Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Kauno „Žalgiris“ dėjo pastangas pratęsti 2019-2020 m. sezoną Lietuvoje, tačiau pirmadienį kartu su kitais Eurolygos klubų vadovais buvo priverstas pripažinti sezono pabaigą. Tam net nereikėjo balsavimo – Eurolygos direktorius Jordi Bertomeu pasiūlė atšaukti sezoną ir tam buvo pritarta.

Šį sezoną metamos baudos

83%
14,9
Pataiko: 14,9
Taiklumas: 82,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

„Bertomeu pasakė, kad siūlo nutraukti sezoną ir net nebalsavome, – pirmadienį „Žalgirio“ arenoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė „Žalgirio“ prezidentas Paulius Motiejūnas. – Buvo pasakyta, kad reikia nutraukti, nes nėra galimybių tęsti.

Liūdna diena nes buvo viltis, kad galėsime pratęsti, kas buvo pradėta. Norime padėkoti treneriams ir žaidėjams už darbą ir tikėjimą, bet judame toliau.“

Eurolygos sezonas baigėsi taip ir nepaskelbus galutinių vietų ar čempionų. 12 pergalių per 28 rungtynes iškovojęs „Žalgiris“ prieš nutraukiant pirmenybes žengė devintoje vietoje.

Eurolyga svarstė kelis sezono pratęsimo modelius, vienas iš jų buvo planuotas ir Lietuvoje.

„Mes norėjome žaisti, dėjome pastangas, kad organizuotume varžybas Kaune, galvojame, kad būtų pavykę, bet reikia atkreipti dėmesį, kad skirtingose šalyse – skirtingos situacijos, Rusijoje įtemptesnė situacija. Yra daug dalykų, ko negalime kontroliuoti, – sakė Motiejūnas. – Eurolyga pasakė, kad reikia baigti sezoną, ir nebuvo, kad ginčytumėmės. Jie žino visas kortas geriau nei mes, tai tiesiog palaikome jų sprendimą. Turime pasitikėti jų vadovavimu ir pasitikime.“

„Žalgiriui“ dabar prasidės darbymetis, galvojant apie kitą sezoną. Anot Motiejūno, pirmiausia reikia sulaukti informacijos, kaip keisis lygos ir klubų finansai bei žaidėjų atlyginimai.

„Reikia tiksliai paskaičiuoti, kiek prarandame pinigų kaip klubai ir lyga. Dėl kito sezono pagrindinis dalykas – kalba su ELPA (Eurolygos žaidėjų asociacija) žaidėjų, kurie turi ilgalaikes sutartis, nes rinka keisis ir visi tai suprantame. Gavę informaciją, matysime, kaip galime formuoti komandą.“

„Mums didžiausias klausimas – kitų metų biudžetas, – sakė Motiejūnas. Daug rizikos, nes nežinome ar su fanais žaisime, kokia bus su rėmėjais situacija. Iš esmės keičiasi klubo pajamos ir reikia matyti, už kiek ir kokiomis sumomis galime rašytis žaidėjus.“

Konferencijos vaizdo įrašas:

Komentarai:
Sigis
eurolyga bus dabar tik kokiais 2025 ir zais robotai😉
2020-05-26
+7
Atsakyti
Anonimas
tokie dabar laikai, net neabejočiau dėl sezono pratęsimo jeigu viskas nesisuktų apie „babkes". dabar būtų tie senesni, paprastesni laikai ir viską pratęstų..
2020-05-26
-1
Atsakyti
Vargdienis
Motiejau, baik graudinti. Tikrai labai gaila, kad šis melžimas taip greitai sustojo, tiesiog alpsta visi. Pateik ataskaitą, kur nukeliavo pinigai už abonentus, rėmimus, savivaldybės paramą, gaunamą koncesijos mokestį už Arenos naudojimąsį kuris mokamas visai ne pagal paskirtį ir prigimtį, nes koncesijos gavėjas nėra savo lėšų Investuotojas. Trumpiau , baik verkšlenti, surimtėk, pradėk atidirbinėti, lopetą į rankas, draugelius iš Švogerių klubo į parankę ir pirmyn Tėvynę gelbėti nuo pandemijos.
2020-05-25
-3
Atsakyti
Kaip gražu
Iš Motiejuko nė trupučio panikos ar jaudulio. Nu ir ko pergyventi, kai nėra jo kapitalo indėlio ir kai suka svetimas, miesto bendruomenės suneštas per mokesčius lėšas. Būtų investavęs savo kapitalo, skolinęsis iš bankų, prisiėmęs rizikas, būtų įgijęs pagarbą. O dabar, nu sustojo viskas, nu ir ką, ar kas nors jam baksnoja grąžinti paskolas, rasti savo nuosavų lėšų sumokėti darbuotojams, padengti pastovias išlaidas. Jisai tai sau šypsosi į ūsą, galvodamas kokią puikią schemą yra susukęs, jokios asmeninės rizikos nėra, sėdi sau smagiai, pinigėliai už valdiškos Arenos nuomą kapsi, Savivaldybės parama atkeliaus, kaip gražu. Legionieriai ilsisi namuose, likusius pinigus gaus, lietuviukams žaidėjukams irgi liūdna nebus. O mes varguoliai sunešę pinigus, kuriuos tokie schemų turėtojai sau taško ir toliau batoną griaušime. Ir kam mums reikia tokio pinigų siurbiko. Lai eina normaliai dirbti, pavargti. O nori klubą valdyti, įdėk savo kapitalą, skolinkis, rizikuok ir puikuokis. Užtenka piktnaudžiauti žmonių lėšomis ir gerumu. Tegul tampa klubas privatus, o miesto lėšos ir turtas turi tarnauti ir duoti grąžą tam kam viskas priklauso, o ne išvežama kapitalo dalis iš Lietuvos.
2020-05-25
+5
Atsakyti
qwerty
šitas tai turi verkimo juodą diržą
2020-05-25
+4
Atsakyti
ddadu
tai kur tie vaikai dingo,kur aiskino kad nusisneku,kad cia nerealu sezona pratesti....gi aiskino as idiotas nieko nenusimanau..jie tikri ekspertai zino kad net reguliarus sezonas bus pratestas visos komandos suvaziuos i viena sali ir zais :PP as jam aiskinau kad cia neiimanomas senarijus cia visiskai nerealus variantas...tai mane isvadino nieko nezinanciu apie krepsini,nieko nenusimananciu...damm vaikai is mamos 1 eura gaudami cipsams yra tikri ekspertai
2020-05-25
-9
Atsakyti
Biudzetas
reikes laukti Informacijos kaip keisis Lygos ir klubu finansai bei zaideju atlyginimai
2020-05-25
+2
Atsakyti
Su Bilietais
Su Bilietais Obonementais neaisku kaip bus Jei dabar naujam sezone be ziurovu
2020-05-25
+2
Atsakyti
Su Remejais
Tai taip ar taip Kad su Remejais nieko negirdim per vasara ar sezono metu kad kas papildytu nauju
2020-05-25
Atsakyti
djgaffer
Motiejūnui liūdna dėl to,kad Žalgiris dar galėjo kabintis į aštuntuką bei galbūt surengti finalinį etapą.Dėl to ir yra nuoskauda.Bet pats puikiai supranta situaciją,todėl reikia ruoštis ateities kovoms.
2020-05-25
+3
Atsakyti
Oficialu
Pasibaigus sezonui Žalgiris iš karto pradėjo komandos komplektacijos darbus. Pirmas žingsnis išsaugoti komandos lyderį ir legendą Paulių Jankūną, kuriam siūloma 5 metų 3.5 milijono eurų sutartis.
2020-05-25
-5
Atsakyti
Anonimas
Kita sezona mes norime, kad bilietai brangtu 30 procentu ☺
2020-05-25
+1
Atsakyti
Jonas
liudna diena, gedulas motiejukui:))) tu nejuokink zmoniu su tokiais pareiskimais, falsyvas snukeli, ploja rankom o sneka kaip jam liudna ir gaila. sunese kauno avinai durneliai pinigus, likusio sezono islaidos kisenej, dar paverke kaip sunku bus ir kad uz bilietus nesugalvotu atsiimt euru durneliai, tada bus istikimi ir tikri zalgirio fanai, zaidejam sumazino nubrauke ir del to jam labai liudna:))) gedula reiktu paskelbt, baisu.
2020-05-25
-2
Atsakyti
Anonimas
Manau Jasikevicius ir su NKL lygio vaikais patriuksmaus Eurolygoj.
2020-05-25
-3
Atsakyti
Aiškiaregis
Nors aš eilinis pensininkas, bet visom išgalėmis remsiu Žalgirį, nes tai mano komanda, jo rungtynes gyvai žiūriu nuo 1963 metų kai man buvo 8 metai.... Skvernelio dovanotus 200E.pervesiu Žalgiriui.
2020-05-25
+1
Atsakyti
Kirvukas
Dabar svarbiausia Jankūną išlaikyti. Turėtų už 650k pasirašyt. Vistiktai žalias kraujas.
2020-05-25
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.