Sekmadienį vakare krepšinio pasaulį pasiekė kraupi žinia – ilgametė NBA superžvaigždė Kobe Bryantas, jo dukra ir dar 7 žmonės tragiškai žuvo sraigtasparnio katastrofoje.

Nigel Hayes

Nigel  Hayes
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF
Amžius: 25
Ūgis: 203 cm
Svoris: 115 kg
Gimimo vieta: Viskonsinas, JAV

Krepšinio ikona tapęs žaidėjas iš pasaulio ne savo noru pasitraukė būdamas vos 41-erių metų, praėjus vos 4 metams po karjeros baigimo.

Į tai krepšinio pasaulis sureagavo itin jautriai, lygiai taip pat, kaip ir Kauno „Žalgirio“ komandos atstovai. Vienas tokių – legionierius Nigelas Hayesas, kuriam dar studijų metais pasisekė su šia krepšinio legenda susitikti ir pabendrauti akis į akį.

„Tai buvo šokiruojanti naujiena. Visų pirma – dėl jo amžiaus, jam tik 41 metai. Taip pat, kaip tai įvyko. Kai išgirsti, kad kažkas nebegyvas, tikiesi, kad tai nutiko jam miegant, arba senatvėje. Niekada nenori girdėti, kad kažkas pasitraukė iš gyvenimo tokiu tragišku būdu, sraigtasparnio katastrofoje, – pasakojo „Žalgirio“ narys. – Dar labiau neįtikėtina, kad dieną prieš tai matėme LeBroną Jamesą ir Kobe Bryantą kalbančius, Allenas Iversonas kalbėjo apie Kobe, visi kalbėjo apie tai, kad jis buvo pralenktas rezultatyviausių NBA krepšininkų sąraše. Apie jį buvo daug kalbama, o apibūdinti tai galima tik sakant, kad tai yra neįtikėtina ir šokiruoja.“

Socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje nuotraukomis iš susitikimo su daugkartiniu NBA čempionu pasidalinęs Hayesas pripažino, kad iš Bryanto išmoko labai daug.

„Tai buvo fantastiška. Vis tik, augdamas labiau mėgau LeBroną ir pavėlavau į Bryanto fanų traukinį, bet antrame kurse, kai kalbėjome apie tai, kaip tapti geresniu krepšininku, kalbėjome apie Bryanto darbo etiką. Vėliau pradėjau žiūrėti jo vaizdo įrašus, skaityti apie jį. Supratau, koks neįtikėtinas darbininkas jis buvo. Žinoma, turėjo ir talento, bet darbas padarė jį tokiu geru.

Jis buvo priežastis, kodėl antrame kurse keldavausi anksti ryte ir eidavau treniruotis. Juk jei Kobe tai daro, aš turiu daryti tą patį. Ką man reiškia vien galimybė jam tą pasakyti asmeniškai, kad jis padėjo man tapti geresniu krepšininku jo net nemačius gyvai, o tik sekant jo žaidimą. Vėliau jis pasirašė ant mano marškinėlių ir ant batelių, kurie dabar man yra didžiulis turtas. Tie dalykai nuo dabar man reiškia dar daugiau“, – kalbėjo Hayesas.

Pasak žalgiriečio, daugiausiai pėdsakų pasaulyje paliks Bryanto darbo etika, kuria šiuo metu vadovaujasi ir pats „Žalgirio“ krepšininkas.

„Jo darbo etika, ryžtas ir valia. Ypatingai darbo etika. Daugybė krepšinio bendruomenės žmonių apie tai kalbėjo ir manau, kad jis įkvėpė daugybę žmonių, ne tik sportininkų“, – teigė Hayesas.

Komentarai:
kunigas
Nenoriu sito klouno matyti salia Kobe`s
2020-01-28
-7
Atsakyti
ramocar
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-28
+4
Atsakyti
p
,it maybe my saddest days in my life,it is more then hoops ,never new the men ,but i was watching him from 1997 ,Thank u Kobe for all gd moments ,u tuch so manny hearts,if Gd is real i will kick your ass up stears ,all the best for the families who lost they loved ones
2020-01-28
+10
Atsakyti
XXX
http://getmeets.com - puikus projektas suaugusiems, ieškantiems sekso partnerio
2020-01-27
+7
Atsakyti
cryltamisp
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-27
-5
Atsakyti
cryltamisp
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-27
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Nigel Hayes

Nigel  Hayes
Nigel  Hayes
MIN: 22.41
PTS: 5.76 (42.45%)
REB: 3.71
AS: 1
ST: 0.43
BS: 0.24
TO: 0.52
GM: 21