Prieš šį „Betsafe-LKL“ sezoną nedaug trūko, kad Kėdainių „Nevėžis“ būtų išnykęs iš Lietuvos krepšinio žemėlapio.

Šį sezoną metami dvitaškiai

46%
17,6
Pataiko: 17,6
Taiklumas: 46,3%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 26
Blogiausias pasiekimas: 11
Daugiausia pataiko: Viny Okouo

Sunkius laikus išgyvenęs klubas jau buvo praktiškai išbrauktas iš dalyvių sąrašo, tačiau paskutinę sekundę aplinkybės susiklostė palankiai ir šiemet kėdainiečiai vėl turi galbūt ne pačią stipriausią, bet itin alkaną komandą.

O joje vieni ne tik alkaniausių, bet ir naudingiausių, yra graikai broliai dvyniai Georgios ir Panagiotis Kalaitzakiai. Jaunieji talentai sako, kad sprendimas persikelti iš Graikijos į Kėdainius nebuvo lengvas, bet itin reikalingas jų ateičiai.

„Buvo sunku palikti namus, šeimą draugus. Jausmas dvejopas – pradžioje buvo sunku, bet tai, kad esu su broliu, adaptaciją palengvino“, – sakė beveik po 10 taškų LKL pirmenybėse renkantis Panagiotis.

Kalbėdamas apie tai, kas lėmė apsisprendimą atvykti į Lietuvą, Georgios teigė, jog pagrindinė priežastis buvo žaidimo laikas.

„Mūsų agentas yra lietuvis (Marius Rutkauskas). Jis sakė, kad tai bus labai geras sprendimas mums, gausime daug žaidimo laiko. Tai ir lėmė mūsų apsisprendimą čia atvykti“, – sakė graikas.

Praėjusį sezoną Atėnų „Holargos“ klube žaidęs Panagiotis taip pat įvertino ir skirtumus tarp Graikijos bei Lietuvos krepšinio lygų.

„Lietuvoje žaidimas kietesnis, fiziškesnis. Graikijoje žaidžia žymiai daugiau amerikiečių, kur kiekviena komanda turi bent po 5-6 žaidėjus iš JAV. LKL yra daugiau lietuvių, jaunų žaidėjų“, – sakė graikas.

Galų gale, abu krepšininkai atskleidė skirtingus savo tikslus: Panagiotis norėtų įsitvirtinti Eurolygoje, tuo metu Georgios – NBA pirmenybėse.

„Kaip ir kiekvienas jau žaidėjas, noriu sunkiai dirbti ir žaisti aukščiausiame lygyje – Europos taurės ar Eurolygos komandoje“, – teigė Panagiotis.

„Kuomet augau, viena didžiausių mano svajonių buvo žaisti NBA. Jeigu būčiau pašauktas kitų metų NBA naujokų biržoje – tai būtų mano svajonės išsipildymas. Dabar noriu sunkiai dirbti ir kiekvieną dieną tobulėti“, – pasakojo beveik po 13 taškų ir 5 atkovotus kamuolius LKL pirmenybėse renkantis Georgios.

Išsamiau – vaizdo reportaže.

Komentarai:
HH
Gales uz ciganu tabora lost
2019-12-16
-13
Atsakyti
Antanas
snukiai tai kaip sutrikusio inte.lekto vaiku
2019-12-16
-9
Atsakyti
Asd
man tai jie kaip čigonai atrodo bet sekmes!
2019-12-16
+2
Atsakyti
Ohohoho
Naujieji broliai Lavrikai uzaugs. Galetu dar broliai , pries brolius persimest
2019-12-16
+4
Atsakyti
Anonimas
vistiek nesuprantu kodel talentams baznytkaimis geresnes salygas pasiule negu Graikijos panatinaicos,olimpiacos ar AEK
2019-12-16
+3
Atsakyti
:)
Tik Bulota gali taip priburt. Tas graikas tik 6-tas lygoje pagal taškus, 19-tas asistuose, 12-tas atkovotų, tik 15-tas naudingumas. Kūno nerasta. Tie skautai gal patį Bulotą į dirikus žiūri 116-tuoju šaukimu... :D
2019-12-16
-4
Atsakyti
Edma
sekmes bahuriukams
2019-12-16
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.