Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvoje, švelnėjant karantino apribojimams, sportininkams leista treniruotis.

Šį sezoną metamos baudos

83%
14,9
Pataiko: 14,9
Taiklumas: 82,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Visiems sportininkams leidžiama treniruotis atviruose sporto aikštynuose, jei 1 sportininkui tenka 10 kvadratinių metrų ir tarp sportininkų, ar jų 2 asmenų grupių, išlaikomas ne mažesnis negu 10 metrų atstumas.

Nuo balandžio 30 d. šie ploto ir atstumo ribojimai netaikomi sportininkams, įvykdžiusiems atrankos į olimpines ir paralimpines žaidynes reikalavimus, olimpinių rinktinių kandidatams, sportininkams, besirengiantiems kurčiųjų, pasaulio ar Europos čempionatams, nacionalinių rinktinių ar kitų komandinių sporto šakų turnyrams (lygoms). Išvardyti sportininkai gali treniruotis ir didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, vidaus patalpose profesionalūs sportininkai, įskaitant ir Eurolygos kovų atnaujinimo laukiantį Kauno „Žalgirį“, galės pradėti treniruotis nuo gegužės 4 dienos.

Tuo metu, kai nesportuoja, sportininkai turi dėvėti veido kaukes ar apsauginius skydelius. Rekomenduojama naudotis asmenine įranga ir sporto priemonėmis. Pasinaudojus įranga, ją būtina dezinfekuoti.

Treneriai, medicinos darbuotojai, kitas personalas turi laikytis 2 metrų atstumo vienas nuo kito. Jie taip pat privalo dėvėti apsaugines veido kaukes, respiratorius ar skydelius. Nerekomenduojama atvykti į darbą tiems darbuotojas, kurie yra 60 metų ir vyresni. Pašaliniai asmenys į sportavimo vietą nebus įleidžiami.

Ir sportininkams, ir personalo darbuotojams, vos tik atvykus į treniruočių vietą, būtina pamatuoti temperatūrą. Prie sportavimo vietos turi būti dezinfekavimo priemonės, galimybė nusiplauti rankas, pateikiama higienos informacija apie rankų dezinfekavimą, čiaudėjimo etiketą ir kt.

Komentarai:
Geros zinios
tiek Futbolininkai Tiek krepsininkai jau gales pajaust paliest kamuolius grizt i arenas ar lauka
2020-04-30
-6
Atsakyti
Ir kas iš to ? 1,5m be žaidimo fizinio kontakto tad dabar vėl bent mėnesio pasiruošimo reiktų. Apie traumų rizika padidėjusią net nereikia pasakoti. Bus pornografija o ne krepšinis tad kam to reikia? Aišku visi skaičiuoja PINIGUS bet koks bus žaidėjų lygis nukritęs o ką jau kalbėti apie užsieniečius. Ok lietuvoje daugiau mažiau stabili situacija bet jav rusija prancūzija ir kaip į ten arba iš ten atvyks žaidėjai?
2020-04-30
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.