Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Praėjusią savaitę pasirodęs dokumentinių filmų ciklas „Paskutinis šokis“ sužavėjo didžiąją dalį auditorijos, tačiau buvęs Čikagos „Bulls“ krepšininkas Toni Kukočius turėjo kitokią nuomonę.

Toni Kukoc

Toni  Kukoc
Pozicija: SF
Amžius: 51
Ūgis: 211 cm
Svoris: 107 kg
Gimimo vieta: Splitas, Kroatija

Kroatas geriausiais žodžiais atsiliepia apie tuometinį „Bulls“ generalinį direktorių Jerry Krause'ą, nors dokumentinių filmų cikle pastarasis yra smerkiamas dėl darbo metodų ir santykių su treneriu Philu Jacksonu.

„Tikiuosi, kad kitos serijos bus šviesesnės ir labiau koncentruotos į mūsų pergales, vietoje ieškojimo kaltų, kodėl „Bulls“ nelaimėjo 8 ar 10 NBA titulų – „NBC Sports“ sakė Kukočius. – Kai tai vyko, pasaulis buvo labai laimingas, todėl nežinau, kodėl žmonėms reikėtų pavydėti.“

Kukočių NBA naujokų biržoje „Bulls“ vadovas Krause'as pašaukė 1990-aisiais, o prie komandos puolėjas prisijungė 1993-aisiais ir žaidė joje iki 2000-ųjų.

Gindamas Krause'ą, Kukočius prisiminė 1990-1993 metų laikotarpį, kai po NBA naujokų biržos liko rungtyniauti Europoje.

„Tuos trejus metus Krause'as įvairiais raginimais įtikinėjo mane atvykti, sakydamas: „Tu neturi supratimo, kokį neįtikėtiną trenerį turime, su nuostabiais veteranais Johnu Paxsonu ir Billu Cartwrightu. Taip pat turime fantastiškus atletus Michaelą Jordaną ir Scottie Pippeną, kurie gali padaryti bet ką.“ Krause'as visada džiaugsmingai kalbėjo apie komandą bei organizaciją ir niekada nesigyrė, jog tai jis sukūrė šią dinastiją.“

„Žmonės apeliuoja, sakydami, jog Krause'o ego sugriovė „Bulls“ dinastiją, nesidžiaugdami, ką jis nuveikė, o tik smerkdami, – tęsė buvęs krepšininkas. – Jo nebėra čia, bet net nenoriu sakyti, kad jis negali apsiginti. Nėra nuo ko ginti. Jis – generalinis direktorius, laimėjęs 6 NBA titulus, įvardinkite man penkis kitus tokius žmones bet kuriame sporte, kuriems pavyko tai padaryti.“

Krause'as „Bulls“ vadovu dirbo nuo 1985-ųjų iki 2003-ųjų, o iš šio pasaulio pasitraukė eidamas 78-uosius metus, 2017-aisiais.

Trečiasis ir ketvirtas „Paskutinio šokio“ epizodai Lietuvoje bus pasiekiami balandžio 27 d.

Komentarai:
Mj
Yra 8 serijos seasonvar. Ru ketvirta ziuriu, toks vidutinis 7/10
2020-04-26
-8
Atsakyti
Golas
Čia yra dvi pusės- krepšinio ir verslo. Mes, gražaus krepšinio, emocijų gerbėjai, istorijos liudininkai, turėtume ir palaikyt krepšinio pusę. Todėl nesuprantu, kodėl turėtume ginti verslo atstovo pusę. Iš vadybos pusės Krausas ir jo komanda dirbo puikiai. "Bulls" tapo viena populiariausių komandų pasaulyje, nešančių milžiniškus pinigus. Komandos žaidėjai, treneriai pasikėlė maximaliai savo vertes. Krausas žinojo, kad iškelta tokia organizacija neš jam dar daug gražaus pinigėlio ir be didesnių išlaidų. Dėl to ir nebenorėjo savo komandoje turėt brangaus trenerio, Pipenui mokėt didelių pinigų ir t.t. Verslo terminais, Krausas norėjo maksimizuoti pelną. Krausas tikėjo Jordanu ir manė, kad jį betkuo apstačius turės čempionišką komandą. Laukiame filmo tęsinio ir pamatysim, kuo šitas noras virs. Bet kaip jau žinom, Jordanas tokiam planui nepasirašė. Labai gerai, kad komanda atlaikė psichologinius išbandymus ir pasiėmė jiems priklausiusius žiedus 1998siais. Bet ši dinastija su šiek tiek daugiau investicijos galėjo tęstis dar ilgiau. Kukočius paprasčiausiai nenori pilstyt žibalo į ugnį, nes būtent Krausas patikėjo europiečiu, kas tais laikais nebuvo labai dažnas reiškinys. O būtų ketinę jį iškeist čempioniškam sezone, pažiūrėtume ką dabar sakytų:)
2020-04-25
-2
Atsakyti
bum shaka laka
O jei rimtai, na nėra tobulų žmonių, nėra žmonių kurie nedaro klaidų, nesusimauna, o kur dar žmonių ego ir t.t. O čia juk NBA verslas, kuriame sukasi krūvos pinigų, ir kiekvienas nori atsriebti savo dalį, kaip ir kiekvienam versle ar darbe. Kas šūdiniasia visoj šioj situacijoj, kad šis bičas kurį čia dauguma puola (Bulls gen. vadybininkas Krause) net apsiginti arba savo nuomonės pasakyti negali.. nes tiesiog yra miręs. Toks gaunasi shitt thing į vienus vartus, ir herojų ieškojimas kitų sąskaita, tų kurių jau nėra. Ir Toni čia teisus 1000 procentų.
2020-04-25
+7
Atsakyti
bum shaka laka
Kleiza va Jarutį siuntinėja nach ir ok. Toks tipo gyvenimas :)))
2020-04-25
+12
Atsakyti
D.
Net ir čia paminėta, kad Krausui lb svarbu buvo paminėt organizaciją. Jo buvo sprendimas viską griaut, nes jis buvo įsitikinęs, kad jis tokių ekipų ir be MJ, Pippeno gali sukurt daugybę, bet kaip matėm 20metų po MJ , jis nieko panašaus net nesukūrė. Ir Dar tuometu visas pasaulis iš laikraščių ir video reportažų matė didžiulė nesantaika tarp bulls krepšininkų ir Krauso. Akivaizdžiai matės, jog Krausas pavydi žaidėjams dėmesio ir populiarumo ir visais įmanomais būdais bandė gaut šlovės bent truputį. Bet arenose kaip nušvilpnėjo jį, taip ir nušvilpinėjo iki pat karjeros pabaigos. Tiesiog žmogus galėjo tyliai ramus mėgautis čempioniška komanda, bet pavydas paėmė į viršų. Įsivaizduokit dabar Motiejūną Paulių, stengiantis visaip būdais užgožt Jasikevičių.? Juk graudu būtų tai matyt. Taip ir su Jerry Krause - buvo graudu jį tokį matyt, ypatingai per spaudos konferencijas.
2020-04-25
+2
Atsakyti
djgaffer
Kukočius teisus.Krause daug darbo padarė,suburdamas tokią čempionišką ekipą.Jordaną ne jis pašaukė,bet jis sudėliojo likusias būtinas dalis.Tą patį Jacksoną paėmė,su kuriuo vėliau trintis buvo.Bet nėra namų be dūmų,dramų visur pasitaiko.Kad ir kas ką sakytų,bet Krause visada bus atsimenamas kaip tas,kuris padėjo sukurti tą legendinę dinastiją.
2020-04-25
+10
Atsakyti
Žalias
Čia aišku tik spėjimas, bet gal Philas norėjo, kaip dabar madinga, perimti ir gm vietą. Dabar yra tokių variantų, kai treneriai rūpinasi komplektacijom, o žinant Philo talentą ir ambicijas, visko gali būti. Tada Krausas pradėjo gintis ir viskas išsisuko į tokį shit show. Čia blyn pirmojo pasaulio problemos, kai milijonus užkalę žmonės pradeda stumdytis ir ieškoti dėl kažko kaltų. Pirmiausia, reikia suprasti, kad žmogus yra miręs, jo kaltinimas ne tik yra ne etiškas, bet ir kvailas, nes jis niekaip negali atsakyti į kaltinimus ir pateikti savo nuomonės. Galima sutikti su Tony, nes kol kas tai mažiau apie kašę, o daugiau apie senų sąskaitų suvedinėjimą.
2020-04-25
+5
Atsakyti
Objektyvusis Tonis
Manau, nešališkiausia Tonio nuomonė. ir nieks nesupranta, kad jei būtų kitaip nei darė ir elgėsi Krause-gal tų čempioniškų žiedų nebūtų buvę visai..? Kur buvo MJ iki Krauses vadovavimo? Statistiką tik rinkos, o žiedais net nekvepėjo. Būtų davęs tuos 10milų Pipenui-klausimas ar nebūtų praradęs motyvacijos žaista, kaip dažnai atsitinka su NBA milijonieriais. Š...o verti "ekspertų" svaičiojimai. Niekas nenorėjo Rodmano komandoje-Krause norėjo. Kur tie kritikai, kurie sakė, kad tai sugriaus komandą? Dėl savo ego man MJ niekada nebus nr1.
2020-04-25
-10
Atsakyti
Anonimas
huh. ir vis tik ne krauseas pasauke jordana. be jordano nei vieno tiutulo nebutu laimeje. kaip ten pasielge su jacksonu, kuris dar 5 nba ziedus laimejo po to ir pippenu tai tikrai nieko ypatingo. aisku kukocius zino viska geriau bet labai keista kad nrsutampa nuomone jo ir pippeno ar jordano...
2020-04-25
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.