Nuotr.: Prienų CBet
Nuotr. Prienų CBet

Kaip ir dalis kitų LKL ekipų, Prienų „CBet“ klubas šią vasarą darbavosi liauniau susijuosęs finansinius diržus. Visgi pirkinių sąrašo į šoną dar nepadėjęs vyriausiasis komandos treneris Mantas Šernius yra patenkintas nuveiktais darbais bei jaunais veidais, aktyviai plušančiais prieš sezono pradžią.

Ne visus norus pavyko įgyvendinti, o tam, anot Šerniaus, didžiausią įtaką turėjo klubo biudžetas. Treneris tikino, kad komandoje norėjo matyti Kauno „Žalgirio“ sistemoje augusį sunkųjį krašto puolėją Eriką Venskų, tačiau norai skaudžiai atsimušė į pinigines galimybes. Jas pademonstravo Panevėžio „Lietkabelis“, nugvelbęs krepšininką iš prieniškių panosės.

Tačiau padėtis neliko be išeities. 2020-2021 m. sezonui prie komandos prisijungė jauni, veržlūs ir NKL solidžiai rungtyniavę Simas Jarumbauskas, Justinas Jogminas, Einaras Tubutis.

Legionierių duonos komandoje skanaus įžaidėjo poziciją užimsiantis Marquisas Wrightas, o bent atsarginio centro vaidmenyje žais senegalietis Khadimas Sow. Treniruočių procese dalyvauja ir Kauno „Žalgiriui“ priklausantis Tomas Digbeu.

Talento prisikviesti pavyko ir šiais metais, o bendras komandos paveikslas Prienuose kol kas tapomas šviesiais atspalviais.

Su tinklalapiu „BasketNews.lt“ bendravęs Šernius išsakė mintis apie jauną komandos viziją, skirtumus tarp NKL ir LKL, vis dar neužpildytas pozicijas ir sudėties galimybes.

 Su kokia vizija šią vasarą buvo komplektuojama komanda? – „BasketNews.lt“ paklausė Šerniaus.
Vizija labai paprasta, pagrindinė kryptis – dar labiau jauninti komandą, atsižvelgiant į biudžetą. Per karantiną jau buvome pradėję daryti pokalbius, kad galėtume gauti perspektyvaus jaunimo. Peržvelgėme rinką ir nusprendėme, kad taip susiklosčius situacijai esame priversti jaunintis ir investuoti į ateitį. Dauguma kontraktų su jaunais žaidėjais pasirašyti 2-3 metams.

Koks pirminis komandos žaidėjų vaizdas jau prasidėjus treniruočių procesui bei sužaidus pirmas draugiškas rungtynes?
Mes šią vasarą nemažai sportavome individualiai, matau, kad žaidėjų akys dega, jie noriai priima informaciją, tai labai svarbu. Aišku, prireiks laiko, kol jie įsilies, kol pajus tuos komandinius ryšius. Manau, kad dar truputį per anksti atsakyti į tą klausimą tiksliai, bet tai būtų pagrindiniai dalykai, kurie mane džiugina.

Ar dar vyksta derybos dėl kitų naujokų atvykimo? Kokiose pozicijose galima tikėtis papildymo? 
 Vis dar ieškome pagrindinio centro, aukšto žaidėjo. Kartu ieškome ir atakuojančio gynėjo.

 Kiek jūsų darbą apsunkina tai, jog iš praėjusio sezono liko tik vienas žaidėjas, Regimantas Miniotas?
 Kartu ir džiaugiuosi, ir žinau, kad bus toks pat sunkus darbas, kaip ir praėjusio sezono pradžioje. Turbūt pagrindinis komandos tikslas visada ir yra, kad žaidėjai kiltų į aukštesnį lygį. Visi išvažiavę krepšininkai gavo geresnius kontraktus, geresnius klubus. Manau, čia galėtų būti tokia klubo vizitinė kortelė, kad žaidėjai atvažiuoja, užsirekomenduoja, gauna geresnius kontraktus. Bent kol mūsų klubas neišaugo į tokį, kad galėtume pretenduoti į pirmas aukščiausias vietas.

Prienų „CBet“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Marquisas Wrightas (naujiena) 25 185
PG Dominykas Domarkas (naujiena) 28 190
SG Ernestas Mankauskas 20 190
SG/SF Simas Jarumbauskas (naujiena) 19 198
SF Mindaugas Sušinskas (naujiena) 25 204
PF/SF Justinas Jogminas (naujiena) 22 197
PF Einaras Tubutis (naujiena) 21 207
PF/C Regimantas Miniotas (naujiena) 24 208
C Khadimas Sow (naujiena) 20 210
Treneris Mantas Šernius (naujiena)
Sutartys
baigėsi:
Arnas Velička (negrįš), Martynas Varnas (negrįš), Lukas Uleckas (negrįš), Gediminas Maceina, Mindaugas Lukauskis, Donatas Sabeckis (negrįš), Karolis Guščikas (negrįš), Laurynas Birutis (negrįš), Vaidas Čepukaitis (negrįš)
Domina:  

 Kol kas vyriausiam komandos krepšininkui yra 28 metai. Ar ketinate turėti nors vieną vyresnį krepšininką?
 Be abejo, pokalbiai, derybos vyksta. Laisvas yra Tomas Delininkaitis, broliai Lavrinovičiai laisvi, bet šiemet mes neturime, ką jiems pasiūlyti, todėl būtų tiesiog neetiška. Su Mindaugu Lukauskiu vasarą kalbėjome, jis nori susirasti klubą. Tačiau tiek, kiek jis nori uždirbti, mes dabar negalime mokėti. Aišku, aš jį norėčiau turėti, jis komandos kapitonas, labai daug padėjęs man. Tačiau klube tokia situacija, šiemet tikrai esame mažo biudžeto komanda. Labai norime, bet negalime šokti aukščiau bambos.

Justinas Jogminas išsiskiria savo fizinėmis savybėmis. Kokį įspūdį jums paliko šis krepšininkas ir kokį vaidmenį bei poziciją esate jam numatęs?
 Dėl šių savybių Justinas ir buvo pakviestas į Prienų komandą. Aišku, NKL ir LKL krepšinis, atletiškumas yra skirtingas. Jeigu žaidėjas NKL yra labai atletiškas, LKL jis galbūt bus tik vidutiniokas. Šiuo metu jaučiasi, kad Justinas deda daug informacijos sau į galvą, labai klausosi, stengiasi. Jo darbas, pirmiausiai, yra gynyboje, kadangi jis turbūt gali keistis su visais žaidėjais, nuo pirmos iki penktos pozicijos. Kuo geriau jis ginsis, tuo ilgiau bus aikštelėje. Žinoma, išnaudosime jo atletiškumą, greitį, fiziškumą, jis turės lipti ant kamuolių, surinkti pigius taškus ir padėti komandai. 

Mindaugas Sušinskas praėjusį sezoną „Dzūkijoje“ rodė geriausią savo krepšinį, bet patyrė traumą. Ar šiuo metu jis jau yra visiškai atsigavęs?
Jis gavo traumą dar prieš karantiną, tad jau yra pilnai pasiruošęs žaisti. Tačiau jaučiasi tas ilgas tarpas be krepšinio, be azarto. Šiuo metu jam pagrindinis tikslas yra sužaisti kuo daugiau rungtynių, kuo daugiau žaisti keturi prieš keturis, penki prieš penkis, kad būtų tos krepšinio situacijos, sugrįžtų krepšinio ryšiai.

Nuotr. Prienų CBet

 Prie klubo prisijungė kol kas mažai žinomi legionieriai Marquisas Wrightas ir Khadimas Sow. Ko tikitės tokiu pasirinkimu?
Tikiuosi, kad jie atvažiavę ir užėmę, sąlyginai tariant, lietuvių vietas, bus dvigubai naudingesni komandai. Daug stebėjau video, daug analizavau, kalbėjausi su treneriais, su pačiais žaidėjais, kurie yra žaidę kartu su jais, kurie yra žaidę prieš juos. Kol kas buvau gavęs tikrai gerus atsiliepimus, todėl jie ir yra šitoje komandoje.

 Kokie yra komandos naujojo sezono tikslai?
Tokio tikro tikslo dar nesame išsikėlę, tačiau būtų labai gerai, jeigu būtume LKL penketuke. 

Komentarai:
nkl
1zalgiris2rytas3kabelis4juve5neptunas toliau jei zvaigdes prasove su legionieriais kaip kas met visos komandos vienodos ir kova del 6 iki 10 vt visos kitos neprognozuojama
2020-08-28
-2
Atsakyti
Augis
Penketukas be sansu,bet labai idomi komanda su didele perspektyva.👍
2020-08-27
Atsakyti
Lietuva
Žiauriai patinka Prienų projektas. Bus įdomu matyt tokias jaunas komandas kaip Kėdainiai ir Prienai
2020-08-27
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.