Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko nutraukti pralaimėjimų serijos Eurolygoje. Kauniečiai savo aikštėje 59:61 nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ ir stipriausioje Senojo žemyno lygoje patyrė ketvirtąją nesėkmę paeiliui.

Fotogalerija

Abi komandos šioje dvikovoje tragiškai atakavo iš toli – šeimininkai pataikė 3 iš 21 (14,3 proc.), svečiai – 3 iš 24 (12,5 proc.).

Naudingiausiai „Žalgiryje“ rungtyniavo Edgaras Ulanovas, kuris per 30 minučių pelnė 11 taškų, atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo tiek pat pražangų ir surinko 15 naudingumo balų.

BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių pasirodymą pralaimėjimu pasibaigusioje dvikovoje.


Edgaras Ulanovas – 8 balai
30 min., 11 tšk. (4/7 dvit., 0/2 trit., 3/3 baud.), 5 atk. kam., 5 išpr. praž., 15 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Matėme daug Edgaro žaidimo nugara į krepšį ir tai jis tikrai gerai išnaudojo. Ulanovo žaidimas ketvirtajame kėlinyje sunkiojo krašto pozicijoje, atrodė, perlauš rungtynes, tačiau pabaigoje „Žalgiriui“ tiesiog pritrūko sėkmės. Lietuvis atliko vos 1 rezultatyvų perdavimą, tačiau jų galėjo būti žymiai daugiau, jei komandos draugai būtų laisvi pataikę metimus po puolėjo atsimetimų prieš dvigubą gynybą.


Marius Grigonis – 7 balai
26 min., 11 tšk. (4/6 dvit., 0/3 trit., 3/4 baud.), 1 rez. perd., 2 kld., 5 išpr. praž., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Grigonis gerai pradėjo rungtynes ir keliais įlindimais į baudos aikštelę paeiliui pelnė taškus panašiu stiliumi. Po pertraukos Marius bandė imtis lyderio vaidmens, tačiau ne viskas jam pavyko prieš kietą varžovų gynybą. Akivaizdu, jog be treniruočių žaidžiančio gynėjo taikiklis yra nusimušęs – šią savaitę snaiperis pataikė 1 tritaškį iš 10 bei prametė pratęsimą galėjusį išplėšti baudos metimą.


Paulius Jankūnas – 6,5 balo
20 min., 2 tšk. (1/3 dvit.), 7 atk. kam., 3 išpr. praž., 6 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Kapitonas dvikovą pradėjo starto penkete ir per pirmąsias 5 minutes atkovojo 5 kamuolius. Paulius vis dar yra naudingas komandai dėl savo žaidimo skaitymo ir uoslės kamuoliams. Gynyboje veteranas dažnai nebespėja su tiesioginiais oponentais, tačiau savo greičio trūkumą kartais sugeba kompensuoti gerai užsiimdamas padėtį.


Zachas LeDay – 6 balai
16 min., 5 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit., 5/6 baud.), 1 atk. kam., 2 blk., 4 išpr. praž. 10 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
19
Rezultatyvūs perdavimai
3
Blokuoti metimai
1

Šį vakarą LeDay buvo sunku žaisti nugara į krepšį prieš Belgrado ekipos milžinus ir dėl to antroje pusėje jo aikštėje beveik nematėme. Vis dėlto negalime sakyti, kad amerikietis kažką darė labai blogai, bet tiesiog oponentai nebuvo parankūs jo žaidimo stiliui. Zachas savo dideliu noru ir gebėjimu užsiimti pozicijas du kartus blokavo varžovų metimus bei taškus rinko baudomis, išprovokavęs 5 pražangas. Tiesa, tai, kad žaidimas su aukštaūgiu nesiklostė „Žalgiriui“, pasako tai, jog LeDay +/- rodiklis buvo prasčiausias komandoje (-15).


Jockas Landale'as – 5,5 balo
27 min., 10 tšk. (3/8 dvit., 1/4 trit., 1/2 baud.), 6 atk. kam., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Australas buvo aktyvus bei naudingas puolime, ištraukiant varžovų bokštus iš baudos aikštelės. Vis dėlto jau darosi pikta stebint, kiek per rungtynes gerų metimų nerealizuoja Landale'as, o dar skaudžiau būna, kai tai įvyksta rungtynių pabaigose. Jocko universalumas yra labai reikalingas „Žalgiriui“, tačiau kartais atrodo, jog aukštaūgis kamuolį gaudo kaip karštą bulvę, o tai yra problema.


Lukas Lekavičius – 5 balai
23 min., 9 tšk. (3/6 dvit., 0/3 trit., 3/4 baud.), 3 atk. kam., 0 rez. perd., 2 kld., 3 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Įžaidėjas atkarpomis buvo pastebimas, kai savo reidais palei galinę liniją išjudindavo kauniečių puolimą, tačiau dažniau sutrikdavo prieš kietą varžovų gynybą ir priimdavo blogus sprendimus. Tai, kad oponentai rungtynėse išvargino gynėją, atsispindėjo antroje mačo dalyje, kai pora metimų skriejo labai pro šoną. Lekavičius neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir nors porą sykių komandos draugai nepataikė po jo asistavimo laisvi, tai vis tiek nėra tie skaičiai, kokių reikia „Žalgiriui“.


Thomasas Walkupas – 4,5 balo
23 min., 7 tšk. (2/3 dvit., 1/3 trit., 0/2 baud.), 4 rez. perd., 1 kld., 5 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Dar vienos sudėtingos rungtynės pagrindiniu „Žalgirio“ atakų organizatoriumi tapusiam Walkupui. Amerikietis, kaip ir Lekavičius, sunkiai įtraukdavo komandos draugus į žaidimą ir labiau stengdavosi pats užbaigti atakas. Thomasas šiose rungtynėse gerai tvarkėsi išlįsdamas iš priekio gynyboje prieš varžovų aukštaūgius, tačiau klydo perimetre. Realu, kad prie klaidų gynyboje prisideda tai, jog amerikietis dabar žaidžia įžaidėjo pozicijoje, kas reikalauja žymiai daugiau jėgų puolant.


Nigelas Hayesas – 3 balai
11 min., 1 tšk. (1/2 baud.), 3 atk. kam., 1 rez. perd., 4 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Nulis metimų iš žaidimo ir, jei dažnai Nigelą teisindavome dėl juodo darbo visose aikštelės vietose, tai šį kartą teigiamų dalykų amerikiečio žaidime surasti būtų sunku. Hayesas didžiąją laiko dalį žaidė lengvuoju kraštu ir sunkiai rado vietą aikštėje, o mačo pabaigoje atleto neatitvėrimas po savuoju krepšiu žalgiriečiams labai skaudžiai kainavo.


Artūras Milaknis – 2 balai
17 min., 3 tšk. (1/5 trit.), 2 rez. perd., 4 išpr. praž., -1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Jei ne tritaškis paskutinę atakos sekundę dvikovos pabaigoje, Milaknio rungtynės būtų prastesnės nei tragiškos. Veteranas jau ne pirmose rungtynėse nespėja gynyboje tiek ateiti į pagalbą, tiek vienas prieš vieną situacijose, ką parodė ir kaip pro stovintį antroje mačo dalyje praėjęs Baronas.

Martinas Gebenas ir Rokas Jokubaitis aikštėje išbuvo mažiau nei 5 minutes ir negalime jų objektyviai įvertinti.

Vis dėlto tiek Gebenas, tiek Jokubaitis, pasirodę ant parketo, iškart padarė po klaidą perduodant kamuolį, o aukštaūgis dar ir sunkiai spėjo gynyboje.

Komentarai:
Che che.....
O man atrodo, kad Jeske galutinai uzduchino komanda - kai nebesugeba vyrai imesti is vidutinbiu nuotoliu arba dar blogiau, bijo mesti...😕
2019-11-23
+3
Atsakyti
...
ir dar Milaknis bus rinktineje,siaubas
2019-11-22
+7
Atsakyti
vėl Lekšas nesupranta krepšinio
Pasižiūrėkit, kur nukišo Landalą, ir kur kelia už ausų LeDayų! ;)) --- Tegul pasiasiškina, kokia "nauda" iš LeDayaus prirankioto "naudingumo", jei per tas 16 min. Žalgiris ėjo į "-15" (!!!) MINUSĄ ! Jo įvertinimas ŠIOSE (!) rungtynėse (..kitose jis būna ir superinis...) turėtų būti kažkur Milaknio lygio, t.y. apie 2. Ne veltui Jasikevičius vėliiau bandė žaisti be jo. ___O dėl Landalo - na ir kas, kad jis pora kartų "gaudė bulvę"? Vis tiek, nežiūrint to, jis buvo GERIAUSIAS Žalgirio žaidėjas (žinoma, kartu su Ulanoviu ir Grigoniu) ŠIOSE rungynėse. Tad ir įvertinimas turėtų būti kaip Edgaro bei Mariaus, ir netgi truputį geresnis, t.y. kokie 9 ! :))). Ne veltui, būtent jo yra geriausias "+-" rodiklis: "+13" !!! O kad visi būtų taip žaidę ! ;) ___ O aplamai, niekas išskyrus šitą trijulę nenusipelnė teigiamo įvertinimo, na dar Jankūnas ir Walkupas... , o kiti... buvo daugiau ar mažiau kiauri MINUSAI. ;(
2019-11-22
+5
Atsakyti
Special
užuojauta žaidėjam, kurie dabar vaikšto kampais su dirbtinai iškreiptom lūzerių fizionomijom ir gailisi, kad jaunystėje per mažai treniravosi ir šiandien nežaidžia amerikoj. Jiems gruodžio 26 Rukloje, prie pat amerikos ir nato karių bazės atidaromas baras AMERIKA. Atvykite pas mus ir būkite savimi!!!
2019-11-22
-10
Atsakyti
EdD
Hayesas tai mėsos galėtų pavalgyt, gal atsigautų, ne persilpusiems veganams kašį žaist...
2019-11-22
+15
Atsakyti
Klajoklis
Ko nervuotis? Ir kas gi tokio nutiko? Pralaimejo... Paziurejau pradzia - *udas, perjungiau kanala. Butu zaide gerai, tai su malonumu ziureciau rungtines. Dabar gi visai nebloga filma paziurejau. Tegul Jasikevicius su Milakniu nervuojasi - jie uz tai 10x didesnius pinigus nei as gauna.
2019-11-22
+3
Atsakyti
Dilmah
Džiugu, kad mėlynanosė isterikė Šarūnė, grimsta į totalią bedugnę! Jau net surūdijusiame ir griūvančiame tvarte, žalios šalavos sektantai klykė, kad gražinkite mums legendinį Gintarą Krapiką! Atsikandom šitos isterikės!
2019-11-22
-4
Atsakyti
Anonimas
kada bus pagaliau ivertintas treneris? ar apsimyze zurnaliugos bijo neta zodi leptelt ant visu laiku genijaus?
2019-11-22
+4
Atsakyti
nu jo
su tokiom aprangom nesancia bloga karma ir rumunijos cigonams pralaimetu
2019-11-22
+6
Atsakyti
Anonimas
Jankunui 6.5 balo uz 2tsk... nzn nzn, gal reiktu nustot ji vertint uz praeities nuopelnus.
2019-11-22
+6
Atsakyti
Nesuprantu, kokiu save įsimylėjusiu turi būti treneris. kad pralaimėjęs keturis kartus iš eilės, kas kartą pasakotų nesąmones teisindamas savo sukurtą sistemą, kurios be jo pačio panašu niekas ir nesupranta, argumentas, kad tuo tiki visas trenerių štabas neįtikinantis, nes verslas, o krepšinis Lietuvoje, jau seniai geriausiai įsuktas verslas remiasi paprasta logika pelnu ( aistruoliai pinigus neša, pralaumėjimus apmoka ), ir kol viskas taip visi kas iš to gyvena tą pačią dainelę suokia... Tai kam tos pergalės ?.
2019-11-22
-1
Atsakyti
auau
Nevertinsiu zaideju...jankunas,tai legenda,bet totalus inkaras gynyboje,....bet apie Milakni neturiu zodziu....Billy Baronas atrode kaip Michael Jordan pries ji....su tokia Milaknio gynyba as abejojiu,kad jis sugebetu sustabdyti 80 metu pencininka viens ant vieno
2019-11-22
+12
Atsakyti
Fanas
esu didelis fanas zalgirio, taciau toki nesubrendusi krepsiny ir kiemuose gali pamatyt. tad nesinorejo net ziureti. baisiau negu baisu.
2019-11-22
-2
Atsakyti
Povilas
Įžaidėjas Lekavičius su 0 assistų. Jis metikas yra, antras numeris pagal žaidimą. Įžaidėjas Walkup kuris priverstinai žaidžia įžaidėju. (4 assistai, dar dar) Įžaidėjas Rokas, nu jam dar per anksti, visi matom kaip pasimetęs aikštėj. Nu tai iš kur bus daugiau nei 59 taškai jei įžaidėjo neturim visiškai nei vieno. Primena rinktinę su Mažučiu.
2019-11-22
+6
Atsakyti
awoo
Juokinga kai zalgirio fanai stume ant Valencia,kad cia tipo grybiska komanda,ka jie isvis veikia eurolygoje,kai pralaimejo 5 pirmus macus....o dabar valencia turi 4 pergales....zalgiris 3 LMAO...
2019-11-22
+16
Atsakyti
wow
is 10 varzybu buvo 7 namuose.....jau galima laidoti sezona....
2019-11-22
+28
Atsakyti
wow
Man tai patinka tas kokubaitis ar koks ten,ale ziauriai talentingas,nors tik iseina iskart klaidos vaikiskos....bet cia kaip sakoma,jei Lietuvis zaidejas iki 25 metu persivaro siaip ne taip kamuoli i kita aiksteles puse...jau skaitosi Lietuvos mastais super talentas
2019-11-22
+6
Atsakyti
Anonimas
hayes visiskai nepasiteisines pirkinys. sutapimas kad kaip ir perez atejo is turkijos lygos klubo
2019-11-22
+11
Atsakyti
Jonas
jasikeviciu lauk!
2019-11-22
-20
Atsakyti
SDD
mILAKNIS TAI LEGENDINIS....turbut nera visam pasaulyja tokio zaidejo kuris zaidzia 18-25 minutes,su visiskai kiaura gynyba,kad imestu per ta laika 1 tritaski :PPP o per ji imeta 20-30 tasku :PP
2019-11-22
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Belgrado Crvena Zvezda
36%
20/56
Metimai iš žaidimo
35%
20/57
35
Atkovoti kamuoliai
38
12
Rezultatyvūs perdavimai
9
4
Perimti kamuoliai
7
3
Blokuoti metimai
1
14%
3/21
Tritaškiai
13%
3/24

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
11 PTS
4/9 FG
3/3 FT
Billy   Baron
14 PTS
5/11 FG
3/4 FT
Paulius  Jankūnas
7 REB
5 DREB
2 OREB
Mouhammad  Faye
7 REB
5 DREB
2 OREB
Thomas  Walkup
4 AS
1 TO
23 MIN
Lorenzo  Brown
3 AS
0 TO
23 MIN
Edgaras  Ulanovas
15 EFF
57% 2P%
0% 3P%
Lorenzo  Brown
19 EFF
40% 2P%
33% 3P%