Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Lietuvos krepšinio bendruomenė kviečia ištiesti pagalbos ranką buvusiam krepšininkui ir treneriui Mindaugui Budzinauskui.

Nuo liepos mėnesio ir per jį vyksiančio „Hoptrans 3x3” turnyro metu bus galima aukomis padėti su onkologine liga kovojančiam vyrui.

46-erių Budzinauskas yra tarp ryškiausių pastarųjų dešimtmečių Lietuvos krepšinio veidų bei vienas iš šalies trijulių krepšinio pradininkų.

Tarp skambiausių Budzinausko pasiekimų 3x3 krepšinyje – dvi „3on3 World Cup“ taurės 2006 ir 2008 metais, laimėti „Moscow Open“ ir „Tallinn Open“ turnyrai, dalyvavimas pirmajame oficialiame FIBA pasaulio turo finaliniame etape 2012-aisiais.

Vėliau, 2014 metais, vedama Ovidijaus Varanausko ir treniruojama Budzinausko, Lietuvos ekipa iškovojo bronzos medalius FIBA Europos krepšinio 3x3 čempionate.

Kaunietis taip pat ryškiai pasižymėjo ir tradiciniame krepšinyje. Jis yra tapęs 1998 ir 1999 m. Lietuvos čempionu, 2004-aisiais laimėjo Estijos pirmenybes.

Per savo karjerą Budzinauskas rungtyniavo tokiuose klubuose kaip Vilniaus „Sakalai“ ir Vilniaus „Statyba“ ar Panevėžio „Techasas“, taip pat su Novo Mesto „Krka“ klubu žaidė Eurolygoje.

Kaip treneris, jis yra stovėjęs prie Panevėžio „Lietkabelio“ ir Kėdainio „Nevėžio“ vairo, o nuo 2015-ųjų dirbo Starogardo „Polpharma“ ir Ščecino „King Wilki Morskie“ ekipose.

Budzinauskas su liga kovoja nuo 2018-ųjų vasario. Nors ji kelis kartus buvo atsitraukusi, pastaruoju metu situacija vėl pasidarė sudėtinga.

Treneriui padėti bus kviečiama viso „Hoptrans 3x3” turnyro metu. Norintieji paaukoti, tai padaryti gali jau dabar:

  • Lietuvos kompozitoriu sąjungos muzikos fondas, įmonės kodas 192005783
  • Sąsk nr. LT887300010162834797
  • Paskirtis: Mindaugui
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.