Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgirio“ komandos direktorius Paulius Motiejūnas „BasketNews.lt podkaste“ užsiminė apie galimą laikinosios sostinės ekipos pasitraukimą iš Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“).

Šį sezoną metamos baudos

83%
15,5
Pataiko: 15,5
Taiklumas: 83,1%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 22
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Paklaustas, ar galvoja apie tai, kiek ilgai „Žalgiris“ dar galėtų žaisti LKL pirmenybėse, Motiejūnas prakalbo apie kolektyvinių Eurolygos komandų veiksmų svarbą.

„Galvojame apie tai, kalbame, bet yra Eurolygos branduolys ir mes negalime vieni žengti šio žingsnio. Mes vieni žingsnius jau bandėme daryti, mūsų pasiūlymus atmetė. Keisti tvarkaraščius, daryti mažiau ratų – to Lietuvos krepšinio lyga nepatvirtino“, – teigė „Žalgirio“ organizacijos galva.

Stipriausios Lietuvos ekipos vadovo teigimu, Eurolygos ir LKL teikiamos naudos gerokai pasikeitė, todėl „Žalgirio“ klubui pastaruoju metu sunku įžvelgti tikrąją nacionalinių pirmenybių naudą.

„Kuo mums geriau, jei bus dar viena stipri jėga (LKL čempionate, aut. past.)? – retoriškai klausė Motiejūnas. – Kad lygai to reikia, aš suprantu. Kai mane bando įtikinti, kad mums to reikia, tai aš prašau paaiškinti, kodėl mums to reikėtų? Turime 17 rungtynių su stipriais varžovais Eurolygoje. Kas iš to, kad bus dar viena stipresnė LKL komanda? Tai dvi rungtynės. Ar mes stipriau treniruosimės, kitaip dirbsim? Daugiau rėmėjų gausim? Labai biudžetas papilnės? Visa tai jau praėjo.“

Visgi Motiejūnas supranta, kad „Žalgiris“ šiuo metu jau ne tiesiogiai tapo ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos komanda, todėl jaučia pareigą džiuginti Lietuvos krepšinio fanus.

„Vienintelis dalykas yra tai, kad mes suprantame, kad esame Lietuvos komanda, kad važiuojame per Lietuvos miestelius, kad susirenka pilnos arenos. Kaifas, kai atvažiuoji į Pasvalį, eilė žmonių, valandą prieš rungtynes stovi ir žiūri, kaip mūsų žaidėjai apšilinėja. Man tai yra didelis įvertinimas ir įsipareigojimas, bet žiūrint iš verslo pusės – verslo ten nėra“, – faktą konstatavo „Žalgirio“ vadovas.

Daugiau apie šią ir kitas temas išgirskite „BasketNews.lt podkaste“, kuriame „Žalgirio“ komandos direktorių kalbina Karolis Tiškevičius ir Jonas Miklovas.

Temos:

  • apie Jono Miklovo ir Pauliaus Motiejūno bendradarbiavimą rašant knygą „Aš – stebuklas, jūs nepastebėjote?“ (00:59);
  • apie nacionalinio stadiono Vilniuje valdymą ir „Žalgirio“ arenos pradžią (14:06);
  • apie bilietų pardavimo į „Žalgirio“ rungtynes tęstinumą (22:30);
  • apie Eurolygos pažangą per pastaruosius 20 metų (26:46);
  • apie Šarūną Jasikevičių „Žalgiryje“ (32:49);
  • apie tai kiek dar ilgai „Žalgiris“ žais LKL (42:34);
  • apie neišugdytą „Žalgirio“ jaunimą pastaraisiais metais (52:35);
  • apie „Žalgirio“ Garbės Klubą (1:04:53);
  • apie galimą Alexo Caruso atvykimą į „Žalgirį“ (1:09:18).

Laidų įrašai pateikiami jums patogiose platformose – „Podbean“, „iTunes“ (taip pat ir iOS programėlėje „Podcasts“), „Stitcher“ ir „Spotify“. Kiekvienos laidos įrašą galėsite atsisiųsti ir į savo kompiuterį ar telefoną, kad jų galėtumėte klausyti sau patogiu laiku ir vietoje.

„BasketNews.lt“ leidžiamas tinklalaides taip pat galite pasiekti „YouTube.com“ platformoje.

Vaizdo įrašas:

Naujausi įrašai:

 

Komentarai:
Erikas
Smagu būtų Eurolyga žiūrėt žiūrovams kai vien pralaimėtų. Matot LKL verslo nėra.... O kodėl dabar gauna pinigus negalvoja, juk totalus išlaikytinis.....
2019-12-17
-3
Atsakyti
R
iš kur čia Lietuvos komanda. Kadaise, kai didysis verslininkas Motiejūnas dar be kelnių lakstė po stalu tai ir buvo Lietuvos komanda, o dabar 5 legionieriai daro daugumą taškų, mokesčių moėtojų pinigais išlaikomas privatus klubas ir dar gasdina. Prašau išeikite tik, kad nereikėtų ant kelių prašytis sugrįžti
2019-12-16
-8
Atsakyti
Quick
LKL žiurimas ir lankomumas Lietuvos mastu yra tragiškas, derbis su Rytu nepilnas, apie kitas komandas taip pat, ši komanda jau išaugo ir jau vietinėje lygoje nėra ka ir kam jau irodinėti. Labai daug pasibaisėjusiu komentatoriu apie versla, bet pinigai ant medžiu neauga niekam neidomu kai tokia komanda prieš Alytu ar Prienus žaidžia laikai keičiasi o LKL vis dar recesijoje...
2019-12-16
Atsakyti
Lukas
Tai kad Žalgiris jau tik LKL vidutiniokai.
2019-12-16
+4
Atsakyti
Ekspertas
nors esu Žalgirio fanas nuo senų laikų, visgi nuvylė tokie garsiai ištarti motiejaus žodžiai. Verslas? rimtai? Visų pirma, Žalgiris ne ispanu ar serbų komanda, todėl ir turi žaist avo nacionalinam čempe - Lietuvos. Suprnatu, rungtynių skaičiu galima būtų mažint, tarkim žaist tik išvykose ar panašiai, čia jau reiktų tartis su LKL. Bet pasitraukt iš pirmenybių? ar tai išeitis? Nemanau.
2019-12-16
+5
Atsakyti
...
susirinko rytfaniai paverkti apie Žalgirio pasitraukimą iš LKL\'o 😂😂😂...Seniai taip linksma buvo 😂😂😂
2019-12-16
-1
Atsakyti
Tuomas
Tarkim atsisakius lkl ir zaidziant tik eurolygoje kurioje butu zymei padidintas rungtyniu skaicius zalgiris vien is bilietu drasiai surinktu 10mln euru. o kur dar pinigai uz transliacijas, kur pinigai uz pergales eurolygoje. manau pilnai tokiu atveju biudzetas galetu isaugti iki 20mln ir daugiau. kas reikstu dar didesne kokybe zaidziamu rungtyniu, geresnius zaidejus ir panasiai. Taip kad tik tais uz tai kad eurolyga butu uzdara ir komandos zaistu tik eurolygoje.
2019-12-16
-5
Atsakyti
Pablaitis
Laukiu kada tai nutiks pagaliau. Niekams tas LKL neidomus ir daug maloniau butu ziureti eurolygos kovas nei kaip Zalgiris tyciojasi ar viena koja zaidzia pries kaimo komandas. Ta puikiai atskleidzia ziurovu kiekis arenose ir transliaciju perziuros. Asmeniskai retai ziuriu lkl, pasiziuriu tik vienas kitas rungtynes finale ir tiek. Dar mindes taure paziuriu. o visas kitas yra neidomu...
2019-12-16
+7
Atsakyti
.:.
Ką ir reikėjo įrodyti. Sportas px. Just bussiness.
2019-12-16
+13
Atsakyti
TT
Pasikėlęs naminis paukštis su skiautere. Kokia visa Lietuva už žalgirį? Ojojoj kaip "apsinarkošinęs" P. Motiejūnas. Motiejūnai išsiblaivyk - čia ne apie žalgirį, o apie Jasikevičių šita Lietuvos krepšinio istorija. išvažiuos Jaska ir baigsis sapnas.
2019-12-15
+11
Atsakyti
Ceska
vargouliai niekam neidomi cia jusu nuomone :)
2019-12-15
+1
Atsakyti
statistas
o niekam nekyla jokių klausimų, kad niekur nėra viešinama, kas yra žalgirio savininkas? Kam priklauso "žalgirio arena" akcijos? Ar tai nebus šv. arvydas?
2019-12-15
+14
Atsakyti
jo
kai sparnai uzkilo - jis tikrai galvoja kad yra achujienas tukstantmecio CEO ant Lietuvos su Zalgirio fransize - tik kazkaip labai greitai pamirso, kad bepigu cia pustis ir kazka kalbeti kai visu pirma n kreditoriu nurase milziniskas Z skolas, ko niekada niekas nepadaytu bet kuriam kitam verslui ir reikt7 n metu atidirbineti arba uzisdaryti, o dabar gavo nachaliavu balta lapa startui ir tai dar 1/3 biudzeto sudaro tiesiog savivaldybes plius arena parama. Idomu kokia alga jis gauna is to sumestinio biudzeto? Galit pasidometi zurnalistai?
2019-12-15
+16
Atsakyti
Nera skaidrumo Zalgiryje
Idomu kodel.
2019-12-15
+7
Atsakyti
Dilmah
apgailėtinas idijotas! ką sugeba, tai tiktai melžti kowno kaimą! Totalus degradas
2019-12-15
-13
Atsakyti
Gfds
Šitas klounas kalba apie kažkokį verslą ir bando vaidinti verslininką?!Už valstybės ir euro pinigus pastatė areną...dabar nuo visų renginių kur ten vyksta gauna klubas pinigus...per šitą klubelį sunaikintos visos komandinės sporto šakos,nes visur žalia šviesa...beje rinktinė taip pat pradeda važiuoti žemyn,nes neugdomi jauni lietuviai...iš savivaldybės dar gauna pinigus...verslininkas-cirkininkas
2019-12-15
+2
Atsakyti
Alio
bilietu kainos uzkeltos, savivaldybes parama milziniska, visi renginiai zalgirio arenoje brangesni del yo kad papildomai reikia investuoti i komanda, kuriai nera iskelti jokie rezultatai. vietiniai zaidejai gauna nezmoniskus pinigus be jokios atsakomybes uz rezultatus, paskui dar siltus postus gauna su neadekvaciomis algomis. pradefant nuo javtoko, kavaliausko ir t.t nenustebciau kad krenta pinigai ne tik i motiejuno, bet ir savivaldybes nariu kisenes pradedant nuo auksciausiu postu. nesukurdami nieko apart piara ir valdydami zmoniu emocijas gauna milziniskas lesas is Lietuvos gyventoju. ir dar sugeba pasakyti, kad nera cia verslo. pasityciojimas visiskas. jau geriau zaistu eurocupe, o kiti renginiai butu pigesni - visi gyventojai nuo to islostu. vazineti su porsu yra malonu, bet ar verta moketi uz ji is paskutinius pinigus, jei su pigesne masina galima ta pati atstuma nuvaziuot? prabanga brangiai kainuoja zmones
2019-12-15
+11
Atsakyti
Kokia ironija
verslininkas b.le jo vienintelis verslas tai iš savivaldybes pinigus grežt ,pasikeis valdžia ir baigsis tie jo verslai
2019-12-15
+10
Atsakyti
Panzer
o kam Motiejunas atsiskaito? kam Zalgiris priklauso? nes Motiejunas tik samdomas darbuotojas, o turi buti dar kazkas kas ji skiria i pareigas ir kam jis atsako uz rezultatus.. nes dabar jo paklausius tai jos taip kalba lyg butu isitikines kad jis valdys Zalgiri neribotai kiek nores..
2019-12-15
+6
Atsakyti
Bb
pao pavyzdys parodo, kas buna, kai nezaidi vietiniam cempionate
2019-12-15
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.