Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Čikagos „Bulls“ rugpjūčio viduryje nusprendė atleisti vyriausiąjį trenerį Jimą Boyleną, kuris, panašu, buvo visiškai praradęs komandos tvarką rūbinėje.

Zach LaVine

Zach  LaVine
Pozicija: SG
Amžius: 25
Ūgis: 196 cm
Svoris: 83 kg
Gimimo vieta: Vašingtonas, JAV

Darnellas Mayberry iš „The Athletic“ savo straipsnyje užsiminė, jog santykiai tarp Boyleno ir „Bulls“ lyderio Zacho LaVine‘o buvo itin prasti.

Stratego ir krepšininko santykiai pašlijo dar 2019-ųjų kovą, nors tuomet dar buvo galima numanyti, jog jų bendradarbiavime galima įžvelgti progresą. Dvikovoje su Los Andželo „Clippers“ Boylenas buvo išvarytas iš aikštės, o LaVine‘as pasisiūlė sumokėti baudą.

„Nemanau, kad jis nusipelnė tokio teisėjų sprendimo, – tuomet teigė LaVine‘as. – Norėjau jį užstoti, nes jis tai dėl mūsų daro itin dažnai. Nemanau, kad už tai jis yra pakankamai įvertintas. Mes judame tinkama linkme ir aš tai vertinu.“

Vis tik problema buvo ta, jog LaVine‘as šį pasiūlymą strategui pateikė bendraudamas privačiai, o Boylenas apie šį pokalbį pasidalijo su visa žiniasklaida. Būtent tai ir supykdė LaVine‘ą.

Situacija dar labiau paaštrėjo šio sezono pradžioje, kurį „Bulls“ pradėjo 5 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų. Šešioliktose rungtynėse, kuriose Čikagos ekipa namuose priėmė Majamio „Heat“, Boylenas LaVine‘ą pakeitė sužaidus vos tris minutes, kuomet „Bulls“ atsiliko 0-13.

Strategas tokį sprendimą argumentavo tuo, jog LaVine‘as padarė tris grubias klaidas gynyboje. Iš žiniasklaidos atstovų išgirdęs tokią trenerio versiją, krepšininkas pateikė sarkastišką atsakymą.

„Tikriausiai visus 13 taškų praleidome per Zachą LaVine‘ą. O galbūt tai buvo visas starto penketas? Nepamenu“, – komentavo „Bulls“ gynėjas.

Galų gale „Bulls“ susitikimą pralaimėjo 108:116, o LaVine‘as po dvikovos buvo toks piktas, kad kai kurie Čikagos komandos atstovai rimtai nerimavo, jog krepšininkas su savo treneriu gali susimušti.

Įtampa atslūgo tik po to, kai „Bulls“ sušaukė susirinkimą prieš rungtynes su Šarlotės „Hornets“. Tuomet LaVine‘as sužaidė geriausią karjeros mačą ir pelnė 49 taškus bei įspūdingu tritaškiu išplėšė savo komandos pergalę rezultatu 116:115.

Boylenas prie „Bulls“ vairo stojo 2018-2019 m. sezono pradžioje. Per šį laikotarpį jo treniruojama Čikagos ekipa pasiekė 39 pergales bei patyrė 84 nesėkmes.

Komentarai:
Anonimas
Gal treneris ir nekoks tas Boylenas, bet tikėtis, kad tokia Bulls sudėtis laimės daugiau nei 50% rungtynių būtų kvaila. Permainos yra gerai, ypač žinant, kad Karnišovas perima vairą, bet faktas, kad reikia ir žaidėjų, kurie galėtų traukti komandą į pergales, jaunimo perspektyvaus tikrai netrūksta, bet jiems prireiks laiko, kad užaugtų iki PO lygio žaidėjų.
2020-08-26
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.