Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Kol Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonas stovi ir yra pakibęs nežinioje, krepšininkai ir komandos skaičiuoja potencialius nuostolius.

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Komanda: Memphis Grizzlies
Pozicija: C
Amžius: 27
Ūgis: 211 cm
Svoris: 116 kg
Gimimo vieta: Utena, Lietuva

ESPN apžvalgininkas Adrianas Wojnarowski pranešė, kad žaidėjai gali netekti iki ketvirtadalio savo atlyginimo.

„Jeigu keletas reguliariojo sezono rungtynių bus atšaukta, tuomet žaidėjams tai gali kainuoti apie 20 proc. atlyginimų. Žinoma, kai kurios komandos sužaidė daugiau mačų nei kitos, bet dauguma žaidėjų netektų 21-24 proc. uždarbio“, – tikino Wojnarowski.

„Vis tik, jeigu lyga galėtų užbaigti reguliarųjį sezoną, o po jo surengti atkrintamąsias, būčiau nustebęs, jei savininkai norėtų susigrąžinti pinigus. Bet jei sezonas arba dalis jo bus atšaukta, tuomet tai viską keičia“, – pridėjo Wojnarowksi.

Žvelgiant į NBA lietuvius, didžiausią nuostolį patirtų Jonas Valančiūnas. Memfio „Grizzlies“ puolėjas šį sezoną turėtų uždirbti 16 mln. JAV dolerių. Vis tik, jeigu išsipildytų Wojnarowski prognozė, JV gali prarasti iki 3,84 mln. dolerių.

Tuo metu Domantas Sabonis šį sezoną vis dar rungtyniauja pagal naujoko kontraktą, tad netektis nebūtų tokia skaudi, jei žvelgtume į jo naują sutartį.

Pagal esamą kontraktą Sabonis šį sezoną turėtų susižerti 3,5 mln. dolerių ir dėl sezono atšaukimo gali prarasti apie 850 tūkst. dolerių.

Komentarai:
djgaffer
Neprapuls tie žaidėjai.Nemalonu aišku pinigus prarasti,bet kai uždirbi tiek,kad dviem gyvenimams užtektų,tai tie keli nurašyti milijonai manau jiems gyvenimo kokybės nesugadins.Jau jie tai tikrai mažiausiai gali dėl pinigų pergyventi.
2020-03-17
-2
Atsakyti
Pofka
O dieve kaip isgyvens..?
2020-03-17
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Jonas  Valančiūnas
MIN: 26.29
PTS: 14.87 (61.43%)
REB: 11.27
AS: 1.76
ST: 0.42
BS: 1.11
TO: 1.73
GM: 62