Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Nuo šio sezono trenerio karjerą Prienuose pradėjusiam Dainiui Šalengai – išbandymas vyr. trenerio pozicijoje. Buvęs krepšininkas artėjančią savaitę darbuosis šiose pareigose, kurias laikinai perima iš Manto Šerniaus.

Šį sezoną metamos baudos

68%
10,9
Pataiko: 10,9
Taiklumas: 68,1%
Vieta lygoje: 10
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 4
Daugiausia pataiko: Arnas Velička

Pastarasis pirmadienį kartu Lietuvos moterų rinktine pradėjo pasirengimą pirmajam 2021 m. Europos čempionato atrankos langui, per kurį bus sužaistos dvejos rungtynės: lapkričio 14-ąją Kėdainiuose su Albanija ir lapkričio 17-ąją išvykoje su Turkija.

Šalenga iš vyr. trenerio kėdės Prienų klubui vadovaus KMT antrojo etapo susitikime su „Šiauliais“ ir LKL mače su Vilniaus „Rytu“.

„Jam yra patikėta visa atsakomybė ir laisvė, žinant mūsų taisykles tiek gynybos, tiek puolime taisykles, laikytis tuose rėmuose ir vesti komandą į pergales“, – situaciją komentavo Šernius.

Lapkričio langas – pirmasis iš trijų, per kurį rinktinės sieks vietos moterų Senojo žemyno pirmenybėse. Kitas vyks tik po metų, 2020 m. lapkritį.

Lietuva praleido paskutiniuosius du Europos čempionatus, kai neįveikė kvalifikacinio barjero. 2015 m. Senojo žemyno turnyre žaidusios lietuvės finišavo aštuntoje vietoje. 

Jeigu mūsiškėms nepavyktų prasibrauti trečią kartą paeiliui, Šernius tokiu atveju keltų savo ateities klausimą moterų rinktinėje.

„Manau, viskas priklausys nuo rezultatų, – sakė Šernius. – Jeigu žengsime į Europos moterų čempionatą, tikrai padėsiu, kiek galėsiu. Jeigu nepavyktų, reiktų sėstis su LKF ir aptarti mano kandidatūrą.“

Komentarai:
Anonimas
Arkliasnukis
2019-11-13
+6
Atsakyti
Ceska
mldc, net tik kad i eurolyga palteks bet ir laimes ja
2019-11-12
+5
Atsakyti
exodus
Jau su brownu treniravo Žalgirį ir finale nugalėjo raudonuosius vilniaus džigitus prieš daugiau nei 10 metų, todėl ir čia nenus problemų, galėtų dar pats su Lukauskiu kitų komandų pienius pacanus pamokyt oranžinio kamuolio paslapčių in da face
2019-11-11
-23
Atsakyti
Nоrite susіrasti mеrginą viеnai nаkčiai? Svеiki аtvykę - http://getmeets.com
2019-11-11
-20
Atsakyti
idomu bus pamatyt ka jis sugeba,2 rungtynes jau sis tas,ypac su siauliais bus idomus macas.
2019-11-11
Atsakyti
nesiklosto karjera jam, anksciau treniravo Zalgiri, dabar - dublerius
2019-11-11
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.