Nuotr.: zalgiris.lt
Nuotr. zalgiris.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo sistemoje nuo šiol bus galima išvysti du brolius dvynius – į Kauną iš Panevėžio atvyksta Dominykas ir Dovydas Butkos.

Abu krepšininkai yra dalyvavę „Žalgirio“ jaunimo komandų peržiūrose ir jose treneriams paliko gerą įspūdį.

„Viskas buvo lyg per kokį sapną. Atrodo „Žalgirio“ areną žiūri per televiziją, visi ploja, o dabar pats čia mėtai į krepšį. Čia būti yra nepaprastas jausmas“, – kalbėjo „Žalgirio“ arenoje apsilankęs Dovydas.

16-mečiai krepšininkai iki šiol rungtyniavo Moksleivių krepšinio lygos U-17 pirmenybėse ir atstovavo gimtojo miesto Panevėžio SC/R.Sargūno SG komandai.

197 centimetrų ūgio Dominykas Butka šiose pirmenybėse buvo sunkiai sustabdomas – vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 27,1 taško, atkovodavo po 13,7 kamuolio, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 29 naudingumo balus per rungtynes.

Praėjusiame sezone krepšininką į Lietuvos krepšinio lygos kovas buvo užregistravęs Panevėžio „Lietkabelio“ klubas, bet debiutuoti lygoje jaunasis krepšininkas nespėjo. Taip pat praėjusią vasarą jis žaidė Lietuvos 16-mečių rinktinėje.

Tuo metu 199 centimetrų ūgio Dovydo Butkos statistika tose pačiose pirmenybėse buvo ne ką mažiau įspūdinga: vidutiniškai 21,5 taško, 9,4 atkovoto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 21,4 naudingumo balo per rungtynes.

„Gera širdžiai, kad taip vyksta. Atrodo, kad kažkas pastebi ir įvertina tavo pastangas ir tie dešimt metų darbo nenuėjo veltui“, – įspūdžiais dalijosi Dominykas.

Artėjančiame sezone naujieji žalgiriečiai rungtyniaus Kauno „Žalgirio-3“ komandoje Regionų krepšinio lygoje.

Komentarai:
O kur Kaunas?
Kaunas sau jau nebeužaugina talentų, kad kiek žiūriu, tai tik atsiveža iš kitų miestų - Vilnius, Kretinga, Biržai, Klaipėda, Mažeikia, Plungė, Panevėžys ir t.t.
2020-07-11
-6
Atsakyti
Ernestas
duomenis visus turi , o visa kita tik nuo ju priklauso ar taps profesionalais ar ne , nebutina zaist eurolygos komandoj kad uzdyrbti pinigus
2020-07-11
-2
Atsakyti
Miunx
vel vagys is kitu klubu vagia. Ei ,,talentu kalve is kowno,, kada ka nors savo sugebesit isauginti? o ne tik apiplesineti kitus klubus?
2020-07-10
+3
Atsakyti
hmm
Sveikinimai perspektyviems jaunuoliams!
2020-07-10
-2
Atsakyti
...
Tai va kaip "užauga" Žalgirio jaunimas
2020-07-10
-11
Atsakyti
Anonimas
Butu buve greiciau ir paprasciau is karto baigti karjera dar jei neprasidejus, uzuot ejus i sita zalia jaunimo zlugdymo etalonine komanda..
2020-07-10
Atsakyti
Faška
Prieš vieną žaidžiau (neatsimenu kuris ten buvo) maniežinėj, tai nežinau. Aš 30metis mėgėjas, bet žaidimas apylygis buvo. Paprastai tai tokius senukus suvartyt talentingi žaidėjai turi kaip vilną, bet gal ne toks ir talentingas tada. Arba nėra ką rinktis kai vaikai beveik nebežaidžia kašio šiais laikais
2020-07-10
+10
Atsakyti
Inkas
Ryte visi degraduoja
2020-07-10
-6
Atsakyti
Fibq
Nežinau dėl jų talentingumo žalgirio sistemoje visi supūna
2020-07-10
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.