Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Slovėnijos krepšinio mylėtojų viltys pamatyti Goraną Dragičių sugrįžtantį į šalies rinktinės gretas subliuško.

Kaune vyksiančioje olimpinėje atrankoje bilieto į Tokijo olimpiadą sieksiantys slovėnai privalės verstis be vieno ryškiausių savo atletų – jis sprendimo baigti karjerą rinktinėje nepakeis.

Majamio „Heat“ gynėjas tam turi kelias priežastis: krepšininkas vasarą taps laisvuoju agentu, laisvą laiką nori skirti šeimai, o žinant, jog gegužę jam sueis 34-eri, krepšiniui atiduota vasara nebūtų pats geriausias sprendimas jo kūnui.

Dragičius savo sprendimą paskelbė po laimėto 2017-ųjų metų Europos čempionato, kuris Slovėnijos krepšinio metraščiuose nugulė kaip skambiausias laimėjimas.

„Kai buvau jaunesnis, savo tautai parodžiau, kad visuomet žaisiu rinktinėje, nesvarbu, kad ir kas nutiktų, – sakė Dragičius. – Turėjome geresnę ar blogesnę sudėtį, visada buvau ten. Jaučiu, kad atidaviau viską, ką galėjau. Dabar žvelgiant į mano karjerą, mano kūnas nebėra toks pat, todėl privalau elgtis protingai.“

Slovėnija dėl vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse sieks kartu su 23 rinktinėmis. Jos buvo išdalintos į keturis skirtingus atrankos turnyrus, o slovėnai pateko į Kaune birželio 23-28 dienomis vyksiančią kvalifikaciją. Bilietą į Kiniją pelnys tik turnyro nugalėtojai.

Slovėnijoje buvo vis garsiau kalbama, jog Dragičius, NBA vidutiniškai renkantis po 15,8 taško, visgi turėtų grįžti į rinktinę, tačiau, panašu, jo sprendimo nepakeistų net ir šalies patekimas į olimpiadą.

„Vasara užimta ir ji priklauso vaikams, jiems skiriu didžiausią dėmesį“, – kalbėjo Dragičius.

Jis – vienas iš trijų NBA rungtyniaujančių slovėnų: Dalaso „Mavericks“ ekipoje spindi Luka Dončičius, o Denverio „Nuggets“ klubas globoja naujoką Vlatko Čančarą. Jie abu buvo auksinėje slovėnų sudėtyje, laimėjusioje Europos čempionatą, kai Dragičiui atiteko MVP laurai.

Prisimindamas šias pirmenybes, Dragičius pabrėžė, jog bet kuriuo – pergalės ar pralaimėjimo – atveju tai būtų buvęs jo paskutinis čempionatas.

„Reikia būti protingam, – teigė veteranas. – 12-13 metų žaidžiau be pertraukų, kas kūnui brangiai kainavo. Turime jauną kartą rinktinėje, kuriai kartu su Luka Dončičiumi priešaky reikia užaugti. Luka privalo būti lyderis toje augančioje sudėtyje ir tikiu, kad jis nuostabiai atliks savo darbą.“

Komentarai:
Anonimas
Jis tikrai atidirbo rinktinej su kaupu po Europos cempionato finalo buvo vos gyvas
2020-01-25
+11
Atsakyti
djgaffer
Išmintingi ir protingi Dragičiaus žodžiais.Šeima visada bus svarbiausia,kūnas jau ne jaunuolio,Heat komanda šiemet gali gana toli nukeliauti,tai tada visai sumažėtų laiko atsistatymui.Slovėnai ir be jo turi Luką,Prepeličių,Čančarą,dar porą neblogų talentų.Išėjo Dragičius aukštai iškelta galva,pagarba jam.
2020-01-23
+22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.