruotes. Nėra taip, kad kažką padarai ir viskas iškart bus gerai. Bandome lyginti tas komandas. Atrodo, kad šiemet ta komanda nėra tokia... Aišku, daugiau veteranų. Įspūdinga, kad ateina į mūsų namus, atima saldainius ir išeina pro duris. Žiauriai nefainai jautiesi. Ypač to pasigedau iš tų, kurie turėtų būti mūsų lyderiai.

Yra dvi dienos pasiruošti, akcentuoji dalykus, bet nepasieki sielų. Dėl to yra skausminga. Vieną kartą išplauki su tomis pačiomis problemomis kaip buvo su ASVEL. Geriausia, kai pasimokai po pergalių. Po pralaimėjimų pasimokyti dvigubai sunkiau.

– Ar Ponitka galėjo būti šviežesnis, kadangi pirmoje pusėje žaidė tik 1 minutę?
– Aš su pilvuku išeičiau ir dengčiau Ponitką, jis man negalėtų įkirsti iš nugaros. Jeigu aš jam atiduodu, aš jam atiduoti metimą. Taip, jis įmetė du tritaškius, bet jie buvo po to, kai žmogus jau buvo įėjęs į rungtynes su metimais iš po krepšio ir prasiveržimais. Jis labai gerai pasijaučia. Kiekvienas krepšininkas nori įeiti į rungtynes su metimu iš po krepšio ar baudos metimais. Tas klaidas darė žmonės, kurie tikrai žinojo, kokio stiliaus žaidėjas yra Ponitka. Nepaisant visų pastangų. Ir video du kartus žiūrėjome, ir taip toliau. Tu negali praleisti Ponitkos kelis kartus veržtis. Šviežesnis – klausimas. Mes žaidėme sekmadienį, visi žaidėme po 15 minučių.

– Thomasas Walkupas prisiėmė atsakomybę dėl pralaimėjimo. Kiek komandai trūksta žaidimo organizavimo?
– Labai trūksta. Bet kiekvienais metais kažko trūks. Mes nesame „Barcelona“ ar kažkas tokio. Mums kažko trūks. Bet mums negali trūkti noro ir daužymosi, mums negali būti taip, kad pasakyta, jog žmogus negali kirsti pro nugarą, mes turime padėti ir uždaryti kitus, kiek mus nubaus, tiek nubaus... Tas žmogus baigė su kosminiais skaičiais. Tas naudingumas, kuris visiems patinka yra 27. Trys kamuoliai (atkovoti puolime – aut. past.). Kaip gali taip būti, jeigu tą žaidėją turi laikyti priekyje. Kažkur treneris nesugeba įlįsti žaidėjams į galvas.

Komentarai:
hmmm
pamirškit lyderius, old news, keistai jų čia pasigedo, nebus lyderių šioj eroj... https://www.sportas.lt/naujiena/285507/z...
2019-10-31
-1
Atsakyti
.
Dar vasaros pradzioje sakiau: nu nedaroma taip, kaip daro Zalgiris dabar, jeigu norima siekti kazkokiu ausktesniu rezultatu. Bet Kaunieciai....jie negali sustoti pajute biznio kvapa. Nu negalima isparduoti visko ir tada nuo nulio supirkti ir tiketis,kad bus rezultatas kazkoks. NU nesidaro taip nei krepsiyje, nei futbole. Jie jau pamane: turim genialu treneri, is bet ko padaro zaidejus, o tada juos parduodama ir gauna milijonus. Nebus taip visada. Yra toks zodis parceliavimas. Pradejo parceliuot. Prancuza pardave, Walton pardave. Svarbiausia komandos pozicija....prakalineja visus zaidejus kaip neaisku ka. Ne tokios komandos, ne su tokaiis biudzetais nesukuria is kato komandu tais paciais metais nugalinciu. O cia....viska ispardave. Tai dabar ir turi. Ir jasikeviciius iseis,kai pamatys,kad negali varzytis del auskciausu vietu. Negalima taip, turi buti kazkoks testinumas komandos auginime. Daugiau: https://www.krepsinis.net/naujiena/skaus...
2019-10-31
+5
Atsakyti
Zalgiris
tegul iesko zaidejo anksciau ar veliau su perezu is vis jokiu prosvaisciu
2019-10-31
-6
Atsakyti
Zenite
tai kas bus kai nuvyks isvykoi ar padarys isvadas su ponitka
2019-10-31
-5
Atsakyti
Zalgirije
ir nera pastovaus lyderio vis kaskas kitas suzaidzia o ir dvieju zaifeju pastangu maza
2019-10-31
-9
Atsakyti
Nieks nepadade
nieks nepadeda nei pamakos nei video nera organizavimo su izaidejais trint kamuoli nera deriniu
2019-10-31
-1
Atsakyti
Apgailetina
su tokiu puolimu tai priprasim dar fenerbache neapzaisim stringancios
2019-10-31
+4
Atsakyti
Per walkupa
su tokiu varymusi tragedija kenciam agailetinas
2019-10-31
-5
Atsakyti
dėl lyderystės... man kartais atrodo, kad pats Šaras neskatina žaidėjų jos imtis... pažiūrėkit ką Micičius išdarinėja Efese...
2019-10-31
+5
Atsakyti
tikra tiesą sako Šaras... ir aš nesuprantu kaip neuždengti žaidėjo net pačio geriausio... gal ne 100 proc. bet ne tiek kad leisti jam daryti ką nori... tiek iš toli, tiek po kaše... o pradėti reikia nuo to kad tas žaidėjas negautų kamuolio... tai krepšinio pradžiamokslis...
2019-10-31
+4
Atsakyti
KAIP TAI
Tu gi Š lyderis, tu ;(
2019-10-31
+5
Atsakyti
Derr
Kad pats Jasikeviciau nori buti lyderiu!!! Pries vidutinybes zaidejus.... O gal manai, kad Taip pat idiotiskai galetum staugti ir skeryciotis prie pvz: Miroticiu, De Colo, Spanuli, Sveda ar panasaus lygio zaidejus??? .... pats rinkaisi gerus zmones, bet ne asmenybes... tai dabar neverkslenk....
2019-10-31
+2
Atsakyti
Anonimas
o
2019-10-31
+3
Atsakyti
Aha
Tik susiduria Zalgiris su rimtesne gynyba ir islenda visos komplektacijos spragos. Taip, mes ne Barca, visada teks rizikuoti imant zaidejus is zemesnio lygio ir tiketis, kad jie atsiskleis, bet sikart tos rizikos, ypac renkant pg grandi, buvo gerokai per daug. Ir cia buvo ne pirmos ir bus tikrai ne paskutines rungtynes, kur mus apstumdys ir pranoks fiziskumu, nes vien noro cia neuztenka, reikia, kad zaidejai turetu tos fizines jegos, kad nebijotu kontakto, nebutu minksti. Jei norim bent galvot apie astuntuka, tai buvo must win rungtynes, tas pats Asvelis dar ne karto namie nepralaimejo, o mes jau turim 2 pralaimejimus, isvykoj prapylem Milanui ir neaisku, kada pavyks ta pergale pasiekt, nes kad ir kaip prastai atrodo Feneris, Zalgiris atrodo dar prasciau. Atsizvelgiant i grafika ir i varzovus, tai sezono pradzia klostosi tikrai prastai ir nereikia to slepti. O zurnalistai irgi turetu atsikratyt iprocio po vienu geru rungtyniu, kai iveikiamas aiskiai ne formoj esantis Realas, giedoti ditirambus komandai arba liaupsinti sudeti, kai net paprasti fanai mato visus trukumus. Nes atvirai sakant, tos skubotos isankstines isvados gerokai uzknisa.
2019-10-31
+14
Atsakyti
Dzo
isterikas labai jau kietas... bet nelabai suprantu tavo verkimo???!! pats prisipirkai pigiu lavonu nes is ju norit uzdirbt ir pabandyt padaryt zaidejus, bus navaro!!! pernai prisikimsot kisenes gerai !! dar pardavet lyderius !! o ka nusipirkot??? o jusu lyderis juk Kapitonas AULIUS !!! tai vat ir galit suprast kiek jus pasieksit !!! bet labiausia juoka kelia tie ufonautai ir debiloidai kurie uzpildo pilnai cirko arena!
2019-10-31
-5
Atsakyti
VaidasKLP
Kokia gali buti lyderyste jeigu pririnka kitu komandu nereikiamu atbrosu
2019-10-30
+8
Atsakyti
javtokas
papildymo nebus, izaidejus pacius geriausius paemem,kokius galejom
2019-10-30
+12
Atsakyti
asas
Visi ziurekit laida su dviem donatais ir klausykit ka jie sako..tuoj atsiras dainele ju laidoje "saras said touch your mouth" Net teisejai nepadejo laimet pries tokius shudus..uzuojauta zalgirio sektantams
2019-10-30
+1
Atsakyti
tai jau tikrai
pralaimeti namie gazprominiams shudams yra ne lyderyste, o luzeryste. Visiska
2019-10-30
+5
Atsakyti
Kl
ble kiek verksnių prisirinko
2019-10-30
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Sankt Peterburgo Zenit
33%
21/64
Metimai iš žaidimo
41%
27/66
42
Atkovoti kamuoliai
39
13
Rezultatyvūs perdavimai
16
4
Perimti kamuoliai
11
26
Pražangos
22
56
Naudingumas
98

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
12 PTS
3/10 FG
5/5 FT
Mateusz  Ponitka
19 PTS
6/8 FG
5/6 FT
Zach  LeDay
10 REB
4 DREB
6 OREB
Mateusz  Ponitka
7 REB
3 DREB
4 OREB
Thomas  Walkup
7 AS
6 TO
33 MIN
Gustavo  Ayon
5 AS
3 TO
24 MIN
Zach  LeDay
20 EFF
44% 2P%
- 3P%
Mateusz  Ponitka
27 EFF
80% 2P%
67% 3P%