Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Kauno „Žalgiris“ namuose nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai bei patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą iš eilės.

Fotogalerija

Kauno ekipos strategas Šarūnas Jasikevičius po nesėkmės neslėpė nusivylimo bei atvertė visas kortas.

„Labai skausmingas pralaimėjimas ir tas pralaimėjimas pastato į sunkią padėtį. Kalbant apie lentelės poziciją, vėlgi pabrėžiu, kad tai mažiausiai rūpi. Mažiausiai rūpi dėl to, nes nesugebu įlisti žaidėjams į galvas.

Sistema ta pati, gynybos sistema ta pati. Ilgai teisinau naujokus, bet jau baigėsi laikas, kai galime teisinti juos. Veteranų teisinti išvis negalime. Labai tikime savo sistema, ypač treneriai. Kominė situacija, nes žaidėjai daro tas pačias klaidas. Iki kol pralaimėsime su sistemos padariniais, nesiruošiame nieko keisti.

Aišku, labai padėtų pataikymas, (nes buvo) susikurta aibė gerų metimų, kažkurie iš jų buvo skuboti, nes buvo nervinė įtampa. Ir yra aibė metimų, kurie pramesti visiškai laisvi. Būtų žymiai lengviau, jei pataikytume, bet taip nėra ir reikia dirbti, dirbti, dirbti. Kito kelio nėra“, – po mačo sakė Jasikevičius.

– Kaip manote, ar žaidėjai netiki ta sistema?
– Jie viską žino, ką reikia padaryti. Esame situacijoje, kad naujokai šiek tiek apstulbę nuo Eurolygos lygio, o veteranai vis dar džiaugiasi finaliniu ketvertu ir top aštuonetu bei dar vaikšto po Kauną iškeltomis galvomis. Bet dabar jau nevaikščios, lygiai taip pat, kaip ir treneris. Dabar jau reikės pakampiais varyti namo.

– Ar esate patenkintas žaidimo organizavimu?
– Buvo problemų su žaidimo organizavimu. „Zvezda“ daug komandų pastato į klampų žaidimą. Jų gynėjų linija turi nuostabiai besiginančių žmonių. Kitas dalykas, kad mes neblogai gynėmes, bet mus viskas kažkas nužudo. Bet vėlgi, jie įmetė 61 tašką, o galėtų įmesti 45, jeigu padarytume baudas. Baudų nepadaro ir veteranai, ir naujokai, kurie šito absoliučiai nesupranta. Naujokams tai atrodo, kaip kosmosas, kad gali prasižengti keturis kartus per kėlinį.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
19
Blokuoti metimai
1
Rezultatyvūs perdavimai
3

O paskui pralošėme rungtynes su (varžovų) atkovotais kamuoliais, dviem baudomis, kurių nevalia daryti. Prametei iš po krepšio – gerai. Žiūri į 7 pramestas baudas, tritaškių procentą... Mes pažiūrėsime video ir suskaičiuosime kiek iš jų buvo laisvų.

– Pirmoje pusėje žaidėte su aukštesniu penketu, po to su mažesniu. Kokios buvo to priežastys?
– Norėjosi kažkiek daugiau judėjimo, norėjosi metikų sustatyti į aikštelę. Žaidžiame ketvirtas rungtynes per 7 dienas, norėjosi parotuoti, kad gautųsi šviežumo. Bandėme greitinti žaidimą, kad atsirastų judėjimo. 

Mes dar nieko neperskaitome, mūsų naujokai dar nesupranta, kada varžovas žaidžia normalią gynybą, kada jie išsikeičia prieš tave. Jei išsikeičia, turi nutraukti derinį, eiti po krepšiu, užsiimti poziciją prieš mažesnį. Čia ne tik organizacijos klausimas. Dabar turiu pranašumą ir toliau tęsiu derinį... Gerai.

Yra labai daug dalykų, kurių mes žinome absoliučiai, ką daryti. Trenerio kalbos per pertrauką yra tos pačios ir treneris nesugeba perduoti informacijos. Tai čia kažkur yra trenerio kaltė.

– Ar greičio stygius yra dėl žaidimo neskaitymo?
– Jei skaitai žaidimą, viskas yra lengviau. Yra fizinis greitis, kur tokių žaidėjų neturime ir yra žaidimo skaitymas, kurio bandome išmokyti. Visko yra kažkiek per vidurį, kas susideda į viską. Dėl to nudegėme Pirėjuje. Tai nepataikai susikūręs (metimą), tai atkovotas kamuolys puolime, tai praleidai pro stiprią ranką, tai baudą padarai. Visa tai – kontroliuojama, bet trenerių štabas to neperduoda, o žaidėjai nesugeba padaryti.

– Kiek spalvų į žaidimą gali įnešti naujokas?
– „Žalgiris“ yra organizacija, kuri nekomentuoja gandų. Kai bus oficialu, sužinosite.

– Kiek trūksta žaidimo kūrėjo?
– Kartais neįmesdavo (išsikeitimo situacijoje), bet kartais žaidėjas nesupranta, jog lieka ne su savo pozicijos žaidėju. Aš ėjau su lyderystėmis spaudos konferencijose, pasižymėjau. Kiti (žaidėjai) yra per jauni. Man trūksta lyderystės, kad kažkas paaiškintų, pasakytų. Iš naujokų trūksta, kad jie suprastų iš kur atsirado. Metimų susikuriame aibę, bet laisvumas padėtų. 

Šiai dienai susikūrėme daugiau metimų negu „Zvezda“, kurie visada turėjo mesti paskutinėmis atakų sekundėmis, bet reikia atsitverti žaidėjus, kas, deja kai kuriems žaidėjams vėl bus rodoma. Treniruotėje kitų dalykų nebus. Atsitvėrimas, fiziškumas, padaryta bauda. Šitie dalykai išliks tol, kol bus krepšinis.

– Ar kalbėdamas apie lyderystę neturite omenyje taškų rinkimo?
– Pataikymas padėtų. Arena sukiltų, atsirastų laisvumas, žaidėjas pasijustų gerai. Tu gali neleisti žaidėjo į stiprią ranką, gali atsitverti, gali prasižengti, kai neturi komandinių baudų. Gali bandyti stengtis prasižengti. Bet jei giniesi prastai, reiškia nesi pasirengęs atsiduoti komandai ir nenori aukotis.

Nemanau, kad žaidėjai nenori aukotis. Baigėsi vaikščiojimas iškelta galva, nebėra Westermanno, Davieso ir kažkam kitam reikia vesti komandą į priekį.

Komentarai:
Dabar jau aišku kodėl į NBA?
žalgiryje turbut sunkiausia žaisti, daug sunkiau nei NBA. Atlakstai, o paskui dar turi nutaisyti apgailestaujančio blūzerio fizionomija ir liūdnu balsu su ašarom akyse plakti save, niekinti, o paskui, kaip šaras pasakė, neiti tiesiai kur tau reikia, o vaikščioti kampais, gal net pašliaužti, kai sirgaliai žūri.
2019-11-22
+10
Atsakyti
Klajoklis
Ko nervuotis? Ir kas gi tokio nutiko? Pralaimejo... Paziurejau pradzia - *udas, perjungiau kanala. Butu zaide gerai, tai su malonumu ziureciau rungtines. Dabar gi visai nebloga filma paziurejau. Tegul Jasikevicius su Milakniu nervuojasi - jie uz tai 10x didesnius pinigus nei as gauna. Ju darbas toks...
2019-11-22
-3
Atsakyti
X
Šarai mes tavim tikim. Svarbiausia tiketi tai ka darai.
2019-11-22
Atsakyti
Argonas
siemetinis zalgiris lavonu lavonyna susipirkes tokius inkarus walkups milis ule janki hayes mest pro borta ir pasiimt sviežiu žmonių ir viskas , o dbr dugnas
2019-11-22
-1
Atsakyti
dot
jo, nes jeigu atsistatydins, ateis kitas mhm tikrai padauges pergaliu... super mastot... Tame ir esme, kad zmones nesupranta daznu atveju kaip viskas vyksta, jeigu pasakai zaidejui padaryt bauda kaip neturi komandiniu, o jis bega issiziojes tai cia nera treneris kaltas.. Tiesiog zaidejai megina kazka irodyt po viena, gaunasi belekas. Neturim tokiu zaideju kaip barca ar realas
2019-11-22
+1
Atsakyti
kasioguru
juokas ima is cia komentuojanciu snargliu - vienam top8 ne pasiekimas, kitam laisves komandoj truksta, trecias dar kazka peza, kas i galva sauna. :) kam jus isvis ziurit, ko nesuprantat? ar klausot, ka Saras sneka? jei zaidejas tupas, tai apie kokia dar laisve gali but kalba? laisve galima duot tam, kuris pripjaus grybo, bet po to vienas pats ir atitaisys. cia su tokiais, kurie lieka neisgraibstyti turtingiausiu klubu, daug nepaimprovizuosi. galima butu sutikt tik su 2 blogybem - Saras per daug ivaldes Obradoviciaus mena, kuris matom net ir paciam autoriui siemet Fenery nepadeda, ir antra, kad kai kuriem yra smarkiai permokama palyginus ka jie nuveikia.
2019-11-22
+16
Atsakyti
dėl Riverso... atrodo neblogas pasirinkimas sprendžiant iš to ką mačiau... jis tikrai nepasiduos Šaro spaudimui... panašiai kaip Šakičius Panevėžy...
2019-11-22
+2
Atsakyti
patiko ww komentaras... aš pasakysiu vieną frazę, su kuria Šaras nesutiks... dėl ko nesiseka Žalgiriui... SIAUČIA PEREZ0 DVASIA, vaiduoklis... matyt tą jaučia ir žaidėjai... pereitais metais Šaras nurašė Voltersą... šiemet Perezą iš anksto... mačiau visas draugiškas rungtynes, kuriose Perezas pasirodė puikiai, tačiau Šaras užuot skatinęs pradėjo jį glušinti... ne visiems toks elgesys yra priimtinas tuo labiau meksikiečiui... reikėtų Šarui prie jo žinių krepšinyje pasitobulint PSICHOLOGIJOJE... dėl žaidimo šnd... keletas pataikytų tritaškių ir rungynės būtų laimėtos... kas tie tritaškiai?.. ne kartą sakiau metantis turi būti 100 proc. užtikrintas kad pataikys... kaip galima pataikyti, jei žaidėjų pasąmonėje kibžda mintis - ką pasakys treneris?.. kuris nusiteikęs prieš tritaškius... tiesa, po truputi Šaras lygtai atsileidžia... jei ne tritaškiai PAO būtume pralaimėje jau ketvirto kėl. pradžioje... rašau šį komentarą tikrai nenorėdamas pakenkti geriausiam šiuo metu Lietuvos treneriui... rašau, nes noriu kad jis tobulėtų, neužsiciklintų savo rėmuose... tikiu, kad Žalgiris atsigaus... Šaras vėl įjungs savo neįtikėtiną energiją, išradingumą, pasitelkęs didesnį supratimą, labiau įsigilinęs į žaidėjų asmenybes... ne vien SISTEMA laimi... reikia ir fantazijos puolime... tūksta greitų puolimų... ką jau bekalbėt apie apie TAIKLUMĄ... tam esi TU, ŠARŪNAI JASIKEVIČIAU...
2019-11-22
-14
Atsakyti
ekspertas
Kai būna tik 3 win (fuksas stambule + realo nenusiteikimas) ir jau 7 LOST - o namu grajuose tik 2 win ir 5 LOST - jau laikas primadonai pradėt galvoti ir apie atsistatydinimą.
2019-11-22
-19
Atsakyti
ww
Paziurejau Riverso (18tsk) pasirodyma su Barcelona. Gaila, bet Zalgiri jam niekas neleis taip siausti.. Bus uzdarytas i sistemos narveli ir gaus pildyti derinius. Sakykit, ka norit, bet tokia teisybe. Kai as kiekviena karta pasiziuriu Zalgirio naujoku pasirodymus pries jiems atvykstant i Kauna, GALVOJU, o sitas tikrai geras bus. Bet jie ateje i Zalgiri buna isprausti i sistema. Zaidejam kartais reikia laisves.. Paziurekit Walkup zaidima pries ateinant i Zalgiri ir dabar Zalgiryje, atrodo du skirtingi zaidejai. Dabar paziurekim, kaip zaidzia Micic laisvai, Davies meta is toliau arba tritaski. Reikia tos laisves zaidime.. Pradzia mane sezono labai dziugino, Zalgiris atrode toks laisvesnis, metantis is toli, per rankas ir pns. O dabar atrodo visi susikauste, bijantis kazka laisviau padaryti. Nes jeigu mes per rankas ir pataikys, Saras apsauks. Patinka ziureti Zalgiri ir palaikau ji Eurolygoj, bet manau reiktu daugiau laisves zaidejam
2019-11-22
+10
Atsakyti
buru
nu ne mano reikalas, bet Europos Top 3 treneris Saras triskart is eiles pralaimejo asistentams, nors turejo visus kozirius savo rankose. Su nesukomplektuota Oly dar tegu, isvykoj, o ir Kemzura su CV, bet Pao ir Zvezda asistentai visiskai primete savo zaidima. Serbu tai isvis kosminis atvejis, laiko klubo prezidento sunu aikstej, del jo net Gista isvare, realiai 5 pries 4 Zalgiris losia, ir vis tiek nesugeba pasinaudot tuo :D
2019-11-22
+9
Atsakyti
haha
juokingas tas šaras su savo pasisakymais "žaidėjai vis dar po final four vaikšto pakelta galva" - žmogaus, tas tavo final four buvo prieš 2 metus ir daugiau negu puse žaidėjų jau net nebėra toje komandoje.. apie ką tu kalbi išvis ? Top8 jam jau pasiekimas.. bl,bl juokdarys
2019-11-21
-7
Atsakyti
thomas
o kodėl tu vaikščiojai pakelta galva ? kažką jautiesi jog buvai nuveikęs ?
2019-11-21
+15
Atsakyti
Pačiam vertėtų nusileisti ant žemės ir suprasti, kad jau neesi toks Dievas krepšinio. Gal pagaliau galėtum pasakyti, kad taip, aš kaltas, aš neparuošiau komandos. Kiekviena konferencija ta pati - nuleista galvele ir ta pati dainele.
2019-11-21
+14
Atsakyti
Jurkis
Perprasta visų ta Šaro sistema... O ir įžaidėjams sunku, kai ten pisa protą jiem ką daryt išsigandę laksto.
2019-11-21
+5
Atsakyti
Montana
Viskas bus gerai atvaro Rivers paimsim dar izaideja koki ir pirmyn visiems nepatinla kaip pralaimi bet tuoj bus kilimas
2019-11-21
-1
Atsakyti
Cipsas
Atsibodo saras su savo leksvicium, milakniu or kitais... Pataiko 1 trajaka ir dziaugias kaip 10 is 10 imetes. Turi leist lukosiuna, gebenuo daugiau laiko. Su savo grigoniu isvis tyliu. Ryzas.
2019-11-21
-1
Atsakyti
Sigis
mest ta isterika visai komanda psihologiskai dabaige
2019-11-21
+3
Atsakyti
Jonas
su pasvaliu jum tik ir zaist, zvaigzdes.
2019-11-21
+11
Atsakyti
baubt jam laikas nustot ant zaideju nes ivare toki stresa kad net laisvi nepataiko nes jei taip ir toliau,gales su krapiku susilygint pagal pasiekimus :D
2019-11-21
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Belgrado Crvena Zvezda
36%
20/56
Metimai iš žaidimo
35%
20/57
35
Atkovoti kamuoliai
38
12
Rezultatyvūs perdavimai
9
4
Perimti kamuoliai
7
49%
17/35
Dvitaškiai
52%
17/33
22
Pražangos
24

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
11 PTS
4/9 FG
3/3 FT
Billy   Baron
14 PTS
5/11 FG
3/4 FT
Paulius  Jankūnas
7 REB
5 DREB
2 OREB
Mouhammad  Faye
7 REB
5 DREB
2 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
1 TO
23 MIN
Lorenzo  Brown
3 AS
0 TO
23 MIN
Edgaras  Ulanovas
15 EFF
57% 2P%
0% 3P%
Lorenzo  Brown
19 EFF
40% 2P%
33% 3P%