Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Už mėnesio startuosianti Eurolyga ruošiasi sezono pradžiai ir klubams išsiuntė instrukcijas su nurodymais, kokių saugumo reikalavimų bus privaloma laikytis.

Remiantis Izraelio tinklalapio „Walla“ žiniomis, kiekvienos komandos treneriams ir žaidėjams kartą per savaitę – tris dienas prieš rungtynių pradžią, turės būti atliekami koronaviruso testai.

Šalyse, kuriose užsikrėtimo rodikliai yra aukštesni, bus atliekami du testai per savaitę. Papildomas tyrimas bus atliekamas likus vienai dienai iki rungtynių pradžios.

Jeigu vienam žaidėjui bus nustatytas koronavirusas, tokiu atveju visai komandai į saviizoliaciją eiti nereikės. Nustačius COVID-19 atvejį, likusiai komandai bus atliekami du testai: artimiausią dieną nuo aptikto užsikrėtimo ir dar po 3,5 dienos.

Koronavirusu užsikrėtęs krepšininkas bus priverstas praleisti dvi savaites karantine, o į aikštelę galės grįžti tik po to, kai pristatys du neigiamus COVID-19 testus.

Primename, kad LKL priėmė sprendimą, jog jeigu žaidėjas užsikrėstų COVID-19, tuomet dvi savaites karantinuotis turėtų visa komanda.

Kiekvienas klubas per artimiausias dvi savaites turės įdarbinti asmenį, kuris bus atsakingas už visas su koronaviruso testavimu susijusias procedūras.

Eurolyga konkrečių reikalavimų dėl žiūrovų bei jų skaičiaus neįvedė, todėl klubai turės vadovautis šalių vyriausybių nustatyta tvarka.

Komentarai:
Anonimas
troxalinio vėl kliedi
2020-09-02
+1
Atsakyti
Vaidasr2
as apie tai seniai jau kalbejau. kad nesamone karantinuot visa komanda. cia tas pats, kas nustacius vienai maksimos pardavejai virusa uzkarntinuot visus jos darbuotojus. super naujiena !
2020-09-02
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.