Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Ramūnas Šiškauskas

Ramūnas  Šiškauskas
Pozicija: SG, SF
Amžius: 41
Ūgis: 198 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: Kaišiadorys, Lietuva

Penkioliktoji dvikova – 2009 metų Eurolygos finalas tarp Šarūno Jasikevičiaus ginamos Atėnų „Panathinaikos“ ir Ramūno Šiškausko vedamos Maskvos CSKA.


Šarūnas Jasikevičius siekė savo ketvirtojo Eurolygos titulo. Jis prieš mačą žinojo, kad laimėjęs taptų pirmuoju krepšininku, kuriam triumfuoti Eurolygoje pavyko su trimis skirtingais klubais.

Ypatinga buvo ir Šiškausko situacija – jis siekė trečiojo titulo iš eilės. 2007 metais puolėjas Eurolygą laimėjo su „Panathinaikos“, o 2008 metais – su Maskvos CSKA.

Finale trečiojo kėlinio viduryje „Panathinaikos“ pirmavo 23 taškais (56:33), o tai buvo rekordinė persvara rungtynėse. CSKA pakilo į kovą: per daugiau nei 5 minutes rusai į savo krepšį nepraleido nė taško, patys surinkdami 13 ir po 30 žaidimo minučių komandas teskyrė 10 taškų – 56:46.

CSKA vis artėjo, bet likus minutei iki rungtynių pabaigos „Pao“ pirmavo 7 taškais (70:63). Matjažas Smodišas ir Šiškauskas smeigė po tritaškį bei likus 26 sekundėms rusai kvėpavo varžovams į nugaras 69:70.

Diamantidis ir Šiškauskas apsikeitė taikliomis baudomis ir „Pao“ išlaikė persvarą (72:71). Željko Obradovičius į aikštę grąžino Jasikevičių ir prieš šį krepšininką CSKA prasižengė. Įžaidėjas pataikė tik antrą metimą (73:71) ir CSKA atakai liko 5,8 sekundės.

Šis išpuolis Ramūnui Šiškauskui įsiminė visam gyvenimui. Jis priėmė kamuolį šalia vidurio linijos, nusivarė kamuolį iki tritaškio linijos ir apsisukęs atliko sudėtingą tritaškį. Lankas išspjovė kamuolį ir rungtynėse triumfavo „Panathinaikos“ su Jasikevičiumi priešakyje 73:71.

„Planas buvo veržtis po krepšiu, bet jeigu tokia galimybė neatsirastų, turėjome mesti tritaškį, – paskutinės atakos planą po mačo atskleidė Šiškauskas. – Perskaičiau situaciją ir pasirinkau tolimą metimą. Manau, kad tai nebuvo blogas metimas, tiesiog jo nepataikiau. Tai – žaidimo dalis.“

Ketvirtąjį kartą titulą į viršų kėlęs Jasikevičius nugalėtojams per 20 minučių įmetė 10 taškų (3/5 trit., 1/2 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 12 naudingumo balų.

Šiškausko sąskaitoje per 28 žaidimo minutes buvo 13 taškų (2/4 dvit., 2/6 trit., 3/6 baudos). Po šio finalo daugiau nė vienas iš šių dviejų legendinių Lietuvos krepšininkų Eurolygos titulų daugiau neiškovojo.

Naudingiausiu finalo ketverto krepšininku buvo išrinktas Vassilis Spanoulis, finale įmetęs 13 taškų (2/5 dvit., 3/5 trit.) ir surinkęs 5 naudingumo balus.

„Panathinaikos“ treneris Željko Obradovičius tuomet iškovojo septintąjį titulą. Vėliau jis tai dar padarė du kartus.

Rungtynių apžvalga:


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:

Komentarai:
M
Tai n* isspoilinti pavadinime...
2020-04-03
Atsakyti
djgaffer
Ot laikai buvo,kai EL finaluose net du lietuviai žaisdavo.Ir būdavo vieni pagrindinių žaidėjų.Šiais laikais,atmetus Žalgirį,mūsiškių nedaug EL.Bet reik tikėtis,kad su laiku jų vėl padaugės.
2020-04-03
+2
Atsakyti
Parabellum
Nieko nuostabaus. Neveltui SARAS visa gyvenima buvo zalio kraujo ir jam pareiga buvo laimeti pries bet koki raudona skudura.
2020-04-03
+7
Atsakyti
Ss
pagarsėjas chokeris Šiška buvo, nėra įmetės svarbaus metimo per savo karjera
2020-04-03
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.