Tubeliui – įvertinimas NBA stovykloje Čikagoje

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Čikagos (JAV)
2020-02-17 11:47
Nuotr.: BasketNews.lt/V. Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V. Mikaitis

Paskutinę minutę į „Krepšinis be sienų“ stovyklą pakviestas Ąžuolas Tubelis išrinktas tarp geriausių jos dalyvių. Tokio įvertinimo Vilniaus „Ryto“ talentas susilaukė už pasirodymą Čikagoje, paraleliai su „Visų žvaigždžių“ savaitgaliu, vykusiame renginyje.

Augustas Marčiulionis

Augustas  Marčiulionis
Komanda: Vilniaus Perlas
Vilniaus Rytas-2
Pozicija: PG
Amžius: 17
Ūgis: 192 cm
Svoris: 79 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Tubelis kartu su komandos draugu iš Vilniaus „Perlo“ komandos, Augustu Marčiulioniu, buvo tarp 64 vaikinų ir merginų, pakviestų į šeštąją kasmetinę stovyklą Amerikoje.

Trijų dienų stovykloje talentingiausi pasaulio krepšininkai sportavo, atliko specialius testus ir buvo išmatuoti, lankė paskaitas bei žaidė rungtynes.

192 cm ūgio Marčiulionio komanda pateko į mini turnyro finalą, tačiau jame nusileido varžovams.

Tuo metu 206 cm ūgio Tubelio ekipa neprasimušė į finalines rungtynes, tačiau pats septyniolikmetis vilnietis susilaukė asmeninio įvertinimo – buvo išrinktas tarp 10 geriausių  turnyro žaidėjų.

„Stengiausi žaisti kuo protingiau, – po turnyro tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Tubelis – Žaidėjai čia labiau fiziški, atletiški, daro įspūdingus pasirodymus, o aš stengiausi žaisti kuo protingiau. Užtvarų kokybė, kirtimai, sprendimai labiau padėjo man pasireikšti.“

Stovykloje dalyvavo jaunuoliai ir merginos nuo 16 iki 18 metų iš 34 pasaulio šalių. Marčiulionis turėjo kvietimą iš anksčiau, tuo metu Tubelis tik paskutinę minutę sužinojo vyksiąs į Čikagą ir prie stovyklos dalyvių prisijungė vėliau nei kiti.

Nors jį veikė aklimatizacija, Tubelis stovykloje išsiskyrė savo gebėjimais baudos aikštelėje.

„Čia suvažiavo geriausi krepšininkai iš visų žemynų, įdomu pamatyti tuos žaidėjus, kaip jie supranta krepšinį, kaip dalinasi kamuoliu. Aišku, ne visi dalinasi, tas labiausiai nervina, kai statai užtvaras, leidiesi ir negauni kamuolio.“

„Pirmą dieną niekas nieko nesupratome, kas vyksta. Nebuvo įmanoma suprasti, kas gerai žaidė, nes buvo visiškas chaosas“, – bičiuliui pritarė Marčiulionis.

Anot Marčiulionio, jam pačiam pirmosios akimirkos stovykloje buvo kiek bauginančios.

„Iš pradžių buvo šiek tiek sunku, keista. Toks šokas: atrodo, visi atletiški, šoka, bėga, pataiko. Bet po to visai prisitaikiau ir nebuvo blogai.“

Stovyklos dalyviai spėjo gyvai pamatyti NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio individualias rungtis ir pagrindines sekmadienio rungtynes.

Amerikoje „Krepšinis be sienų“ stovyklos vyksta nuo 2015 metų, o Europoje ir Afrikoje jos organizuojamos dar seniau. Tarp šios stovyklos dalyvių praeityje yra buvęs ir Jonas Valančiūnas.

Komentarai:
snarglys
snarglys kaip reta, ubagas
2020-02-19
-9
Atsakyti
kenciat
kavenski nuhaite sliapu pituhi
2020-02-18
+16
Atsakyti
na dėl marčelionio
O Tubelio :tai taip - jis Lietuvos ateitis ir garsins šalies vardą.
2020-02-17
-2
Atsakyti
na dėl marčelionio
Kiaušis jis totalus - tokių reta net tarp mulkių: iš 13-0 tritaškių - tai blogiau nei gatvės krepšinis.... Tėvo peniūkšlis - ne kitaip.
2020-02-17
-2
Atsakyti
Aaa
keista, maniau kad Marčiulionis daug geriau suzais uz Tubeli. Kol kas Tubelis savo amziuje aukstesnis uz kitus, todel lengva zaist, bet kai prades zaist aukstesniam lygy kur bus jo ugio centrai, sumazes ji statistika. O Marčiulioniui NBA tai tikrai nusimato po 3-4 metu. Tokiu geru ižaidėjo pasauly (ir ypač Lietuvoje) tikrai trūksta.
2020-02-17
-7
Atsakyti
...
tikrai kad keista "visi atletiški, šoka, bėga, pataiko", pas mus vis dar visi klauso trenerio ir vykdo derinukus, o likęs pasaulis ir bėgioja ir šokinėja ir dar pataiko
2020-02-17
Atsakyti
Tėtytės sūnelis
A tai Augustukas su merginomis žaidė ar kaip? - Nes jis reto blogumo žaidėjas -reik dar turėti sugebėjimų būti tokiu netalentingu...🤣 tėtytės pinigais pasivėžino -ameriką pamatė liaušis 😆
2020-02-17
-31
Atsakyti
Dilmah
Ryto augintiniai o ka zalmarge isaugino?Jokubaitis iskeltas ant sakiu supertalentas?
2020-02-17
-7
Atsakyti
Tomas Staučė
skrept, skrept. skreplys
2020-02-17
-14
Atsakyti
vilnietis
LAVONAS! Ir dar be smegenu...
2020-02-17
-11
Atsakyti
uz zalgiri
rytas jei butu nekvaili,mestu lauk ta nevykusi australa ir atiduotu jo minutes tubeliui,tai bent nauda kazkokia komandai butu ateityje.o tas jei nenori nutraukt savo noru,tegu treniruojasi atskirai nuo komandos.marciulioniui aisku sunkiau kai pririnkta visokiu pirdziunu ir bickauskiu,bet net ir cia akivaizdu kad tie nepakils niekada auksciau lkl,ir jei klubas nori islipt is tos duobes tai privalo rizikuot ir augint savo zvaigzdes o ne pudyt jas ant suolo.
2020-02-17
+37
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Augustas Marčiulionis

Augustas  Marčiulionis
Augustas  Marčiulionis
MIN: 19.34
PTS: 14.5 (55.17%)
REB: 2.5
AS: 3.5
ST: 4
BS: 0
TO: 5
GM: 2