Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Pirmajam iššūkiui Lietuvos rinktinės vyr. trenerio poste besirengiantis Darius Maskoliūnas surinko šiai dienai pajėgiausią įmanomą sudėtį, tačiau vieno ypač trokštamo žaidėjo nesulauks – Adas Juškevičius po pokalbio su specialistu atsisakė dalyvauti rinktinėje.

Ignas Brazdeikis

Ignas  Brazdeikis
Komanda: New York Knicks
Pozicija: SF
Amžius: 21
Ūgis: 201 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Nežinia, kaip spėjo ir pats Kauno „Žalgirio“ treneris, tai galbūt reiškia ir 31-erių kauniečio karjeros pabaigą nacionalinėje komandoje.

„Juškevičius, mano galva, žaidžia geriausią sezoną. Aš jį labai labai norėjau matyti, turėjau pokalbį su Adu ir jis atsisakė važiuoti į rinktinę dėl asmeninių priežasčių, – spaudos konferencijoje kalbėjo Maskoliūnas. – Paprašė gerbti jo sprendimą, labai į detales aš nelindau. Mes pasikalbėjome, jo motyvo, kas galėtų būti asmeniškai prieš mane, nebuvo.

Mes kultūringai pasikalbėjome, jis paprašė laiko pagalvoti, o po to pasakė, kad neatstovaus rinktinei dėl asmeninių priežasčių. Aš asmeniškai jų nežinau, bet kažkas turbūt yra. Labai gaila, labai norėjau jį matyti, mačiau ne vienas jo rungtynes. Jis yra žaidėjas, galintis žaisti per dvi pozicijas, yra rinktinės senbuvis, bet yra kaip yra. Mes turime gerbti jo pasirinkimą.“

Maskoliūno teigimu, tokį Permės „Parma“ komandoje rungtyniaujančio snaiperio sprendimą galimai lėmė ir tai, jog jis padėjo rinktinei atrankoje į 2019 m. pasaulio čempionatą, bet vėliau nesulaukė kvietimo dalyvauti pagrindiniame turnyre.

– Kiek svarbus yra Donato Motiejūno prisijungimas prie rinktinės? – žurnalistai paklausė Maskoliūno.
– Svarbus vienareikšmiai dėl daugelio niuansų. Nuo pirmos dienos, kai mane paskyrė vyr. treneriu, kontaktavome, buvome apsitarę, kad atvažiuos į langą. Po mūsų pokalbio žmogiškai palaikiau, mes susitarėme, kad tikrai šioje situacijoje neverta važiuoti, nes pas juos tikrai labai įtempta situacija, komanda nežaidžia taip, kaip savininkai tikėjosi, o jis yra jų pagrindinis žaidėjas. Sutarėme, kad paliekame tą klausimą atvirą, jo nekviečiame į rinktinę, kad nebūtų jam jokių problemų. Atsitiko šita nelaimė, nesąmonė, virusas, Donatas šiuo metu yra Lietuvoje, dega noru. Labai nori pasirodyti, nori atstovauti, nematau priežasčių, kodėl jam to nedaryti. Žinau, kad jis turėjo pokalbį su vadovybe, treneriu. Visi buvo už.

– Ignas Brazdeikis žengė pirmąjį žingsnį siekiant Lietuvos pilietybės. Kiek tas procesas yra pasistūmėjęs ir kiek puoselėjate viltį jį išbandyti vasarą?
– Šiandien per žinias girdėjau, kiek tas procesas yra pasistūmėjęs. Žinau lygiai tiek pat, kiek ir jūs. Tas klausimas artimiausiu metu bus svarstomas. Būsiu atviras, kol nėra, ką svarstyti, tai nelabai ir svarstau. Faktas, kad tokio lygio žaidėjas, kuris įrodinėja savo vertę NBA komandoje ir dukterinėje ekipoje, tikrai nepamaišytų Lietuvos rinktinėje. Apie jo galimybę šiai dienai man sunku kalbėti.

– Kurių žaidėjų dar dėl kažkokių niuansų nėra šiame sąraše?
– Žinote, ko negali įtraukti į sąrašą, tai – Eurolygos žaidėjų, tai – Kauno „Žalgirio“, apie NBA net nekalbame. Iš to, ką turime, praktiškai su visais kalbėjau asmeniškai, su kitais net kalbėti nereikia, jie pasiruošę važiuoti, nori pasirodyti ir atstovauti. Šiai dienai tai – optimali sudėtis. Galbūt ji yra šiek tiek per didelė – 14 žmonių, bet tam yra priežastys. Tikrai tikiuosi, kad Rokas, grįžęs iš Vitorijos („Žalgiris“ vasario 20-ą dieną žaidžia išvykoje), prisijungs, jei treneris (Šarūnas Jasikevičius) leis, prie mūsų ir galės debiutuoti vyrų rinktinėje rungtynėse su čekais. Martyną Sajų pakviečiau paskutinį, mes su juo atvirai pasišnekėjome, kad jis yra atsarginis trečias centras, kadangi nežinome, kokios formos yra Donatas. Likti su vieninteliu Evaldu Kairiu būtų rizikinga. Jis žino savo rolę, mes apie tai kalbėjome ir jam nebus tai kažkokia paslaptis.

Rinktinės sudėtis:

Žygimantas Janavičius PG 192 cm 30 m.
Rokas Jokubaitis PG 192 cm 19 m.
Tomas Dimša SG 195 cm 26 m.
Paulius Valinskas SG, PG 191 cm 24 m.
Deividas Gailius SF, SG 200 cm 31 m.
Gytis Masiulis PF 207 cm 21 m.
Mindaugas Kuzminskas PF, SF 205 cm 30 m.
Eimantas Bendžius PF, SF 207 cm 29 m.
Donatas Motiejūnas PF, C 213 cm 29 m.
Martynas Sajus C 208 cm 23 m.
Evaldas Kairys C 207 cm 29 m.
Mantas Kalnietis PG 196 cm 33 m.
Jonas Mačiulis SF 200 cm 35 m.
Arnas Butkevičius SF 197 cm 27 m.

– Ar Roko Jokubaičio dalyvavimas rinktinė paaiškės po „Žalgirio“ išvykos į Vitoriją?
– Taip. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir treneris gal jį išleis (šypsosi).

– Kiek jums svarbus šis langas jau žvelgiant į vasarą laukiančią olimpinę atranką?
– Labai svarbu. Galbūt krepšinio specialistai tikėjosi, kad šitame lange būtų galima išbandyti žymiai daugiau jaunimo, naujų veidų, žaidėjų, kurie dar nebuvo rinktinės radare. Rinktinės veteranai yra pakviesti vien dėlto, kad jie šiame lange, trunkančiame savaitę, bent kažkiek išmoktų, pajaustų, sužinotų, kaip mes bandysime žaisti vasarą. Kai vasaros pradžioje suvažiuos visi, man asmeniškai bus lengviau, kai didžiąją dalį žaidėjų aš jau būsiu pačiupinėjęs, jie bus mane pačiupinėję. Man yra paprasčiau su tais kandidatais, kurie bus iš Kauno „Žalgirio“. Bet yra tikrai nemažai kitų pavardžių, kurios vasarą atstovaus rinktinėje.

– Kiek šis langas gali būti svarbus pačiam Motiejūnui, žinant, kokia didelė konkurencija yra priekinėje linijoje?
– Senokai jį matėme žaidžiantį Europoje. Būkime teisingi, bet Kinijoje yra žaidžiamas kitoks krepšinis, jis ypatingai žaidžia kitokį krepšinį, nes viskas praktiškai yra ant jo pečių. Pažiūrėsime, kaip jis integruosis į komandą, į komandinį žaidimą, nes mes tikrai nepropaguosime kiniško krepšinio. Faktas, kad noriu pažiūrėti, kaip jis atrodo. Manau, jam pačiam įdomu, kaip jis atrodo. Matant tai, kas darosi Kinijoje, jam pačiam gali tekti ieškotis darbo. Tai ir jam yra platforma pasirodyti, kokio lygio jis yra žaidėjas. Donatas ne kartą yra įrodęs, kokio lygio jis yra žaidėjas, bet mes visi esame primiršę, kaip žaidžia Donatas Motiejūnas.

– Tomas Dimša išgyvena lūžio sezoną. Kokį įspūdį jums palieka šio krepšininko žaidimas?
– Labai džiaugiuosi dėl jo. Kaip jaunas perspektyvus žaidėjas jis buvo viršūnėje, po to nežinia, visi netgi turbūt buvome primiršę, kas yra Tomas Dimša. Labai už jį džiaugiuosi, jis žaidžia labai gerą sezoną. Jis pernai rodė atsigavimo ženklus žaisdamas Utenoje, šiemet žaidžia tikrai gerai, rungtyniauja per kelias pozicijas, žaidžia tikrai užtikrintai, pasitikint savimi. Bus labai malonu pamatyti, kaip jis atrodo rinktinės fone.

Komentarai:
Ūrodas Antanas
pempečiulpys Jonas, bet aš irgi paseilioju jam
2020-02-11
+10
Atsakyti
Eiiiiii
jūs gandonai Jonas, Antanas ir dar kiti psichai. jums kas nors gyvenime tinka? Dėl klubinio kašio tai suprantu patinka raudoną birką čiulpt, nepatinka žalgiris, bet ei... čia rinktinė avigalviai, baikit spazmuot. aš suprantu kad čia kažkoks labai nesveikos psichikos žmogus užsakytas vien diskusijai ir komentarams pakelt, bet turėkit sarmatos taip nusišnekėt. arba bent jau nesivadinkit tokiais vardais. užsivadinkit "ūrodas" ir "pempečiulpys"
2020-02-11
Atsakyti
Nesužinosi
Sudėtis tai tragedijų tragedija :)
2020-02-11
+1
Atsakyti
lietuvis
Kazkodel man atrodo, kad Adas jau buvo apsisprendes daugiau neatstovauti rinktinei po dalyvavimo paskutini karta ir uz tai as ji gerbiu saunuolis vyriokas.
2020-02-11
-1
Atsakyti
Kas pažįsta Ada?
Kuo jam netiko dėl nieko nekaltas maskoliunas su jasikevičiaus žalgirio sistema?
2020-02-11
+4
Atsakyti
Guliver)
Juškevičius buvo atkabintas nuo Pč nes jam Rytas siūlė kontraktą. Adas atsisakė ir kita diena skrido iš rinktinės. Gandonu gandonai tie ryto organizacija su Ablomaiciu priešaky.
2020-02-11
-2
Atsakyti
to Kas dabar parašys?
kvailiuk, tam Romanovui dirbo ir genijai, kol mokejo atitinkamai
2020-02-11
-1
Atsakyti
Kas dabar parašys?
Kai dirbo Romanovo asistentu, jam paduodavo raštelį, kur nurodyta kada kurią minutę ką išĺeisti, ką keisti
2020-02-10
-10
Atsakyti
Romanovo dvasia
Juškevičius atsisakė žaisti pas Maskoliūną. Bet Maskoliūnas sako, jog ne dėl jo. O dėl to, kurio dabar nėra. Metai praleisti pas savininką- trenerį Romanovą asistentui nepraėjo veltui.
2020-02-10
-12
Atsakyti
Jonas
jeigu Adulis baisinis nuostolis rinktinei, tai reik galvot kad ELITINES ZALMARGES vaiku jaunimo ir profesionalu visos sistemos labai apgailetinos!! pasirodo tiek metu sedintis ispurtes DIEVAS ir vaizDuojantis darantis STEBUKLUS, pasirodo tik eilinis SUDAS Iskeltas ant sakiu !!! apie Maskoly isvis nera ka sneket, besmegenis su salia sedinciais Masiuliais ir pan veikejais. o ka toks Plugas JAFTOKAS veikia ten isvis nesuprantama. tegul eina mokykla pabaigt pirma, nes sakinio suregzt nelabai moka.
2020-02-10
-11
Atsakyti
Su jais Darius galėtu daryti kokius nori derinukus
Kodėl Maskoliūnui nesugeba padėti Žalgirio sistemos krepšininkai nežaidžiantys eurolygoje? Bus sutrikdytas treniruočių ir natūralaus krepšininkinio auginimo procesas?
2020-02-10
+4
Atsakyti
ATI
Ado Juskeviciaus nereikejo ne tik rinktinei (Adomaiciui), bet ir Zalgiriui (Sarui su Maskoliunu). Tai kodel zmogus dabar turetu vel viska metes draskytis del rinktines?
2020-02-10
-2
Atsakyti
Adas
vienu zodziu del asmeniniu priezasciu nemanau kad Dar pabaiga Rinktyneje
2020-02-10
-18
Atsakyti
Adas
Tai kaip ten taip adas atsisake jau matyt pavargo Tai maskoliunas nesuprato ado
2020-02-10
-5
Atsakyti
Antanas
Si rinktine pasmerkta su situo lavonu. Reiks geru varkiu prasukt kai los su belgais ir cekais. Bus dar juokingiau nei prie adomo
2020-02-10
-5
Atsakyti
8 is 14 29 ir 30+ metu. Nekazka su talentingu jaunimu pas mus
2020-02-10
-10
Atsakyti
Duff
Laikas pamirsti Ada. Zmogui dabar reikia rupintis finansais, kad ta jo fyfa nepabegtu vos karjerai pasibaigus. Kiek galejo, tiek padejo...
2020-02-10
+7
Atsakyti
Saulius
Koki cia ble sarasa bnews istrauket su Jankunu? Apgailetna
2020-02-10
+7
Atsakyti
dabar Adomaitis bus kaltas 50 metu i prieki uz rinktines visas nesekmes :D. proto pas zalb.ybio gerbejus nulis absoliutus
2020-02-10
-8
Atsakyti
Anonimas
Atejo laikai,kad Lietuva pergyvena,kad kazkoks Juskevicius zaidziantis kazkokioj antrarusej net ir Rusijos mastais Permes komandoj atsisako zaisti rinktinej iki ko dagyventa,visada talentu netruko,bet dabar talentingu zaideju ypac didelis badas
2020-02-10
+17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.