Nuotr.: Vytautas Dranginis
Nuotr. Vytautas Dranginis

Šį ketvirtadienį į Kauno santaką rinkosi krepšinio entuziastai, mėgėjai ir profesionalai – čia vyko pasaulinio gatvės krepšinio čempionato „Red Bull Half Court“ atrankos, kuriose buvo rungiamasi dėl aštuoneto vietų nacionaliniame atrankų finale.

Kaip ir pirmosiose atrankose Vilniuje, čia buvo galima sutikti ir mėgėjų, ir visiškų krepšinio pasaulio profesionalų. Kaip ir Vilniuje, varžyboms teisėjavo teisėjų elitas – vienintelis 3x3 FIBA kategorijos teisėjas Lietuvoje Ignas Davainis bei du FIBA kategorijos teisėjai – Gintaras Vitkauskas ir Tomas Jasevičius.

Teisėjai nebuvo vienintelės renginio pažibos. Pirmiausia, reikėtų paminėti „Štangistus“. Tai komanda, kuri praėjusiais metais Lietuvoje įveikė visus varžovus ir išvažiavo atstovauti Lietuvai į Toronte vykusį „Red Bull Reign“ (taip anksčiau vadinosi „Red Bull Half Court“) čempionatą, kuriame dalyvavo delegacijos iš daugiau nei 20 šalių.

Tuomet „Štangistai“ pasirodė puikiai ir užkopė net iki pusfinalių! Tiesa, Dariaus Tarvydo vedama komanda šiemet žaidžia kiek kitokia sudėtimi.

Kita komanda verta atskiro paminėjimo – Šakių „Vytis-Gulbelė“, kuri pasauliniame FIBA 3x3 reitinge užima garbingą šeštąją vietą. Tai, be abejonės, stipriausia Lietuvos gatvės krepšinio komanda.

Taip pat šiose atrankose dalyvavo ir Kauno rajono „Tauras“ – komanda, patekusi į „Hoptrans 3x3” čempionato ketvirtfinalį.

Taigi, profesionalų čia netrūko, tačiau kadangi į nacionalinių atrankų finalą patenka aštuonios komandos, šansų turėjo ir mėgėjai. Pavyzdžiui, tokie atkaklūs „Bembiai“, kuriems nepasisekė Vilniaus atrankose, ir kurie laimę antrąkart išbandė Kaune sėkmingai.

Iš viso „Red Bull Half Court“ Kauno atrankas įveikė šios komandos: „Bembiai“, „Štangistai“, Šakių „Vytis-Gulbelė“, „Reunion“, „Patriots x3”, Kauno rajono „Tauras“, „Velniava“ ir „Naniet“.

Visos jos rugpjūčio 13 d., 18 val. prie Vilniaus katedros susigrums nacionalinių atrankų finale. Čia taip pat dalyvaus ir Vilniaus atrankas įveikusios komandos: „Prienai CBET“, „Auch“, „Simba“, „Adorma roletai jums“, BC „Nol Siemkers“, „IBG.lt“, JUZ bei „SKL – Losrita“.

Stipriausia komanda keliaus į Turkijoje vyksiančias „Red Bull Half Court“ varžybas atstovauti Lietuvai.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.