Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Martinas Gebenas yra vienas iš penkių Kauno „Žalgirio“ krepšininkų, kurie komandos treniruočių stovyklos starto laukia būdami izoliacijoje.

Šį sezoną metamos baudos

83%
14,9
Pataiko: 14,9
Taiklumas: 82,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Vienas iš JAV atvykusių žaidėjų, Thomasas Walkupas, apsigyveno savo bute Kauno senamiestyje, o Gebenas, Nigelas Hayesas, Augustine’as Rubitas ir Steve’as Vasturia buvo kartu izoliuoti viename iš viešbučių.

Gebenas, Walkupas ir Vasturia į Lietuvą iš JAV atvyko vienu lėktuvu liepos 28-ąją, o Vilniaus oro uoste jų jau laukė transportas, pasiruošęs trijulę nuvežti į Kauną.

Walkupas izoliacijai buvo pristatytas į savo butą, o Gebenas į savąjį butą dėl renovacijos galės įžengti tik kitą savaitę. Dėl to jis su Vasturia, savo komandos draugu Notre Dame'o universitete, apsigyveno „Žalgirio“ parūpintame viešbutyje.

Su jais kartu 14 dienų izoliacijoje yra ir Hayesas ir Rubitas. Visi jie gyvena viename viešbučio aukšte, kuriame vienas kampelis buvo skirtas tik krepšininkams.

Vos parvykęs į Lietuvą, Gebenas turėjo užregistruoti skrydžio ir izoliavimosi duomenis, o per 24 valandas privalėjo atlikti koronaviruso testą. Tiek vidurio puolėjo, tiek ir kitų keturių iš JAV atvykusių žalgiriečių testai buvo neigiami.

„Nebuvo smagus testas, nenorėčiau pakartoti. Į nosį įkišo metro ilgio pagaliuką, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ testo procedūrą ironizuodamas apibūdino krepšininkas. – Su testu ir izoliacija viskas yra gana griežtai. Bet skundų nėra, mūsų visų testai buvo neigiami, dėl to galime pasidžiaugti.“

Viešbutyje „Žalgirio“ kvartetas turi vieną neapgyvendintą kambarį, kuriame „Žalgiris“ įkūrė mini sporto salę. Iš kambario buvo išnešta lova, o į jos vietą pastatyti dviračiai treniruokliai, svarmenys, paliktos gumos.

Martinas Geben

Martinas  Geben
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: C
Amžius: 25
Ūgis: 208 cm
Svoris: 112 kg
Gimimo vieta: Lietuva

„Sportuoti dviese ten nesutilpsi, todėl pasižiūrime, ar niekas nesportuoja, ir einame atlikti „Žalgirio“ atsiųstų programų, – sakė 208 cm ūgio Gebenas. – Vietos per daug nėra, bet ką padarysi, nesame Volto Disnėjaus pramogų parke Orlande, neturėsime savo burbulo.

Sąlygos neblogos, aš niekuo nesiskundžiu, mumis pasirūpino. Galėjome būti numesti ir palikti, reikėtų patiems viską išsiaiškinti, bet sakyčiau, kad „Žalgiris“ ir mūsų viešbutis labai gerai pasirūpino.“

Gebenas viešbutyje be sporto daug įvairios veiklos neturi – žiūri televiziją, „Netflix“, žaidžia žaidimus, žalgiriečiai taip pat vieni kitus aplanko kambariuose bei taip šiek tiek laiko praleidžia kartu.

Izoliacijoje esantys krepšininkai nėra visiškai įkalinti viešbutyje – jie gali palikti patalpas ir išeiti aplink jį pasivaikščioti, tačiau privalo dėvėti kaukes ir negali būti uždarose erdvėse.

„Taip dienos ir yra leidžiamos. Nėra per daug veiklos ir užimtumo. Laisvėje būtų linksmiau, bet skųstis negaliu“, – pabrėžė lietuvis.

Gebeno izoliacija truks iki rugpjūčio 11-osios dienos, o rugpjūčio 12-ąją „Žalgiris“ jau surengs medicininį patikrinimą, dar po dviejų dienų komanda pradės treniruočių stovyklą.

25-erių vidurio puolėjas sezonui ruošėsi ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur nuo kovo mėnesio gyveno kartu su savo šeima.

Našvilyje gyvenęs atletas ėmė sportuoti kartu su vietos krepšinio bendruomenė. Jo treniruočių partneriais tapo tokie krepšininkai kaip Sankt Peterburgo „Zenit“ naujokas vidurio puolėjas Alexas Poythressas ir dukart NBA čempionas Mario Chalmersas, pernai žaidęs su Jonu Mačiuliu Atėnų AEK ekipoje.

„Sportavau nuo pat momento, kai buvo paskelbta apie Eurolygos sezono nutraukimą. Krepšinio salėje dirbau po 4-5 kartus per savaitę, o fizinio pasirengimo treniruotes atlikau po penkis kartus per savaitę. Našvilyje buvo keli treneriai, kurie su mumis dirbo ir lavino įgūdžius, prisijungė ir vyresnių, ir jaunesnių krepšininkų. Pavyko surasti šiuos žmonės ir vasarą praleisti dirbant.

Bandžiau ruoštis kaip įmanoma geriau. Buvo šiek tiek sunkumų dėl viruso, tad kartais reikėjo improvizuoti, bet išėjo gana darbinga vasara“, – sakė Gebenas.

Trečiąjį savo profesionalaus krepšininko sezoną pasitinkantis centras turės trečiąjį vyriausiąjį trenerį. Pirmajame sezone Gebenas žaidė Žydrūno Urbono vadovaujamoje Utenos „Juventus“ ekipoje ir tapo LKL MVP, antrąjį sezoną jį treniravo Šarūnas Jasikevičius, o nuo artėjančio sezono aukštaūgis dirbs su austru Martinu Schilleriu.

Sužinojęs, kad Jasikevičius ir dar trys trenerių štabo nariai išvyksta į „Barceloną“, Gebenas turėjo šiek tiek nusivylimo.

„Kažkiek to buvo, nes dabar bus pokyčiai ir naujovės, jau buvau pripratęs prie trenerių štabo. Dvejopi jausmai. Tokia galimybė ne visiems pasitaiko, todėl negali labai liūdėti. Dirbti „Barcelonoje“ yra įspūdingas įvertinimas tiek Šarui, tiek kitiems treneriams, kuriuos jis nusprendė pasikviesti. Visiems palinkėjau sėkmės, susitiksime aikštėje. Gyvenimas tęsiasi toliau – naujas treneris, nauji pokyčiai, tai turėsime savų užduočių ir iššūkių“, – pasakojo Gebenas.

Pernai centras dėl minučių aikštėje konkuravo su Zachu LeDay ir Jocku Landale’u bei Eurolygoje per 8 minutes vidutiniškai pelnė po 3,6 taško, o LKL per 16 minučių fiksavo 8 taškų ir 11,5 naudingumo balo statistiką.

Šiais metais kartu su Gebenu rungtyniaus vidurio puolėjai Joffrey Lauvergne’as ir Marekas Blaževičius, žaisti šioje pozicijoje gali ir Paulius Jankūnas bei Rubitas.

„Smagu, kad pavyko pasikviesti tokį aukšto lygio žaidėją, – apie Lauvergne’ą pasisakė Gebenas. – Nustebino, kadangi dėl jo nebuvau girdėjęs jokio gando. Bus geras treniruočių partneris ir mums padės siekti pergalių.“

„Žalgiris“ į treniruočių stovyklą pakvies 16 krepšininkų, tačiau ne visi jie komandoje liks visam sezonui. Ar su „Žalgiriu“ sutartį iki 2022 metų turintis Gebenas yra ramus dėl savo ateities Kaune?

„Nei ramus, nei neramus. Manau, kad kiekvienoje pasiruošimo sezonui stovykloje reikia įrodyti, kad esi vertas būti komandoje ir aikštelėje. Ypač su nauju treneriu reikės įrodyti, kad galiu prisidėti prie komandos pergalių. Esu tokios nuotaikos einant į stovyklą. Jeigu treneris nuspręs, kad liksiu komandoje, tai būsiu to vertas“, – sakė Gebenas, su kuriuo iš „Žalgirio“ niekas apie galimą paskolinimą kitai komandai nekalbėjo.

„Žalgirio“ sudėtis:

Kauno „Žalgiris“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Lukas Lekavičius (naujiena) 26 181
PG Rokas Jokubaitis 19 192
SG/PG Thomasas Walkupas (naujiena) 27 193
SG Marius Grigonis (naujiena) 26 198
SG Tomas Dimša (naujiena) 26 196
SG/SF Steve'as Vasturia (naujiena) 25 196
SG Karolis Lukošiūnas 22 195
SF/SG Artūras Milaknis (naujiena) 34 195
SF Patricio Garino (naujiena) 27 201
SF Tomas Digbeu 18 196
PF/SF Nigelas Hayesas 25 203
PF Augustine'as Rubitas (naujiena) 30 203
PF/C Paulius Jankūnas 36 205
C Martinas Gebenas 25 208
C Marekas Blaževičius (naujiena) 18 207
C Joffrey Lauvergne (naujiena) 28 211
Treneris Martinas Schilleris (naujiena)
Sutartys baigėsi: Edgaras Ulanovas (negrįš), KC Riversas (negrįš), Šarūnas Jasikevičius (negrįš), Gytis Masiulis (negrįš), Zachas LeDay (negrįš), Jockas Landale'as (negrįš)
Domina:  Komplektacija baigta
Komentarai:
djgaffer
Tokių sąlygų tai tik pavydėti galima.Ne kiekvienas gali sau leisti tokią prabangą per karantiną.Patiems žaidėjams tai gal kaip kalėjime,nes noris daugiau judėti,bet šiaip tikrai neblogai gyvena.
2020-08-05
+1
Atsakyti
Ne_emygeriams
big z, kavaiausko, timinsko, karnisovo ir kitu pasekejas - naujasis amerikonas...
2020-08-05
+8
Atsakyti
uz zalgiri
jei treneris bus principingas, seneli jankuna sius i prienus
2020-08-05
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Martinas Geben

Martinas  Geben
Martinas  Geben
MIN: 8.13
PTS: 3.55 (68.85%)
REB: 1.85
AS: 0.35
ST: 0.3
BS: 0.25
TO: 0.8
GM: 20