Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Kartu su Dalaso „Mavericks“ ekipa Niujorke lankęsis Luka Dončičius iš arti stebėjo, kaip negailestingai „Knicks“ fanai priėmė jo bendražygį Kristapą Porzingį. Latvis visas rungtynes buvo nušvilpinėjamas, o skirtingais jų momentais puolėjui buvo siunčiama viena po kitos karčios replikos.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
16
Naudingumas
17
Baudų metimai
100%
2/2
Atkovoti kamuoliai
8

Viskas prasidėjo dar net nestartavus rungtynėms, kuomet įsiaudrinę „Knicks“ sirgaliai skambant JAV himnui rėkė „Grįžk atgal į Latviją“, „Išdavikas“.

Pristatant „Mavs“ startinį penketą, „Madison Square Garden“ arenoje skambėjo kurtinantis baubimas. Toliau jis tęsėsi per rungtynes, kai Porzingis prisiliesdavo prie kamuolio arba atlikdavo metimą. Retkartėmis Latvijos superžvaigždė buvo nušvilpinėjama tiesiog be jokios priežasties.

„Jam tikrai buvo sunku tai išgyventi, – apie savo bičiulio sugrįžimą kalbėjo Dončičius. – Nemanau, kad jis to nusipelnė. Kristaps daug davė „Knicks“ klubui.

Sirgaliai jį nušvilpė naujokų biržos renginyje. Mano akimis, Porzingis to nenusipelnė, tačiau jam profesionaliai pavyko su tuo susitvarkyti ir aš juo didžiuojuosi.“

NBA klubų bendruomenėje vyrauja tradicija pirmąkart į namų areną sugrįžtančius žaidėjus pasitikti specialiu vaizdo įrašu. Tokiu pavyzdžių – visa eilė: taip pasielgė San Antonijaus „Spurs“, kai Kawhi Leonardas sugrįžo su Toronto „Raptors“ marškinėliais, taip pagarbą Dwyane'ui Wade'ui atidavė Majamio „Heat“ klubas, kai krepšininkas atvyko su Čikagos „Bulls“.

Pagarbos gestą Atlantos „Hawks“ atliko netgi Mike'ui Scottui.

Porzingis Niujorke žaidė pirmuosius 3,5 sezono, rungtyniaudamas „Knicks“ pakilo į superžvaigždės lygį, tačiau tokio įvertinimo iš savo pirmosios ekipos nesulaukė. Vietoj to sirgaliai įžeidinėjo Porzingį tokiais šūkšniais kaip „subingalvis“.

Luka Doncic

Luka  Doncic
Luka  Doncic
MIN: 34.88
PTS: 28.73 (58.25%)
REB: 10.27
AS: 9.27
ST: 1.27
BS: 0.18
TO: 4.36
GM: 11

Pirmajame ketvirtyje „Mavs“ strategui Rickui Carlisle'ui pasodinus Porzingį ant suolo, vienas fanas rėkė: „Grąžinkite Porzingį į aikštę, jog galėčiau jį nušvilpti!“

„Nežinau, tai teisinga ar ne, – po dvikovos kalbėjo Porzingis. – Iš tikrųjų aš apie tai per daug negalvoju. Yra, kaip yra. Mes čia atvykome laimėti ir dabar esame nusivylę, jog nepavyko to pasiekti.“

Porzingis sugrįžimo mače sumetė 20 taškų ir atkovojo 11 kamuolių. Tuo metu Dončičius surinko trigubą dublį: 33 taškai, 11 rezultatyvių perdavimų ir 10 atkovotų kamuolių. Tiesa, slovėnas pabrėžė, jog toks pasiekimas „nieko nereiškia“, mat pagrindinis tikslas nebuvo pasiektas – pralaimėta 103:106.

Grupelė audringų sirgalių „Madison Square Garden“ arenoje vienu metu buvo atsitraukę nuo Porzingio, kai JAV žiniasklaidoje pasklido žinia, jog buvusi „Knicks“ žvaigždė Carmelo Anthony jungiasi prie Portlando „Trail Blazers“ ekipos.

„Melo! Melo!“ – skandavo fanai.

„Jie šiandien buvo garsūs, – sakė Porzingis. – Jų fanai yra tikrai aistringi.“

Komentarai:
Aš ieškau vyro už atvirus santykius! Su manimi galite susisiekti per šį portalą - http://getmeets.com
2019-11-15
+7
Atsakyti
subingalviai-tai Knicks
Jei kas ir yra subingalviai, tai patys Kniksai, pradedant nuo savo vadovybės. "Žuvis pūva nuo galvos", o Niksai nuo savo vadovybės ... Kiek metų jie be atkrintamųjų? --5? 6? ;))...__ Ir ar kas norėjo pas juos ateiti? ;))) __ Kurioje dabar vietoj jie? -priešpaskutinėje? ;)))
2019-11-15
-11
Atsakyti
Propeleris
Jau ne karta pasirode kaip debilai NY fanai, kai draftinio Porzingi ji nusvilpinejo su sudais maise, kai pradejo zaist tapo zvaigzde tai jau dievas jis, dabar klubas ji iskeite tai vel matai jis kaltas :D
2019-11-15
+13
Atsakyti
kaka
Juokingi sutvėrimai su tom tašytėm pradeda vaikščiot... mirk iš juoko kokie mados žinovai. Jis jau nebe žaidėjas...
2019-11-15
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
New York Knicks
Dallas Mavericks
45%
42/94
Metimai iš žaidimo
43%
36/84
62
Atkovoti kamuoliai
48
20
Rezultatyvūs perdavimai
21
6
Perimti kamuoliai
8
2
Blokuoti metimai
7
15
Prarasti kamuoliai
11

Rungtynių žaidėjai

Marcus  Morris
20 PTS
7/19 FG
1/1 FT
Luka  Doncic
33 PTS
10/23 FG
10/13 FT
Julius  Randle
10 REB
6 DREB
4 OREB
Kristaps  Porzingis
11 REB
7 DREB
4 OREB
Dennis  Smith
8 AS
2 TO
30 MIN
Luka  Doncic
11 AS
3 TO
36 MIN
Mitchell  Robinson
17 EFF
88% 2P%
- 3P%
Luka  Doncic
38 EFF
64% 2P%
25% 3P%