Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vienu metu 12 taškų be atsako praleidęs Vilniaus „Rytas“ trumpam paleido iniciatyvą, tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigoje surinko septynis taškus be atsako ir savo aikštėje virš 6,3 tūkst. sirgalių akivaizdoje 80:75 nukovė Monako „Basket“.

Fotogalerija

Taip Dainiaus Adomaičio kariauna žengė antrąjį žingsnį Europos taurės atkrintamųjų link, po trijų turų savo sąskaitoje turėdama du laimėjimus.

Strategas po dvikovos dėkojo rekordinei auditorijai „Siemens“ arenoje ir maksimaliai atsidavusiems auklėtiniams.

„Pirmiausia, ačiū sirgaliams už palaikymą. Tas palaikymas toks garsus ir žaidėjai tikrai tą jautė aikštelėje. Kada sunku, tai visada padeda, geros emocijos persiduoda aikštelėje. Akcentavome kitas rungtynes, kas liečia mūsų klaidas puolime, o iš gynybos pusės, kas liečia pelnomus jų taškus iš kokių situacijų.

Mūsų koncentracija buvo labai gera iki trečiojo kėlinio vieno momento, kai per 46 sekundes praleidome šešis taškus. Kai pameti drausmę gynyboje, toks priešininkas kaip „Monaco“ su tiek talento puolime iš karto tave baudžia skaudžiai. Ne veltui Norrisas Cole'as – NBA čempionas. Jie tikrai baudžia skaudžiai.

Vyrai šaunuoliai. Po trumpos krizės, nesusikalbėjimo iš karto sureagavo gerai, gynyba vėl grįžo į tą lygmenį, kurį norime. Žaidimas žaidimu, bet pagrindinis dalykas yra tai, ką žaidėjai atiduoda aikštelėje ir ką atiduoda treniruotėse. Čia yra psichologinis aspektas, ką jie daro. Visiems gal atrodo labai paprasta, kad laimėjome prieš Stambulo „Galatasaray“, laimėjome prieš „Monaco“. Tai – be galo sunkios pergalės, be galo sunkios rungtynės ir sunkūs priešininkai.

Tarkime, Eimantas Bendžius vakar turėjo 38 temperatūros ir jis net nesitreniravo nei vakar, nei šiandien, bet vakar vakare gavau žinutę „išgėriau vaistų, viskas gerai, rytoj žaisiu 100 proc.“ Tai parodo mūsų komandos charakterį, komandos kapitonas, bam, pasiunčia žinutę, viskas aišku. Kažkas žaidžia su skausmu, bet nekreipia dėmesio. Turime charakterį ir tai mane labiausiai džiugina.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
11
Naudingumas
22
Rezultatyvūs perdavimai
6
Atkovoti kamuoliai
4

– Nuo pirmųjų minučių daug atakavote iš toli, po ilgosios pertraukos tas pataikymas pramušė, pataikyta 9 iš 13 tritaškių. Po Arno Butkevičiaus tolimo šūvio šypsojotės. Kokios emocijos, kai taip viskas krenta? – žurnalistai paklausė Adomaičio.
– Aš matau treniruočių procesą, Arną matau nuo „Neptūno“ laikų. Matau, kiek jis darbo įdeda į tokius metimus. Antrus metus matau, kaip jis dirba su Ulviu (Helmaniu) po treniruočių, praleidžia eilę valandų. Jis meta tokius metimus, stepbackus ir jis pataiko. Man paprasčiausiai yra džiaugsmas dėl to, kad jis įdeda daug darbo ir tas darbas tokiais momentais atsiperka, ir atsiperka visiems – treneriams, sirgaliams. Man yra kaifas, dėl to ir šypsojausi.

– Kaip jūs jaučiatės, kai Eimantas Bendžius meta lemiamą tritaškį priešpaskutinę minutę rezultatui esant lygiam? Ar viduje žinote, kad jis įmes?
– Kai Eima meta lemiamą tritaškį, jaučiuosi taip, kaip mano dukra laiko matematikos egzaminą – ramiai (juokiasi). Eima – tas žmogus, kuriam tu gali patikėti tokį metimą, ir komandos draugai tą gerai žino. Labai fainiai yra tai, kad jie suranda Eimantą tais momentais. Pas mus tai nėra pirmas kartas, kai mes jį surandame, taip pat reikiamą žaidėją reikiamu momentu. Eima gali pasitikėti, jis yra tas žaidėjas, kuriuo mes pasitikime. Žaidėjai tą žino.

– Kaip Marekui Blaževičiui pavyko pateisinti pasitikėjimą, kai buvo aišku, jog Martynas Echodas nežais?
– Dėl Echodo viskas sprendėsi šiandien ryte ir dar po procedūrų buvo kažkokių mažų šansų, bet nemanome, kad dabar yra momentas, kad reikėtų rizikuoti žaidėjų sveikata, daryti blokadas. Vis dėl to, tai dar ne tas momentas. Buvo priimtas toks sprendimas, Marekas žinojo, jis visada yra pasiruošęs. Mes kalbame su juo, jog jis turi būti pasiruošęs ir privalo išnaudoti savo šansus.

Man, kaip treneriui, negali būti nieko smagiau matyti 18-metį „Ryto“ sistemos žaidėją, kuris praeitais metais turėjo tikrai nelengvą sezoną, kas liečia traumas ir taip toliau. Žinome, kiek jis darbo įdėjo vasarą, kad sugrįžtų. Dabar jis eina ir žaidžia, rungtyniauja starto penkete prieš „Monaco“, prieš komandą, kuri Prancūzijos lygos lyderė. Eina prieš žaidėjus su pasitikėjimu, man tai – labai svarbu ir džiugu. Visiems fanams ir miestui turi būti svarbu.

– Cole'ą pirmoje mačo pusėje pavyko sulaikyti ties keturiais taškais, bet po ilgosios pertraukos jis surinko 17 taškų. Kas pasikeitė antroje dalyje?
– Buvo situacijos, kuriose buvome nusprendę kažkiek rizikuoti su jų metimais. Mes neturime šansų laimėti prieš „Monaco“, jeigu mes mėginsime uždengti visas jų situacijas. Mes kai kuriose situacijose rizikavome, jis „atsidarė“ iš tų situacijų, bet gynyboje vėl pakeitėme žmones ir Arnas (Butkevičius) atliko fantastinį darbą gynyboje paskutinėmis minutėmis, Cole'as neišmetė nė vieno to metimo, kokius išmetė prieš tai. Agresyvumas prieš tai nebuvo pakankamai geras. Užtat, jis ir pataikė, bet pataikė metimus tuos, kuriuos jis procentine išraiška pataiko retai.

– Kokių „Rytas“ turi rezervų, jog kitą savaitę pasiektų teigiamą rezultatą prieš „Monaco“?
– Labai svarbu, kokia bus Martyno Echodo situacija. Jie greitajame puolime įmetė penkis taškus ir dar tas momentas, kai perėmė kamuolį iš Dovio Bičkauskio. Galima sakyti, septyni taškai. Vis dėlto, dar galime nuo čia nuimti penkis taškus. Dovis su gera koncentracija neturėtų prarasti (kamuolio). Vėl bus koncentracija gynyboje, atitinkamose situacijose. Faktas, kad jie – labai gerai treniruojama komanda, žaidžia drausmingą krepšinį. Ruošėmės ir kitokio stiliaus gynybą, kurią jie taikė paskutinėse rungtynėse. Daugiau į situacijas reikėtų reaguoti aikštelėje.

– Kokius pažymius dukra gauna iš matematikos?
– Sako, kad gerus. Aš pasitikiu žmonėmis ir netikrinu, esu linkęs pasitikėti, ypač savo šeima. Dukrai paskutiniai metai, žiūrėsime. Jeigu vasarą gaus diplomą, reiškiasi, mokėsi gerai. Kiek parodo, mokosi gerai.

Spaudos konferencija:

Komentarai:
rticnaspunc
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-23
+8
Atsakyti
Va
Adomaitis visai kitaip bendrauja su zurnalistais nri alchašas. tikrai makonu ziuret,kai nk netujina, nesuvarineja. respect treneriui uz auksta morales lygi ir profesionaluma
2020-01-23
+16
Atsakyti
buru
abu PG kartu sudejus vienas asistas, o siaip visas zaidimas per Butke ir Bendziu sukasi. Gerai kad abu yra ziauriai neivertinti, nes truks plys juos reikia islaikyt kitam sezonui, kitaip vos ne nuo nulio reiketu pradet kurt viska
2020-01-22
+13
Atsakyti
Žalgirio konferencijose žurnalistai mąsto bijo durnais pasirodyti o čia. Kokius požymius gauna dukra iš matematikos wtf???
2020-01-22
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Monako Basket
50%
28/56
Metimai iš žaidimo
53%
31/59
31
Atkovoti kamuoliai
26
14
Rezultatyvūs perdavimai
13
3
Perimti kamuoliai
7
88
Naudingumas
77
13
Pražangos
18

Rungtynių žaidėjai

Terrell  Holloway
13 PTS
4/9 FG
2/2 FT
Jaleel  O'Brien
23 PTS
10/13 FG
3/4 FT
Evaldas  Kairys
8 REB
4 DREB
4 OREB
Paul  Lacombe
6 REB
4 DREB
2 OREB
Arnas  Butkevičius
6 AS
1 TO
30 MIN
Anthony  Clemmons
3 AS
1 TO
19 MIN
Arnas  Butkevičius
22 EFF
50% 2P%
100% 3P%
Jaleel  O'Brien
26 EFF
83% 2P%
0% 3P%