Nuotr.: BC Nevėžis
Nuotr. BC Nevėžis

Kėdainių „Nevėžis“ tęsia darbus šio tarpsezonio metu. Klubas susitarė su dviem vienais perspektyviausių savo kartos aštuoniolikmečių krepšininkų Europoje, kurie ateinančius du sezonus praleis Kėdainiuose.

Šį sezoną pelnomi taškai

41%
74,4
Pelno taškų: 74,4
Taiklumas: 41,1%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 91
Blogiausias pasiekimas: 51
Daugiausia pelno: Laurynas Beliauskas

213 cm ūgio Vokietijos talentas Arielis Washingtonas Hukporti pastaraisiais metais rungtyniavo Ludvigsburgo „MHP Riessen“ komandoje su kuria praėjusią savaitę tapo Vokietijos vicečempionu. Šių metų vasario mėnesį Čikagoje vykusioje „Basketball Without Borders“ stovykloje jis buvo pripažintas naudingiausiu žaidėju.

2018 m. žiemą Valensijoje vykusiame Eurolygos jaunimo turyro etape vokietis buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju. Turnyro metu Hukporti vidutiniškai rinkdavo po 18 taškų, sugriebdavo po 15,3 atkovoto kamuolio bei turėjo 26,8 naudingumo balų vidurkį.

„Šansas žaisti prieš profesionalus, prieš Eurolygos lygio komandas – tai yra mano lūkesčiai.“ – pasirinkimo žaisti „Nevėžyje“ priežastis nurodė Hukporti.

Tuo tarpu 198 cm ūgio atakuojantis gynėjas iš Italijos Abramo Canka į Kėdainius atvyksta nuomos pagrindais.

Jis šią vasarą pasirašė ilgalaikę sutartį su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubu, bet ateinančius du sezonus rungtyniaus Kėdainiuose. Praėjusį sezoną Canka rungtyniavo antroje Italijos lygoje, kur gindamas Roseto „Sharks“komandos garbę fiksavo 7,8 taško bei 4,1 atkovoto kamuolio vidurkius.

Šių metų sausio mėnesį Miunchene vykusiame Eurolygos jaunimo turnyre Abramo Canka išvedė „A.S. Stella Azzurra“ krepšinio akademijos komandą į turnyro finalą bei buvo išrinktas į naudingiausių žaidėjų penketą.

Šiame turnyre jo statistiniai rodikliai siekė 16,8 taško, 4,3 atkovoto kamuolio, 4,3 rezultatyvaus perdavimo bei 21,3 naudingumo balo vidurkius.

„Pasirinkau „Nevėžį“, nes žinau, kad čia sulauksiu daugiau šansų nei kitose komandose, o mano amžiuje daug rungtyniauti yra labai svarbu. Tiek treneris, tiek savininkai bei apskritai komanda jau dabar man suteikia didžiulį pasitikėjimą.“ – pasakojo italas.

„Tai ypatingai džiugi diena mūsų klubui, kadangi tokio potencialo talentų į Lietuvą, o ypatingai į Kėdainius, atvyksta tikrai labai retai.

Šiems žaidėjams yra prognozuojami šaukimai ateities naujokų biržose, o tai daug ką pasako apie šių jaunuolių galimybes. Toliau renkame jauną, talentingą bei ypatingai alkaną komandą, kuri savo patirties stoką kompensuos didžiuliu noru bei energija.“ – reziumavo komandos sporto direktorius Virginijus Bulotas.

Kėdainių „Nevėžis“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
SG Panagiotis Kalaitzakis (naujiena) 21 200
SG Justas Tamulis (naujiena) 25 194
SG Abramo Canka (naujiena) 18 200
SF Ignas Labutis 26 199
SF Julius Kazakauskas (naujiena) 29 198
PF/C Arielis Hukporti (naujiena) 18 213
C Viny Okouo 23 214
Treneris Marius Kiltinavičius (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Michaelas Gibinje, Kevinas Chamas, Arminas Urbutis, Kristupas Žemaitis, Georgios Kalaitzakis (negrįš), Grantas Vasiliauskas, Matas Jucikas
Domina: Grantas Vasiliauskas, Matas Jucikas
Komentarai:
Lietuva
Geriau Grantui Vasiliauskui daugiau laiko duotų nes jis ir liks amžinai talentingu
2020-07-04
-1
Atsakyti
Rimkas
Grynas pavyzdyz ,kaip is rajono biudzeto pinigu daromas agentu biznis ( tokiu rajoniniu komandu kaip Nevezis , Pasvalys ir t.t . savivalybiu skiriami pinigai sudaro didele dali klubo biudzeto) imami uz kapeikas no name zaidejai su garantuotom minutem ir siautimu aiksteleje, kad pasidaryt statistika ( pavyzdys broliai kalaitzakiai, kurie gaudavo po 30 minuciu ir ismesdavo turbut daugiau nei puse komandos metimu is kur nori ir kaip nori) Tik koks idomumas man kaip kedainieciui matyti lakstancius ir siauciancius po aikstele kazkokius zaidejus is Kongo graikijos ir aplink, kurie kitais metais pasikele savo verte vaziuos jau kitur , kai tuo tarpu vietiniu zaideju buna paimamas koks vienas vaikas is sporto mokyklos del kvapo. Aisku nedaug yra vietiniu, kurie atitinka lkl lygi, bet jie niekam nereikalingi - perbrangus ir biznio is jusu nepadarysi.
2020-07-04
-7
Atsakyti
Anonimas
nu super jaunimelis.... laikiu kada prasides sezonas ir ivertincim gyvai ju potenciala...
2020-07-04
-3
Atsakyti
siaip
Kas nors gali paaiškinti kaip A. Hukporti pasirinko Nevėžį, o neliko Vokietijoje? Pereiti į silpnesnę lygą, silpnesnę komandą?
2020-07-03
+1
Atsakyti
uz zalgiri
labai simpatiska komanda renka kedainiai,tik gaila kad ne lietuviai pirmais smuikais gros.
2020-07-03
-4
Atsakyti
NEVEZIS KEDAINIAI
KIEK PRAIEITAIS METAIS VISI STUMET ANT NEVEZIO, VON IS LYGOS IR PANASIAI, O DABAR JAU PIRMYN
2020-07-03
Atsakyti
djgaffer
Nevėžio strategija verta aukščiausių balų.Tiek daug talentingo jaunimo,energijos bus daug.Greitą puolimą spėju propaguos,žais bėk ir mesk žaidimą.Sunku bus visiems.O dar du bokštai po krepšiu.Bulotas atgaivino komandą,pagarba.
2020-07-03
+6
Atsakyti
Madridista
Nuostabu ir labai malonu kaip dirba Nevezio vadovai!!
2020-07-03
-4
Atsakyti
D
Pagalvojo Nevėžis kam čia skolintis iš Žalgirio jiems nereikalingus vidutinius talentus kai galima iš Europos top talentus imti ir duoti pasireikšt ir galbūt pasispardyti LKL\'e, o tada ir išpirką pasiimt kai pašauks į NBA :) Gerai sukasi.
2020-07-03
+3
Atsakyti
darosi visai idomu
su Neveziu
2020-07-03
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.