Nuotr.: Reuters-Scanpix
Nuotr. Reuters-Scanpix

Po paaiškėjusios tragiškos žinios apie Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) legendos Kobe Bryanto žūtį, krepšinio pasaulio žmonės Europoje ir Azijoje, kur Los Andželo „Lakers“ ilgametis krepšininkas buvo itin gerbiamas, dalijasi jautriais prisiminimais.

Kobe Bryant

Kobe  Bryant
Pozicija: SG
Amžius: 41
Ūgis: 198 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Filadelfija, JAV

Per sraigtasparnio avariją tragiškai žuvęs Bryantas dar vaikystėje su tėvais išvyko į Europą bei augo Italijoje, kur praleido ne vienerius metus ir išmoko šios šalies kalbą.

„Visi NBA žaidėjai yra svarbūs, nes jie – legendos, bet Bryantas mums buvo ypatingai svarbus, – sakė Italijos krepšinio federacijos prezidentas Giovanni Petrucci. – Jis puikiai pažinojo Italiją ir gyveno keliuose jos miestuose. Jis turėjo daug itališkų savybių – labai gerai mokėjo kalbą ir net žargoną.“

Bryantas Italijoje gyveno nuo 6 iki 13 metų, kai tuo metu jo tėvas Joe žaidė krepšinį skirtingose šios šalies klubuose.

Amerikietis ne kartą yra sakęs, jog žaisti Italijos klube būtų jo svajonė, o per 2011-ųjų NBA lokautą Bryanto susitarimas su Bolonijos „Virtus“ subliūško tik paskutiniu momentu.

„Kobe buvo supernatūralus, – sakė Ettore Messina, su NBA legenda dirbęs „Lakers“. – Juokaudavome itališkai ir prisimindavome laikus, kai jo tėvas žaisdavo Europoje.“

„Taip pat jis buvo labai dėmesingas iš Italijos į NBA atvykusiems krepšininkams bei jiems padėjo jų karjeros pradžioje. Tą patį jis padarė ir man, kai atvykau į „Lakers“ ir iki šiol esu jam labai dėkingas už tai. Neįtikėtinai liūdna, kad jo šeima buvo šitaip sugriauta“, – pratęsė Messina.

Azijoje Bryantas buvo itin populiarus, o ypač Kinijoje, kur žmonės iškart po nelaimės negalėjo patikėti tuo, kas įvyko.

„Mūsų kartos žmonių prisiminimai apie NBA prasideda nuo Michaelo Jordano ir prasitęsia iki Bryanto bei Yao Mingo laikų. Tu buvai dalis mūsų jaunystės. Jau pasiilgau šviesios saulės...“, – rašė garsus Kinijos sporto komentatorius Zhanas Hao.

„Tikiiuosi, kad rojuje yra krepšinis, – rašo vienas iš Kinijos dienraščių. – Kobe tik išvyko į kitą pasaulį žaisti krepšinio su savo dukra.“

Bryantas taip pat stipriai prisidėjo, jog Taivane išpopuliarėtų krepšinis, o šios šalies prezidentas Tsai Ingas nusiuntė palaikymo žinutę amerikiečio šeimai.

„Užuojata Bryanto šeimai ir visoms kitoms, kurios prarado mylimąjį. Kobe įkvėpė jaunąją Taivano vaikų kartą ir jo palikimas išliks pas tuos, kurie jį mylėjo“, – tviteryje rašė Taivano prezidentas.

Kobe yra japoniškas vardas, kurį NBA legendai tėvai davė pamatę vieną Japonijos jautienos restorano pavadinimą.

„Kobe Beef“ atstovas Tetsunori Tanimoto pripažino, jog Bryantas išgarsino jo bendrovės vardą visame pasaulyje ir nors niekada nebuvo gyvai susitikęs su Kobe, jautėsi jam artimas.

„Jis padėjo „Kobe Beef“ išpopuliarėti visame pasaulyje. Visi Japonijos žmonės jaučiasi jam artimi dėl jo istorijos. Labai liūdna ir mes siunčiame giliausią užuojautą“, – sakė Tanimoto.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.