Laurynas Birutis jau beveik dvejus metus turi turnyro rekordininko statusą.

2018-ųjų vasarį aukštaūgis pelnė 35 taškus ir dominavo ketvirtfinalio rungtynėse, kuriose „Žalgiris“ namie išvargo pergalę prieš „Šiaulius“ 85:78.

Tuomet „Šiaulių“ garbę gynęs Birutis po sezono persikėlė į „Žalgirį“, kuriam priklauso iki šiol.

Šiose rungtynėse Birutis užfiksavo 43 naudingumo balų pasirodymą – šis rodiklis iki šiol yra geriausias Citadele KMT turnyro istorijoje.

Arčiausiai rezultatyvumo rekordo buvusius pasirodymus du krepšininkai surengė šį sezoną ir tai padarė tose pačiose rungtynėse.

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmose ketvirtfinalio rungtynėse 92:89 pranoko Alytaus „Sintek–Dzūkiją“, o šiame susitikime Chauncey Collinsas ir Gytis Masiulis pelnė po 32 taškus.

„Žalgiris“ ir „Šiauliai“ ginklus taurės turnyre surėmė ir 2019-aisiais. Tuomet ketvirtfinalyje vyko jau dvejos rungtynės ir „Žalgiris“ dominavo: išvykoje laimėjo 104:61, namie įtvirtino pranašumą 100:75.

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės buvo rekordiškai rezultatyvios – 104 pelnyti „Žalgirio“ taškai yra ligšiolis turnyro rekordas. Tame pačiame mače atlikti 29 kauniečių rezultatyvūs perdavimai taip pat yra iki šiol nepagerintas rekordas.

Be to, šiose rungtynėse „Žalgiris“ surinko 148 naudingumo balus – tai net 15 naudingumo balų daugiau nei antras geriausias rezultatas turnyro istorijoje.

„Šiauliai“ ketvirtą kartą dalyvauja Citadele KMT turnyre ir nė karto nėra perkopę ketvirtfinalio barjero. Pastaruosius du sezonus šiauliečius šiame etape sustabdė „Žalgiris“, 2016-aisiais „Šiauliai“ ketvirtfinalyje net 38 taškų skirtumu pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“.

„Žalgiris“ per visus keturis iki šiol vykusius turnyrus pateko į finalą: dusyk tapo čempionu, du kartus tenkinosi antrąja vieta.