Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Vienuoliktoji dvikova – 1998-ųjų NBA finalo serijos šeštasis mačas tarp Jutos „Jazz“ ir Čikagos „Bulls“, kuris pagarsėjo Michaelo Jordano pergalingu metimu.


Šios dvi komandos NBA finale susitiko antrus metus paeiliui ir abi serijos buvo itin atkaklios. Išimtis nebuvo ir šeštasis susitikimas.

Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei Jordanas realizavo abi baudas bei rezultatą išlygino, tačiau jau kitos atakos metu Johnas Stocktonas smeigė tritaškį ir, likus 41,9 sek., vėl išvedė „Jazz“ į priekį – 86:83.

Vis tik tuomet Jordanas visus reikalus perėmė į savo rankas. Po Philo Jacksono paprašytos minutės pertraukėlės Jordanui prireikė keturių sekundžių, jog atliktų sėkmingą reidą krepšio link ir taip sušvelnintų „Bulls“ deficitą (85:86).

Kitoje aikštelės pusėje „Bulls“ vedlys išmušė kamuolį iš rankų Karlui Malone‘ui ir svečiai gavo progą išplėšti pergalę.

Šio šanso MJ nepaleido. Jordanas klaidinančiu judesiu nepaliko vilčių jį dengusiam Bryonui Russellui bei susikūrė visiškai laisvą metimą, kuris pasiekė tikslą ir, likus 5,2 sek., „Bulls“ išsiveržė į priekį – 87:86.

Po šio epizodo Stocktonas dar spėjo išmesti nelengvą tritaškį, tačiau jis buvo netaiklus ir finalinė sirena paskelbė „Bulls“ triumfą. Tai buvo šeštasis Čikagos klubo NBA titulas. Visi jie buvo iškovoti XX a. dešimtajame dešimtmetyje Jordano eros metu.

„Mūsų gynyba tvirtai laikėsi visos serijos metu. Niekada nebūtume tokioje situacijoje, jeigu ne mūsų gynyba. Manau, kad šis momentas yra karčiai saldus dėl to, nes tai buvo sunkiausias kelias ir sunkiausias iššūkis per visus 6 laimėtus titulus“, – po rungtynių sakė Jordanas.

„Po rungtynių stipriai apsikabinome. Žinojau, kad tai buvo daug ko pabaiga. Pasakiau Michealeui, kad tai – įspūdingas finišas ir neįtikėtina istorija“, – prisiminė Jacksonas.

Fantastiškai šeštosiose rungtynėse žaidęs Jordanas per 44 minutes pelnė 45 taškus (12/28 dvit., 3/7 trit., 12/15 baudos), perėmė 4 ir atkovojo 1 kamuolį bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Pralaimėtojų gretose ryškiausiai spindėjo Malone‘as, kuris surinko 31 tašką (11/19 dvit., 9/11 baudos), 11 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvius perdavimus.

„Viskas tas pats ir tas pats kiekvienais metais. Pavargau nuo to“, – po mačo sakė Malone‘as.

Ši dvikova iki šiol yra didžiausią auditoriją surinkęs mačas NBA istorijoje. Šeštąsias NBA finalo rungtynes stebėjo 35,9 mln. amerikiečių. Apskritai, visa ši serija buvo žiūrimiausia lygos istorijoje, vidutiniškai pritraukusi po 29 mln. žiūrovų.


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:

Komentarai:
Tevas
Gerai, kad primenat vaikams koks krepsinis buvo, kai reikedavo su mesom taskus pelnyti ir pastoviai prilaikomas budavai. Tu laiku NBA fizine prasme galingiau atrode, siu laiku NBA viskas daroma, kad puolimui palengvinti tasku daryma. Idomu butu pamatyti prime Jordona siu laiku krepsinyje, nes jei tais laikais sugebejo tureti 30 tsk vidurki, tai baisu pagalvoti ka isdarinetu siaismlaikais. Dabartinis krepsinis irgi grazus, bet pasigendu rimtu grumtyniu po kase ir fizisko uzdominavimo, kai Shaqas suvalkiodavo savo oponentus...
2020-03-31
+4
Atsakyti
teko tiesiogiai tas varzybas ziuret... smagus krepsinis buvo
2020-03-30
-5
Atsakyti
Anonimas
malone subauduotas. jordanas suzingsniavo, metimas fuxinis, pasiseke labai kad jazz neimete po to.
2020-03-30
+6
Atsakyti
Anonimas
Va tada buvo kietas kontaktikis krepsinis, o ne dabar ... Pasiilgau tu laiku krepsinio
2020-03-30
+4
Atsakyti
padla
pergalingas metimas po prazangos puolime :)
2020-03-30
+7
Atsakyti
MJ
Tiesiog nesustabdomas..
2020-03-30
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.