Nuotr.: AFP, AP – Scanpix/BasketNews.lt iliustracija
Nuotr. AFP, AP – Scanpix/BasketNews.lt iliustracija

JAV sporto žiniasklaidos milžinas „Bleacher Report“ sudarė Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) geriausių duetų reitingą, o jame atsirado vietos Domantui Saboniui ir Jonui Valančiūnui su komandos draugais.

Jonas Valančiūnas

Jonas  Valančiūnas
Komanda: Memphis Grizzlies
Pozicija: C
Amžius: 27
Ūgis: 211 cm
Svoris: 116 kg
Gimimo vieta: Utena, Lietuva

Memfio „Girzzlies“ klubo duetas Valančiūnas su lygos naujoku Ja Morantu sudarytame reitinge atsidūrė 19-oje vietoje.

„Morantas yra neabejotinas klubo veidas, o Valančiūno vidurkiai yra geresni už likusių komandos draugų, – rašo „Bleacher Report“. – Šis perkūno ir žaibo tandemas ir kitą sezoną turėtų išlaikyti „Grizzlies“ kovoje dėl atkrintamųjų, žinant, jog ir Jarenas Jacksonas su Brandone'u Clarke'u taip pat tobulėja.“

16-oje reitingo pozicijoje – Indianos „Pacers“ tandemas su Malcolmu Brogdonu ir Saboniu priešakyje.

„Kol Victoras Oladipo didžiąją sezono dalį praleido dėl traumos, „Šlovės muziejaus“ nario Arvydo Sabonio sūnus Domantas pateko į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, – teigia „Bleacher Report“. – Brogdonas turėjo sveikatos problemų, tačiau tai jam nesutrukdė fiksuoti geriausių karjeros statistinių rodiklių.“

Reitingo viršūnėje – Milvokio „Bucks“ krepšininkų Giannio Antetokounmpo ir Khriso Middletono tandemas.

Už „Bucks“ lyderių nugarų liko LeBronas Jamesas su Anthony Davisu (Los Andželo „Lakers“), trečioje vietoje – Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas (Hjustono „Rockets“).

Dalaso „Mavericks“ klubą į priekį vedantis Luka Dončičiaus ir Kristapo Porzingio duetas reitinge liko septintas, Nikola Jokičius ir Jamalas Murray (Denver „Nuggets“) rikiuotėje – šeštas, Kawhi Leonardas bei Paulas George'as (Los Andželo „Clippers“) – penktas, o Jimmio Butlerio ir Bamo Adebayo (Majamio „Heat“) tandemas – ketvirtas.

Sabonis šį sezoną NBA vidutiniškai renka po 18,5 taško, atkovoja po 12,4 kamuolio ir atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus.

Tuo metu Valančiūnas Tenesio valstijos ekipai vidutiniškai pelno po 14,9 taško, atkovoja po 11,3 kamuolio ir atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Domantas  Sabonis
MIN: 34.82
PTS: 18.5 (58.79%)
REB: 12.44
AS: 5
ST: 0.71
BS: 0.48
TO: 2.76
GM: 62