Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Naujo vyriausiojo trenerio ieškančio Kauno „Žalgirio“ žvilgsniai krypsta į užsienį. Komandą prieš savaitę palikus Šarūnui Jasikevičiui, vyksta intensyvios trenerio paieškos.

Praėjusį ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas minėjo, kad prioritetas bus teikiamas specialistams iš Lietuvos, tačiau pastarosiomis dienomis situacija pasikeitė.

„Turėjome aiškų lietuvių kandidatų sąrašą. Buvome susitikę su keliais lietuviais treneriais. Darius Maskoliūnas nusprendė vykti į Barseloną kartu su Šarūnu Jasikevičiumi, o Kazys Maksvytis turėjo įsipareigojimų savo dabartiniam klubui, todėl praplėtėme savo paieškos ratą. Turime nemažą specialistų iš užsienio sąrašą. Mūsų noras yra, kad treneris būtų alkanas, motyvuotas ir imlus naujovėms“, – situaciją komentavo „Žalgirio“ direktorius.

Jis pridūrė, kad trenerio paieškos netrukdys komplektuoti komandos.

„Formuojant komandos sudėtį, matome pozicijas, kurias turime neišvengiamai sustiprinti, todėl trenerių ir žaidėjų paieškos vyksta lygiagrečiai“, – teigė Motiejūnas.

„Žalgirio“ sudėtis:

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Lukas Lekavičius  26 181
PG Rokas Jokubaitis 19 192
SG/PG Thomasas Walkupas 27 193
SG Marius Grigonis 26 198
SG Tomas Dimša (naujiena) 26 196
SG/SF Steve'as Vasturia (naujiena) 25 196
SG Karolis Lukošiūnas 22 195
PF Paulius Jankūnas 36 205
PF Nigelas Hayesas (+1)  25 203
PF/C Zachas LeDay (+1) 26 202
C Martinas Gebenas 25 208
C Jockas Landale'as (+1) 24 211
C Marekas Blaževičius (naujiena) 18 207
Treneris  
Sutartys baigėsi: Edgaras Ulanovas (negrįš), Artūras Milaknis, KC Riversas (negrįš), Šarūnas Jasikevičius (negrįš), Gytis Masiulis (negrįš)
Domina:  Artūras Milaknis
Komentarai:
Tomas
Tik ne Plaza! Jis nepatemps
2020-07-11
+18
Atsakyti
Ksk
Bet tai kas per nesamone.Kazkoks sudinas projektelis Permes Parma stato Lietuvos krepsiniui salygas.Pries tai trenerio i rinktine isleisti nenorejo ir neisleido,dabar Kazio i Zalgiri neisleidiza.Nu visiskas bespridelas.Manau bet kokia komanda is Ispanijos ar Vokietijos,kad ir turkijos butu isleidusi mielai treneri ir palinkejusi sekmes aukstesneme lygyje,o cia vatnikai tvarkas daro
2020-07-10
+18
Atsakyti
Cercas
Plazą į areną! Motiejūnai nedurniuok. Plaza yra autoritetas kurio mums reikia tokiam laikotarpiui.
2020-07-10
+18
Atsakyti
Wolf
ka dar sugalvos su savo erdoganais??Pilna rimtu užsienio treneriu ,jie domisi prastu turku .
2020-07-10
+3
Atsakyti
Jonas
svarbiausia uzduotis rast sudmaly, kuris sektu pasakas ir burtu kaip zalmargei sunku ir svarbiausia kokie nerealus fantastiski ir reikalingi sirgaliai ir kad tokiu nemates gyvenime. o visa kita px.
2020-07-10
+18
Atsakyti
uz zalgiri
na tai cia apibudino noname be jokios patirties kuris dziaugsis galimybe isirasyt i cv buvima eurolygoj. tas pats plaza pernai abu kartus aplose jasikeviciu, kaune ypac skaudziai. tai kuo jis blogas? kad reik moket atitinkamus pinigus? dar nesuprato genialusis manageris kad ubagams ant trenerio taupyt negalima?
2020-07-10
+10
Atsakyti
DJ
Kad ir ka pastatytu prie trenerio ji pjaus ir zmones ir ziniasklaida. Neturim tokiu saltu nervu trenerio lietuvio, todel geriau jau uzsienietis. nesupras ir maziau itampos jaus. nemanau kad ilgai uzsibus treneris. pastatytu popa su obradovicium asistentu vistiek pjautu kokie jie nevyke saras geriau pavarytu... :D
2020-07-10
-1
Atsakyti
Aludaris
Norim Plazos! Kokie dar turkai?
2020-07-10
+38
Atsakyti
Paspirtukas
Tai ką Šaras ir iš ten reguliuos eismą. Jau gal pailsėtų negriovęs paliktos organizacijos. Pats etikos, moralės ir kultūros pagrindus pamynęs parodė tikrą savo veidą. Tai ir kaip susipynę švogeriukai. Ant kiek žmones varkės, bendras miesto lėšų melžimas suartina, kad vienas be kito negali, nes vienas nuslys tai visi aplinkiniai sužinos. O ar ne laikas Motiejūnui pailsėti ir pasitraukti, ateiti naujiems veidams, kurie bus alkani, motyvuoti, imlūs naujovėms. Nes vadybiniai sugebėjimai tai labai prasti. Generalinio rėmėjo nebuvo, lėšos pritrauktos, bet tai jos duotos miesto, miestas mokėjo koncesiją už Areną, miestas atidavė naudotis Arenos pajamas, renginiai patys savaime prašėsi organizuotis, nes tokio techninio lygio Arenos Lietuvoje nėra. Žalgirio skolas ne jis asmeniškai atidavė, o grąžino miestas per jo pasiūlytas schemas. Tai ką jis nuveikė? Tai ką jis padarė, kad Žalgiryje atsirastų Investicijos ar kito tipo kapitalas, garbūs Rėmėjai? Alio, tai va, kad tai Motiejūnas yra ne alkanas (nes puikiai įvaldė miesto melžimo būdus) nemotyvuotas ir pasirodo visiškai neimlus vadybinėms naujovėms. Tai gal miestelėnai imtų ir pasiūlytų kitus kandidatus į Žalgirio vadovo kėdę. Jie gi turi teisę, ar ne gerbiami miestiečiai?
2020-07-09
+3
Atsakyti
Sveiki, ir aš buvau kažkada susijęs su krepšiniu,t
Mazas
2020-07-09
-11
Atsakyti
r
Žalgirio GM toliau daro cirkus kaip tikras pienius. Prieš kelias savaites rašiau, kad paprasto sirgaliaus akimi iš šono matosi - Šaras tikrai išeis arba į Fenerį arba į Barcą ir Žalgirio vadybai reikia tuoj pat kabinti Kemzūrą. Prieš savaitę rašiau - Pienius Motiejūnas kartu su pieniais žurnaliūgomis nesąmones sapalioja apie nerealius Maskoliūno ir Maskvyčio variantus, rektų tuoj pat kontraktuoti vienintelį realų Kemzūrą. Bet pienius GM maivėsi ir liko prie suskilusios geldos. Ant kiek žiopli turi būti visas Žalgirio menedžmentas su "supervadybinku" Pienium Motiejūnu priešakyje, jei Žalgirio virtuvės nežinantis eilinis sirgalius realybę įžvelgia geriau?
2020-07-09
-9
Atsakyti
Ertugrulas erdoganas
Saras Su E.Edoganu iki siol palaiko artima rysi. Turkas kartais netgi stebedavo Zalgirio treniruotes Stambule Kai Zalgirieciai ruosdavosi Eurolygos dvikovoms su Fenerbache ir Efes
2020-07-09
-24
Atsakyti
Ertugrulas erdoganas
Sis specialistas jau ketino padeti parasa po nauja sutartimi su Galatasaray Sandoris nera iki galo uzbaiktas Tarp kitko Tai Saro Itin vertinamas Turkijos Treneris
2020-07-09
+13
Atsakyti
15 min
Yra Kandidatas Saro ir N.Hayeso itin vertinamas turkas vienas pagrindiniu treniruoti Zalgiri
2020-07-09
+11
Atsakyti
Lauris
alkanas ir motyvuotas. ar tai nereiskia kad dar zalias? tikiuos nesugalvos daryti projekto su nepatyrusiu ir nezinomu uzsienio treneriu
2020-07-09
-16
Atsakyti
Jo
alkanas ,motyvuotas ir persiges corona
2020-07-09
+22
Atsakyti
:)
A.T. ;)
2020-07-09
+20
Atsakyti
Leo
Alesandar Djordevic, Welcome!
2020-07-09
+9
Atsakyti
ATI
Geru bedarbiu treneriu nera. Norint kazka geresnio, teks moket ispirka. Bet tai neturetu but problema, nes uz Sara Zalgiris gavo ispirka.
2020-07-09
+8
Atsakyti
Gianmarco Pozzecco butu tobulas variantas , bet tektu moket ispirka nemaza.
2020-07-09
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.