Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Lietuvos vyrų rinktinės krepšininkai susirinko į pasiruošimo stovyklą Palangoje. Vis dėlto stovykla netradicinė – šią vasarą rinktinė dėl nukeltų olimpinių žaidynių nedalyvaus oficialiose varžybose.

Rinktinės vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas dėl šios priežasties stovykloje turės galimybę spręsti savus uždavinius bei glaudžiau krepšininkus supažindinti su savo žaidimo filosofija.

„Labai džiaugiuosi, kad federacija suteikė progą pasimatyti, pačiupinėti jaunuosius žaidėjus iš arčiau. Stovyklos tikslai yra pažintiniai – žaidėjų paruošimas klubiniams sezonams ir akcentuosime traumų prevenciją. Žinoma, įvedinėsime sistemą, kurią norėsime matyti per langus bei, tikiuosi, olimpinių žaidynių atranką“, – susirinkusiems žurnalistams sakė Maskoliūnas.

Krepšininkai Palangoje dvi savaites fizinį pasiruošimą derins su pratybomis krepšinio salėje, o stovyklos pabaigoje Taline sužais kontrolines rungtynes su Latvijos ir Estijos rinktinėmis.

– Ar jaunieji krepšininkai gaus svarbesnį vaidmenį ir draugiškų rungtynių metu? – žurnalistai paklausė Maskoliūno.
– Vienareikšmiškai. Vis dėlto, kaip žinote, dėl suprantamų priežasčių pamatysime ne visus jaunuosius žaidėjus. Norime pamatyti, kaip jaunimas pristatys save nacionalinėje rinktinėje.

– Kaip toli buvo pažengusios derybos su Kauno „Žalgiriu“?
– Buvome susitikę iškart po oficialaus paskelbimo, jog Šarūnas Jasikevičius išvyksta į Barseloną. Kalbėjome su Pauliumi Motiejūnu ir daug ką aptarėme.

– Kodėl nekvietėte rinktinės senbuvių?
– Jau ne kartą atsakiau į šitą klausimą. Čia dažniausiai buvo minimi Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Mačiulis. Ką jie sugeba, mes puikiai žinome ir norime pasižiūrėti jų pozicijas, ką turėsime po kelių metų ir situacija leidžia tai daryti. Kalbėjau tiek su Jonu, tiek su Mindaugu ir jie viską puikiai supranta. Su jais puikiai bendraujame ir jie toliau bus stebimi, bet ar jie 100 procentų rinktinės nariai? Jokiu būdu. Reikia užsitarnauti ir rodyti rezultatus klubuose.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
18,0
Pataiko: 18,0
Taiklumas: 52,2%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 20
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Donatas Motiejūnas

– O kokia situacija su Donatu Motiejūnu?
– Jis turėjo žaisti sezoną Kinijoje ir nežinojome, kad taip situacija susiklostys. Matėme jį praeitame atrankos lange ir man žymiai įdomiau dabar pamatyti, ką gali Marekas Blaževičius, negu Donatas. 

– Grįžtant prie „Žalgirio“. Kokie argumentai nusvėrė į „Barcelonos“ pusę?
– Daug jungiamųjų dalių buvo, o vienas iš labai svarių – tai, kad aš čia stoviu. Būtų kita situacija, turbūt būtų ir kiti sprendimai. Dvi bemiegės naktys buvo. 
Nemeluosiu, norėjosi prisiliesti prie pačio aukščiausio kalibro klubo bei žaidėjų, tęsti darbus su treneriu ir draugu. Labai vertinu „Žalgirio“ parodytą pagarbą, esu dėkingas už suteiktą galimybę ir kada nors ateityje, jei užsitarnausiu, tai įvyks.

– Ar darbas „Barcelonoje“ nesutrukdys treniruoti rinktinę per langus?
– Tai buvo vienas pirmųjų dalykų, kuriuos aptarėme su „Barcelonos“ vyr. treneriu ir sakė problemų nebus.

– Išvykstantis „Žalgirio“ trenerių štabas atveria skylę klube. Kaip žiūrite į šią situaciją?
– Reikia suprasti abi puses: ir Šaro, ir klubo pusę. Smagu, kad Barselona jam suteikė tokią galimybę pasikviesti žmones, su kuriais jis dirbo, ir jam paprasčiau, lengviau. Bet laukia baisinis iššūkis. Visi džiūgauja dėl perėjimo, taip, reikia tuo džiaugtis, bet visi supranta, kokie reikalavimai ir kokie iššūkiai tokio kalibro klube ir kokio sunkumo ir užimtumo sezonas laukia.

Žinau, daug bendraujame su Pauliumi ir Robertu, tikrai mūsų išėjimas atvėrė skylę. Plius trukdžiai su norimu trenerių įsigijimu neduoda užtikrintumo ir ramybės, bet šventai esu įsitikinęs, kad viskas bus gerai.

– Minėjote jaunuosius žaidėjus. O kokia situacija yra su Ignu Brazdeikiu?
– Būtų smagu jį pamatyti, bet mums reikėjo jį kviestis žymiai anksčiau, kadangi iš JAV grįžus būtų karantinas. Taip pat nežinome tos situacijos su pilietybe. Kažkaip kviesti į ateitį – sudėtinga.

Vėlgi, suprantu klausimą ir logiška jį pamatyti. Nematau, kodėl jis turėtų negauti pilietybės. Kaip jau minėjau, kuo didesnė konkurencija ir žaidėjų iš gerų lygų, mums tuo geriau.

– Ar Adą Juškevičių ateityje dar galime išvysti rinktinėje?
– Užbėgdamas į priekį galiu pasakyti, kad tikrai Adą vėl kviesiu į langą. Ar Adas norės, ar nenorės, aš negaliu jo versti. Į rinktinės stovyklą net nesvarstėme to varianto. Jis norėjo turėti ilgesnę vasarą, pailsėti, tai mes net nenorėjome jo trukdyti. Bet rudenį aš jam vėl skambinsiu. Su tokio lygio krepšiniu, kokį jis demonstravo visą sezoną Permėje, jis būtų labai svarbus rinktinės žaidėjas.

Komentarai:
audrius
Hmmm... maskole palyginus su masiuliu toks susinesiojes, o skirtumas tik 5 metai
2020-07-11
+1
Atsakyti
djgaffer
O,tai su Brazdeikio reikalais atrodo viskas gerai,judama pirmyn.Na norisi jau jį pamatyti rinktinėje.Tokių kovingų žaidėjų visada reikia,tai tikėkimės jau greitai viskas susitvarkys.
2020-07-10
+5
Atsakyti
djgaffer
Kazkaip nusisvilt butu jeigu jis treniruotu zalgiri ar ten barcelona, labiausiai gaila Lietuvos rinktines del tokio trenerio
2020-07-10
-2
Atsakyti
Anonimas
žurnaliugų klausimai topiniai
2020-07-10
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.